MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem.

« poprzednia strona

Strona 89 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 89 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2021-03-21 22:26:59 (4 lata temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Śmiejcie się, ale nie znam się na tym *YAHOO*
Podobno nie ma :-]gupich:-] pytań.
Nawet się zastanawiałem gdzie to foto wstawić. Tutaj czy w genealogii.

Czy to może mieć coś wspólnego z pamięcią?

Obrazek
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-03-21 22:52:54 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Ciąg geometryczny?
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2021-03-21 23:22:15 (4 lata temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Nie wiem, jestem dyslektykiem, nie pamiętam.
Pamiętam, że matematyka jest królową nauk.
No i przypomniałem sibie, że 2x2 nie musi być 5.

Ale dlaczego pamięć jest x2, to za Chiny nie mam w pamięci.

Jeśli chodzi o genealogię, to już nie musi być w każdym pokoleniu manie 2 rodziców, bo nauka chyba dopuszcza więcej niż 2.
Genealogia za kilka pokoleń będzie nie do ogarnięcia.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 21-03-2021 23:25 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-03-21 23:46:19 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Na drzewach genealogicznych się znam mniej ale wynika to z podobnej zależności jaka niesie system dwójkowy a w takim systemie liczy komputer i dopiero potem tłumaczy to na zjadliwy dla ludzi system dziesiętny
1 dziesiętna = 1 binarna
2 =10
4 =100
8 =1000
16=10000
I tak dalej, generalnie liczby ciągu geometrycznego są odpowiednikiem wzrostu rzędu dziediatkowrgo
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #5 Ocena: 0

2021-03-21 23:55:53 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Wzrost wykladniczy
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2021-03-23 08:00:03 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Wpisy przeniesione z innego tematu

Cytat:

2021-03-22 21:36:50, ListyzArni napisał(a):
Cytat:
tesstickle:
Nie wiem o co chodzi.
Co wieczór w okolicach godziny 21.20 - 21.30 drastycznie spada mi transfer neta.
Z filmu potrafi się zrobić komiks

Więcej bym napisał w Temacie,, Problem z komputerem,
1.Czy spowolnienie jest na innych urządzeniach?fon, tablet, laptop, komputer itd
2.Czy ktoś inny rozpoczyna korzystanie w domu z neta w tym czasie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ListyzArni</i> 22-03-2021 21:41 ]

Cytat:

2021-03-22 21:43:30, tesstickle napisał(a):
Gdybym miał z tym problem to napisałbym o tym dziale komputerowym:-)
Ale nie mam :-]

Cytat:

2021-03-22 22:54:38, sqlserver napisał(a):
Czy jesteś pewien ze to internet, sprawdzałeś jakimś narzędziem do mierzenia prędkości, równie dobrze to problem z komputerem np uruchamia ci się skanowanie antywirusowe albo backup

Cytat:

2021-03-23 01:37:32, ListyzArni napisał(a):
Cytat:

2021-03-22 21:43:30, tesstickle napisał(a):
Gdybym miał z tym problem to napisałbym o tym dziale komputerowym:-)
Ale nie mam :-]

Masz problem czy nie z tym spowolnionym netem ?
Przecież odpowiedzi poleca tu do Tematu,a to bez sensu , skoro problem dotyczy kwestii informatycznych

Udziel konkretnych odpowiedzi Czy każdy z poniższych punktów sprawdziłeś?
Jakie efekty byly twoich działań.
:

1. Internet działa wolniej z winy dostawcy

W wielu przypadkach internet zwalnia z winy dostawcy. W takiej sytuacji warto wejść na stronę internetową firmy, z którą podpisana jest umowa. Być może znajduje się tam ostrzeżenie o możliwych problemach
SPRAWDZIŁEŚ TO ????

2.U MNIE NET ZWOLNIŁ , GDY MIESZKAŃCY NAGLE ZACZĘLI OGLĄDAĆ FILMY WIECZOREM W WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI I ZATKALI ŁĄCZE INNYM...

