MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Router Virgin, Internet zanika

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-03-04 16:45:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ale to nie jest modem ruter tylko sam modem., takiego jeszcze nie widziałem, mam inny.
Nieco starszy niż ten błyszczący z góry
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-03-04 16:58:23 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Krak...
Pokaz co do swojego modelu podlaczyles...
Mamy to samo gowno i nerwa mam maksa.chatę trzeba kablowac bo to badziewie Wogole nie daje Wifi:-Y

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-03-04 17:03:07 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Krakn przecież mówiłem że mam modem do którego podpiąłem router.
i dlatego się pytam z ciekawości czy ten modem będą wymieniać na te czarne świecidełka

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-03-04 18:31:41 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a wiec ja dostałem jeszcze na poprzednim mieszkaniu od Virgina modem, i ruter d-link dir-616
rekes/d_link_dir_616_154995263.jpg&size=article_medium" alt="Obrazek" title="Obrazek" />
po przeprowadzce, zabrał mi technik stary modem, a dal nowy zintegrowany, VMDG280 niestety jego jakość sygnału była taka że jeszcze na dole OK, ale już w sypialni na piętrze sygnał zanikał, a bywało ze i w jadalni na parterze też, czyli był strasznie nie stabilny.

Szukałem na necie rozwiązania, ludzie radzili ustawić inne pasmo, zmieniałem na rózne i lipa. raz działao raz nie, za chwilę było, i tak do usranej śmierci mogłem się bawić, i przypomniałem sobie ze na strychu mam ruter

podpiołem go tak jak podpina się kompa, tyle że w ruter kabel wchodzi w złącze INTERNET (inny kolor)

następnie w ustawieniach modemu, wyłączyłem WiFi,
Następnie w ustwieniach rutera, odnalazłem ustawienia internetu, tam zaznaczyłem opcję że jestem za NAT

następnie ruterowi nadałem lokalne stałe IP w moim wypadku to 2 bo brama (modem) to naturalnie 1

No i właściwie tyle, u mnie wszystkie urządzenia mają stałe IP, ale można sobie to już darować.

Niedawno się zastanawiałem nad zakupem nowego rutera, by działał z większą prędkością i miał większą moc, bo Beata czasami marudzi że jak puści filmy z YT na 2 komputery, albo jak ogląda filmy z tunera sat w HD, po wifi i jednocześnie chce puścić film w wysokiej rozdzielczości z YT to jej przycina, ale na razie muszę ograniczyć wydatki na pierdoły.
Nie jest źle.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,