MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 66 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 66 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ynop79

Post #1 Ocena: 0

2015-08-18 14:48:32 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

w biosie mozna takze botowanie zmienic

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Matej11

Post #2 Ocena: 0

2015-08-18 18:51:27 (10 lat temu)

Matej11

Mężczyzna

Z nami od: 07-03-2007

w biosie nie chce zadzialac mimo ze jest ustawione bootowanie z usb, do trybu awaryjnego sie nie dostalem mimo godziny prob...

Do góry stronyOffline

karina440

Post #3 Ocena: 0

2015-08-30 14:37:44 (10 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Wiem, ze jest niedziela, przed nami bank holiday, ale naprawde potrzebuje pomocy madrych, komputerowych glow. Jestem zielona w tych sprawach, umie obslugiwac zainstalowane na kompie programy, ale o jego wnetrznosciach i ich tajnikach nie wiem prawie nic, dlatego opisze wszystko krok po kroku (prosze o cierpliwosc w czytaniu).
Wczoraj zachcialo mi sie sciagnac dzwonek na telefon, po otworzeniu jednej ze stron google, na telefonie pojawil mi sie komunikat z eu-mobile phone-update.com ze wykryto wirus kxp...-67 (lub cos w tym rodzaju, dokladnie nie pamietam), i ze zalecaja instalacje 360 Service zeby go usunac. Odpalilam wiec komputer, zeby sprawdzic to eu-mobile... i 360 Service, wszystko wygladalo na bezpieczne, wiec zezwolilam na instalacje tego programu na telefonie, zrobilam skanowanie, usunelo zagrozenie. Zachcialo mi sie jednak sprawdzic szkodliwosc tego wirusa, wiec znow uruchomilam google na komputerze, wyczytalam, ze takie komunikaty na telefonie moga byc falszywe, chodzi jedynie o to, zeby zainstalowac te 360... aplikacje na telefonie; usunelam wiec te aplikacje z telefonu, tym bardziej ze zajmowala sporo pamieci. Wrocilam do sprawdzania informacji na komputerze o tym wirusie, i po otworzeniu jednej ze stron (miala zielonego tick'a po prawej stronie, czyli ze bezpieczna, niby), pojawil sie monit, ze mam tego wirusa na komputerze (nie byl to komunikat mojego antywirusa, tylko tej otworzonej strony). Zamknelam neta, zrobilam szybkie skanowanie antywirusem - nic nie wykrylo. Dzis rano odpalam kopmuter i... - wszystkie ikony z pulpitu zniknely, nie uruchamiaja sie tez ikony z paska start'u, oprocz tej wygladajacej jak kwadrat podzielony na 4 (sorry, pisalam wczesniej, ze jestem laikiem). Chcialam zrobic przywracanie systemu, ale nie mam mozliwosci, bo ikona od komputera/panelu sterowania nie dziala. Nie mam rowniez mozliwosci wylaczenia komputera przez shut down, musze recznie wcisnac przycisk wlaczania/wylaczania. Szukajac info i pomocy o problemie, uruchomilam wi-fi na telefonie, odpalilam neta, a tam komunikat, ze mam 13 wirusow, ze zalecaja instalacje tego 360... , i ze jesli tego nie zrobie to moge stracic wszystkie kontakty z SIM, itp., itd. Nie wiem, co robic :-( Czy da sie rozwiazac problem z Wasza pomoca (chodzi mi zwlaszcza o komputer, na ktorym mialam zdjecia, dokumenty, zapisane hasla - w przypadku wirusa boje sie o bezpieczenstwo danych), czy musze czekac do wtorku i szukac jakiegos naprawczego serwisu. Help!
P.S.
W razie checi pomocy prosze o lopatologiczna wykladnie ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: karina440 30-08-2015 14:45 ]

W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2015-08-30 15:31:07 (10 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

1. sciagnij program pod nazwa Spybot search&destroy i uaktualnij jego baze wirusow
2. sciagnij program Malwarebyte'si uaktualnij jego baze wirusow,
3. odlacz neta od kompa i przeskanuj najpierw Spybotem a potem Malwerebyte's
4. przy odrobinie szczescia powinny wykryc i zlikwidowac wirusa

Do góry stronyOffline

karina440

Post #5 Ocena: 0

2015-08-30 15:40:42 (10 lat temu)

karina440

Kobieta

Dziekuje clockwork, ale nie mam dostepu do neta na tym "problemowym" komputerze; klikajac w ikone internetu nic sie nie dzieje, przegladarka sie nie uruchamia (oprocz tej jednej ikony, o ktorej wczesniej pisalam, zadna inna nie dziala). :-(
W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2015-08-30 16:40:40 (10 lat temu)

clockwork_orange

no to pozostaje wizyta u sasiada i sciagniecie w/w softu na karte pamieci lub usb

Do góry stronyOffline

karina440

Post #7 Ocena: 0

2015-08-30 17:00:23 (10 lat temu)

karina440

Kobieta

Ponownie dziekuje clockwork ; sprobuje, tym bardziej, ze do sasiada po prosbie isc nie musze, odkurzylam mojego staruszka, czyli prawie 10-letni komputer, jest wolniejszy niz zolw, ale wciaz dziala, dzieki czemu moge szukac pomocy ;-) Mam nadzieje, ze "problemowy" komp bedzie "widzial" memory stick, i pozwoli mi na przeprowadzenie akcji. Jesli nie, to znow sie odezwe na forum ;-) Jeszcze raz dziekuje *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: karina440 30-08-2015 17:01 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2015-08-30 17:04:11 (10 lat temu)

clockwork_orange

pamietaj o jednym, ze w chwili podlaczenia pamieci do zainfekowanego kompa i ona bedzie zawirusowana, wiec bedzie to operacja w jedna strone...

jak juz pozbedziesz sie z glownego kompa wirusow, to wtedy mozesz oczyscic i pamiec (format to nie wszystko, obawiam sie)

Do góry stronyOffline

karina440

Post #9 Ocena: 0

2015-08-30 17:16:47 (10 lat temu)

karina440

Kobieta

Czyli (o ile dobrze rozumiem - juz pisalam, totalnie zielona jestem w tych sprawach), najlepiej jest sciagnac te programy na pusta karte pamieci, zainstalowac je na glownym kompie, a potem usunac z przenosnej pamieci. Zastanawiam sie rowniez, gdzie, po podlaczeniu memory stick do komputera, zapisac programy tak, by byly widoczne/dostepne do instalacji/uruchomienia, bo przeciez pulpit jest pusty i zadne ikony nie dzialaja... :-(

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2015-08-30 17:25:52 (10 lat temu)

clockwork_orange

mozesz uruchomic plik instalacyjny bezposrednio z karty (oczywiscie nie odlaczajac jej pozniej)

ps. jesli klikniesz PRAWYM klawiszem myszy na plik z rozszerzeniem '.exe', to powinna byc mozliwosc jego uruchomienia...

Do góry stronyOffline

Strona 66 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,