MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prezent - co z gwarancja

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

queenOfChocolat

Post #1 Ocena: 0

2012-04-30 20:13:17 (13 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

okres rozpieszczania malych diabelkow nieuchronnie nadszedl. moj chrzesniak za 2 tygodnie ma komunie. a ze wszyscy cos daja to ja postanowilam dac tez. a co, ciotka gorsza nie bedzie i raz do roku jak sie z nim widze to dam. w sumie na komunie to dostanie Pismo Swiete i lancuszek, a jako prezent za zywota w wynagrodzeniu ze o urodzinach co rocznie slabo pamietam zamierzam kupic ipoda. i tutaj jest pytanie - ipoda zakupie na amazon, podane jest ze ma roczna gwarancje. czy zeby gwarancja ta obowiazywala musi byc cena widoczna na rachunku czy moge zamazac? jakos nie widzi mi sie ujawniac ile z portfela wyfrunelo...no i czy nie bedzie problemu zeby w razie 'W' reklamowac w polskim oddziale Apple?
niestety ale kupic zamierzam dzis, a customer service juz zamkniety by sie zapytac, natomiast nie wszystkie firmy maja jednolite zasady.
przy kupowaniu laptopa dowiadywalam sie i np sony moge kupic w UK i reklamowac w PL, za to jesli chodzi o Dell'a to reklamacje moge zrobic jedynie w kraju zakupu, no chyba ze wykupie ubezpieczenie..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-04-30 20:30:08 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

mozesz go wyslac bezposrednio z Amazona jako 'gift'... o ile, wysylaja iPody do Polski 8-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-04-30 20:33:10 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Zależy od kraju, ale w polsce zazwyczaj wszytko musi być na papierze, czyli musi być rachunek.

A jeszcze jedno, nie znam sytuacji Apple w polsce, czy jest to przedstawicielstwo, czy tylko dystrybutor.
Bo ja bym obstawiał na dystrybutora i wtedy taki może odmówić przyjęcia.
najpierw zadzwoń.

Drugie wyjscie to kup, rachunek zachowaj, dopiero w razie W będziecie załatwiać sprawy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-04-30 20:47:03 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

watpie, bo to nie Apple, a Amazon wymienia, wiec jesli wysle do Polski, to i z niej przyjmie reklamacje 8-)

pic polega na tym, ze kupujac produkt na Amazon masz go przypisany do konta, chyba ze to prezent...

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #5 Ocena: 0

2012-04-30 20:55:45 (13 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

cholercia, czyli z zakupem musze sie wstrzymac.
a rachunek by byl, zamazalabym tylko cyferki. do Polski nie usmiecha mi sie wysylac gdyz to ma byc prezent. wiadomo - niespodzianka. a niech listonosz sie przewroci i zamiast ipoda mlody otrzyma grzechotke? problemow z wymienianiem na samym poczatku w prezencie sie nie daje ;) a tak to ja upewnie sie ze caly, zapakuje i bedzie cacy.
na stronie podaja ze maja autoryzowany serwis w Polsce.
http://www.isource.pl/main.php?p=92&m=4
'Prowadzimy naprawy:
- nieodpłatne, w ramach gwarancji Apple - egzemplarze iPhone kupione przez użytkowników końcowych w jednym z krajów znajdujących się na obszarze Unii Europejskiej (EU), Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EEA) lub Europejskiego Stowarzyszenia Wolnego Handlu (EFTA) z wyjątkiem egzemplarzy sprzedawanych poprzez sieci Era i Orange'
czyli powinni przyjac, i nie ma tlumaczenia ze kupione na amazon a nie w ich sklepie?

edit:
kilka miesiecy temu mialam problem z lapkiem (sony) i pech chcial ze bylam w Polsce przez nastepne kilka tygodni. zadzwonilam na polska infolinie, zamowilam kuriera na ich koszt. przyjechali, zabrali, naprawili, po 5 dniach lapka mialam z powrotem. o dowod zakupu nikt nie pytal.. moze dlatego ze zaraz po zakupie zarejestrowalam go na swoim koncie na stronie sony, tylko nie pamietam czy numer paragonu tez sie wtedy wpisywalo czy tylko miejsce zakupu...a to bedzie moj pierwszy zakup Apple wiec nie wiem czy dziala tak samo...

[ Ostatnio edytowany przez: queenOfChocolate 30-04-2012 21:05 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,