Często nie zdajemy sobie sprawy, że do sieci domowej podłączony jest nie tylko nasz smartfon i komputer, ale też wiele innych urządzeń. Obecnie z internetu korzystają telewizory, lodówki czy inne urządzenia domowe. Jeśli próbujesz korzystać z sieci, a jednocześnie ktoś z domowników ogląda film na Netfliksie w bardzo wysokiej jakości, a ktoś inny właśnie programuje inteligentny robot sprzątający, internetowe wi-fi może zacząć działać o wiele wolniej. W takiej sytuacji warto sprawdzić, ile urządzeń w domu korzysta obecnie z sieci.Pogadaj z ludźmi,moze ktoś cos nowego podłączył i intensywnie używa w czasie , gdy ty zauważyłeś problemy.?

3.Nieprawidłowo skonfigurowany router
Jeżeli internet zwalnia, przyczyną może być zła konfiguracja routera. Warto sprawdzić, czy nie ma on nieaktualnego oprogramowania.Poza tym uaktualnić updatami system i oprogramowanie choćby sterowniki programem driver booster
DRIVER BOOSTER
4. Nieczyszczenie komputera wewnątrz, BEZ ŚMIECHU :)
Wiele osób nie czyści regularnie swojego komputera. Jeżeli komputer jest mocno zakurzony i zanieczyszczony, może zacząć się przegrzewać, a w efekcie działa o wiele gorzej.OCZYWIŚCIE TO MAŁO PRAWDOPODOBNA OPCJA W/W PROBLEMU ALE HIGIENA W KOMPIE SIE PRZYDA :)
5.Szkodliwe oprogramowanie.
Przeskanuj kompa : Malwarebytes Free, choć moze lepiej pobrać 14 dniowa wersje do jednorazowego użycia .
MALWAREBYTES
6.Test łącza, tez cos ci powie.
SPEED TEST
Polecam wypalić jakąs dystrybucje Linuxa live CD i w ten sposób omijając praktycznie to co na dysku twardym mogło powodować problemy z netem , sprawdzić łącze na takim systemie .Poniżej dałem link.
7. Zapoznaj sie z programem, który podstawowo ci powie: co sie dzieje w twojej sieci :) Kto , co i po co ? :)
Advanced IP Scaner

8.Pobaw sie Linuxem Live CD ;)
Linux Ubuntu

9 i 10 . Podawaj przemyślane, konkretne pytania i odpowiedzi. Pomaga to zaoszczędzić czas :)

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #7 Ocena: 0

2021-03-23 08:59:26 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Dziękuje za przeniesienie tematu, tu może i ktoś inny skorzysta.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-03-23 09:17:09 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

ad 1 i 3
nic nie ruszać w konfiguracji i software rutera, główni dostawcy internetu w uk robią to zdalnie i jakiekolwiek ingerencje mogą narobić problemu, nie dużego bo można zrobić twardy reset

ad 2
to chyba jakiś guide dla mieszkańców akademika się wkleił ;)
ad 4
poważnie, myślisz ze brudny komputer powoduje problemy o określonej godzinie
ad 5
to możliwe, ale równie dobrze te skanowanie jest problemem
ad 6
od tego zacznij bo to najważniejsze żeby wiedzieć ze problem jest z prędkością
ad 8
jak kolega tesstickle zacznie ćwiczyć inny system i pakiety w sieci to się będzie działo ;)

Możesz dodatkowo sprawdzić jakie masz ustawione DNS czy są zgodne z zalecanymi przez dostawce, bo problem może być w czasie odnawiania dzierżawy
Czy filmy oglądasz na serwisie który daje rade, bo jeżeli to taki z szarej strefy to on może być przyczyna , w czasie problemow możesz sprawdzić z jaka prędkością odpowiada na ping
Możesz zrobić twardy reset swojego rutera, przeważnie trzeba szpilkę włożyć w otworek albo przytrzymać jakiś przycisk

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #9 Ocena: 0

2021-03-23 14:00:23 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-23 09:17:09, sqlserver napisał(a):
ad 1 i 3
nic nie ruszać w konfiguracji i software rutera, główni dostawcy internetu w uk robią to zdalnie i jakiekolwiek ingerencje mogą narobić problemu, nie dużego bo można zrobić twardy reset

A gdzie ja napisałem że ma coś grzebać w konfiguracji routera??? W sumie o aktualizacja, można było tak zrozumieć 😃
W wielu przypadkach internet zwalnia z winy dostawcy. W takiej sytuacji warto wejść na stronę internetową firmy, z którą podpisana jest umowa. Być może znajduje się tam ostrzeżenie o możliwych problemach
SPRAWDZIŁEŚ TO ????

