Szukam dysku na USB, który ma minimalny pobór mocy.
Lub posiada własne najlepiej bateryjne zasilanie.
Plan,
Podpinanie do telefonu komórkowego
Zastosowanie
Jako magazyn do przechowywania filmów HD Oraz zdjęć podczas podróży.
O co chodzi, otóż potrzebuję rozwiązania na przechowywanie dużej ilości zapisanego materiału z kamery.
Kamera zapisuje dane na kartach SD x10 do pojemności max 32GB, w zasadzie przy zapsie 60 klatek/s w jakości HD to za wiele się nie nagra.
owszem można kupić więcej kart, no ale jedna taka dobra i szybka karta to koszt około 30 funtów, a wiec cena za GB bardzo spora.
Rozwiązanie to zgrywanie tego na dysk, tyle ze chcę uniknąć zabiera ze sobą laptopa.
Zamiast Laptopa chcę wykorzystać do tego celu telefon Samsung galaxy S2, lub Galaxy Note.
Film, zdjęcia poprzez interface zgrywane czytnikiem kart do telfonu, przeglądniecie co warto zapisać, a następnie przydało by się wysłać na jakiś zewnętrzny nośnik w przystępnej cenie za GB.
I teraz tak, wgranie z kart pamięci już mam załatwione, kupiłem kabelek mikroUSB-USB i z pendrriva i z kart pamięci mogę zgrywać na telefon, czy też po prostu oglądać bezpośrednio z pamięci USB.
Schody zaczynają się w drugą stronę, mianowicie telefon ma zbyt mało mocy by uruchomić zwykły zewnętrzny dysk.
Potrzebne jest coś co ma swoje zasilanie.
w ostateczności może być 220, ale gdyby było na baterie, lub zasilane z gniazdka zapalniczki, to był by perfekt, bo ilość gratów jakie mogę zabrać jest BARDZO ograniczona, a i tak będzie tego w holere :/
Pojemność?
no 1 TB to wcale nie dużo
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Czy ktoś coś słyszał o czymś fajnym i pojemnym by spełniało warunki?