Nieco starszy niż ten błyszczący z góry
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
Str 2 z 2 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2012-03-04 16:45:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ale to nie jest modem ruter tylko sam modem., takiego jeszcze nie widziałem, mam inny.
Nieco starszy niż ten błyszczący z góry Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2012-03-04 16:58:23 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Krak...
Pokaz co do swojego modelu podlaczyles... Mamy to samo gowno i nerwa mam maksa.chatę trzeba kablowac bo to badziewie Wogole nie daje Wifi:-Y |
maw2be | Post #3 Ocena: 0 2012-03-04 17:03:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Krakn przecież mówiłem że mam modem do którego podpiąłem router.
i dlatego się pytam z ciekawości czy ten modem będą wymieniać na te czarne świecidełka |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-03-04 18:31:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
a wiec ja dostałem jeszcze na poprzednim mieszkaniu od Virgina modem, i ruter d-link dir-616
po przeprowadzce, zabrał mi technik stary modem, a dal nowy zintegrowany, VMDG280 niestety jego jakość sygnału była taka że jeszcze na dole OK, ale już w sypialni na piętrze sygnał zanikał, a bywało ze i w jadalni na parterze też, czyli był strasznie nie stabilny. Szukałem na necie rozwiązania, ludzie radzili ustawić inne pasmo, zmieniałem na rózne i lipa. raz działao raz nie, za chwilę było, i tak do usranej śmierci mogłem się bawić, i przypomniałem sobie ze na strychu mam ruter podpiołem go tak jak podpina się kompa, tyle że w ruter kabel wchodzi w złącze INTERNET (inny kolor) następnie w ustawieniach modemu, wyłączyłem WiFi, Następnie w ustwieniach rutera, odnalazłem ustawienia internetu, tam zaznaczyłem opcję że jestem za NAT następnie ruterowi nadałem lokalne stałe IP w moim wypadku to 2 bo brama (modem) to naturalnie 1 No i właściwie tyle, u mnie wszystkie urządzenia mają stałe IP, ale można sobie to już darować. Niedawno się zastanawiałem nad zakupem nowego rutera, by działał z większą prędkością i miał większą moc, bo Beata czasami marudzi że jak puści filmy z YT na 2 komputery, albo jak ogląda filmy z tunera sat w HD, po wifi i jednocześnie chce puścić film w wysokiej rozdzielczości z YT to jej przycina, ale na razie muszę ograniczyć wydatki na pierdoły. Nie jest źle. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|