Poza tym sam w końcówce posta mu radzisz twardy reset routera. Ja mu tylko obejrzeć wpisy sugerowałem 😃

ad 2
to chyba jakiś guide dla mieszkańców akademika się wkleił ;)

Pogadaj z ludźmi,moze ktoś cos nowego podłączył i intensywnie używa w czasie , gdy ty zauważyłeś problemy.?
Chodzi mi o współmieszkańców
Mimo wszystko to wazne

ad 4
poważnie, myślisz ze brudny komputer powoduje problemy o określonej godzinie

Dodałem uwage OCZYWIŚCIE TO MAŁO PRAWDOPODOBNA OPCJA W/W PROBLEMU ALE HIGIENA W KOMPIE SIE PRZYDA :)
ad 5
to możliwe, ale równie dobrze te skanowanie jest problemem
ad 6
od tego zacznij bo to najważniejsze żeby wiedzieć ze problem jest z prędkością
ad 8
jak kolega tesstickle zacznie ćwiczyć inny system i pakiety w sieci to się będzie działo ;)

Oj będzie 😁

Możesz dodatkowo sprawdzić jakie masz ustawione DNS czy są zgodne z zalecanymi przez dostawce, bo problem może być w czasie odnawiania dzierżawy
Czy filmy oglądasz na serwisie który daje rade, bo jeżeli to taki z szarej strefy to on może być przyczyna , w czasie problemow możesz sprawdzić z jaka prędkością odpowiada na ping
Możesz zrobić twardy reset swojego rutera, przeważnie trzeba szpilkę włożyć w otworek albo przytrzymać jakiś przycisk

👌Jestem otwarty na wiedzę innych 😃👌

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 23-03-2021 14:35 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2021-03-24 22:24:56 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Przeniesione z wątku Nabijacze

Cytat:

2021-03-23 20:55:51, tesstickle napisał(a):
Czy ktoś może polecić sensowny net speed test?
Właśnie próbowałem kilku z polecanych przez googla.
Wyniki od -nawet qfa nie włączaj kompa, bez sensu
przez -nie powala ale ujdzie
aż do -staaaarry mymiatasz na dzielni, masz najlepszy net na świecie

Tak że tego :-8

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 23-03-2021 20:56 ]

Cytat:

2021-03-23 21:14:49, sqlserver napisał(a):
http://www.ovh.net/
https://speedtest.samknows.com/
mozesz tez zalozyc konto na https://www.thinkbroadband.com/speedtest i będziesz miał monitorowana siec cały czas

Obrazek

tak to wygląda u mnie

Cytat:

2021-03-23 21:30:34, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 21:14:49, sqlserver napisał(a):
http://www.ovh.net/
https://speedtest.samknows.com/
mozesz tez zalozyc konto na https://www.thinkbroadband.com/speedtest i będziesz miał monitorowana siec cały czas

Obrazek

tak to wygląda u mnie

Sprawdziłem te dwa plus jeszcze jeden z googla.

Bez zmian, nadal

od -nawet qfa nie włączaj kompa, bez sensu
przez -nie powala ale ujdzie
aż do -staaaarry mymiatasz na dzielni, masz najlepszy net na świecie

Dobra, szkoda zawracania głowy.:-8

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 23-03-2021 21:31 ]

Cytat:

2021-03-23 22:02:48, sqlserver napisał(a):
a jak byś miał powiedzieć to samo tylko posługując się cyferkami to jaka miałeś prędkość

Cytat:

2021-03-23 22:53:11, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 22:02:48, sqlserver napisał(a):
a jak byś miał powiedzieć to samo tylko posługując się cyferkami to jaka miałeś prędkość

Internet mam po kablach od BT.
Operator SKY twierdzi że max co mogą na tych starych drutach to 17Mbs
Pomiary w/g różnych testów
ping od 6 do 120
download od 1.22 do 15
upload od 0.66 do 1.05

Co prawda zielona skrzynka jest po drugiej stronie ulicy, w lini prostej miedzy BT boxem a budynkiem tylko 25m ale brak możliwości podłączenia światłowodu.

To jest wynik w/g testu z twojego linku

Obrazek

Choć muszę przyznać uczciwie ze ten pomiar został wykonany w trakcie oglądania serialu na VOD czyli przez VPN.pl

Ale były i takie

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 23-03-2021 23:07 ]

Cytat:

2021-03-23 23:06:29, sqlserver napisał(a):
To ty się ciesz ze cokolwiek ci działa
Jeśli kable masz takie jakie masz to poszukał jakiegoś operatora LTE powinno być około 100

Cytat:

2021-03-23 23:10:08, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 23:06:29, sqlserver napisał(a):
To ty się ciesz ze cokolwiek ci działa
Jeśli kable masz takie jakie masz to poszukał jakiegoś operatora LTE powinno być około 100

Jakieś propozycje?

Cytat:

2021-03-23 23:24:41, ListyzArni napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 23:10:08, tesstickle napisał(a):

Jakieś propozycje?

Jedna: zastanowić sie, po co jest TEMAT : Problem-z-komputerem :)
Testy łączą robić Będąc na VPN ...
Na propozycje szkoda czasu, zero informacji zwrotnych ...
(i sorry, za mój współudział; pisanie w Temacie, którego nie jest tu miejsce,bo ma swój dedykowany na forum , dział )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ListyzArni</i> 23-03-2021 23:31 ]

Cytat:

2021-03-23 23:53:18, tesstickle napisał(a):
2- to nie jest problem z komputerem.
3- napisałem tak ogólnie, cyferki podałem na wyraźną prośbę.

1 - jak słusznie całkie zwróciłeś uwagę, to są nabijacze:-]
gdybym w temacie koronawirusa pisał o kwasowości ziemi w ogródku od południowej stronie to faktycznie byłoby nie halo:-)

Cytat:

2021-03-24 01:26:04, fugazi napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 22:53:11, tesstickle napisał(a):

Internet mam po kablach od BT.
Operator SKY twierdzi że max co mogą na tych starych drutach to 17Mbs
Pomiary w/g różnych testów
ping od 6 do 120
download od 1.22 do 15
upload od 0.66 do 1.05

Co prawda zielona skrzynka jest po drugiej stronie ulicy, w lini prostej miedzy BT boxem a budynkiem tylko 25m ale brak możliwości podłączenia światłowodu.

To jest wynik w/g testu z twojego linku

Obrazek

U nas broadband na kompie stacjonarnym smiga porządnie. Na tv cos go bardzo spowalnia do 40Mb/s.
Obydwa urządzenia pracują na kablu cat6. Czy dla poprawy prędkosci można cos pomajstrować w ustawieniach tv?

Speed z kompa
Obrazek

Cytat:

2021-03-24 07:35:18, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-03-24 01:26:04, fugazi napisał(a):

U nas broadband na kompie stacjonarnym smiga porządnie. Na tv cos go bardzo spowalnia do 40Mb/s.
Obydwa urządzenia pracują na kablu cat6. Czy dla poprawy prędkosci można cos pomajstrować w ustawieniach tv?

Możemy poszukać problemu, ale taka diagnoza możemy potrwać kilka stron bo niestety taka mamy komunikacje
Zacznij od sprawdzenia jaka drogę przebywaj twoje pakiety
otwórz konsole w systemie i wpisz tracert mojawyspa.co.uk jesli masz windows
traceroute mojawyspa.co.uk dla mac i linux
i porównaj czy "hopy" są podobne.

Jeżeli będziesz chciał to ciągnij ten watek w problemach z komputerem, tak dla porządku i żeby EFKAKONEFKA33 nie wzywała nas do tablicy

Jeśli zależy ci na anonimowości to nie wklejaj pełnych informacji z polecenia bo na tej podstawie można określić skąd piszesz

Cytat:

2021-03-24 10:35:43, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-03-23 23:24:41, ListyzArni napisał(a):
..
Testy łączą robić Będąc na VPN ...
..

Test połączenia które mnie interesuje.
Standardowe ustawienia testów robią to łącząc się z najbliższym/najlepszym serwerem. A to nie jest to co mnie interesuje.

btw. brak informacji zwrotnych - bo mnie nie dotyczą.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 89 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,