MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z laptoprm :(

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

czarnulka33

Post #1 Ocena: 0

2011-11-14 10:13:07 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Witam serdecznie wszystkich ,zadam pytanie czy zna sie ktos moze na komputerch dosc dobrze mam problem i nie wiem co robic :(

Otorz moja córka grala w gre z plyty w komputerze ,i zaczela ja instalowac ale cos sie stalo komputer sie wylaczyl sam ,wiec go wlaczyla i wyciagnela szybko plyte z niego ,i juz wiecej nic nie dzialalo komputer zalacza sie normalnie po wlaczeniu pokazuje sie czarna plansza i pisze tak :

We apologize for the inconvenience,but Windows did not start successfully.A recent hardware or software change might have caused this.

If your computer stopped responding ,restarted unexpectedly,or was automatically shut down protect your files and folders,choose Last Known Good Configuration to revert to the most recent setting that worked.

If a previous startup attempt was interrupted due to a power failure or because the Power or Reset button was pressed,or if you arent sure what caused the problem,choose Start Windows Normally.

Safe Mode
Safe Mode with Networking
Safe Mode with Prompt

Last Known God Configuration (your most recent setting that worked)

Start Windows Normally

Use the up and down arrow keys to move the highlight to your choice

Robie co trzeba jak pisze wszystko ,a pozniej wyskakuje mi niebieska plansza i pisze tak :

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

If this is the first time you ve seen this stop error screen,restart your computer.If this scren appears again ,flow these steps:
Check to make sure any new hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.

If problem continue,disable or remove any newly installed hardware or software.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use Safe Mode to remove or disable components,restart your computer,pres F8 to select Advanced Startup options,and then select Safe Mode.

Technical information:
*** STOP:0*000000ED (0*89BBAE30,0*C0000006,0*00000000,0*00000000)

wiem ze sie rozpisalam ale wszystko próbowalam robic co pisze ,a moze ja cos zle robie ,albo komputer do naprawy oddac ,chcialabym zeby mi ktos pomógl ktos kto sie dobrze zna na tym ,mysle ze ta zasr....a gra miala jakis blod albo wirusa ,prosze o podpowiedzenie cos ,dziekuje z gory :(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mala24

Post #2 Ocena: 0

2011-11-14 10:37:40 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

jesli chodzi o czarna plansze gdzie masz do wyboru ja klikam na Start Windows Normally i dziala.ostatnio tez mialam ta niebieska plansze,ale ze sie nie znam to mialam oddac go w ramach gwrancji tyle ze zanim sie doczekalam odbioru laptopa to sie sam naprawil.pewnie wiekszosc w pracy teraz wiec czekaj na bardziej doswiadczonych:)

Do góry stronyOffline

Andiii

Post #3 Ocena: 0

2011-11-14 10:38:30 (14 lat temu)

Andiii

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2011

Komputer jesli posiada instrukcje , jest w niej opisane awaryjne przywracanie systemu. Nalezy uwazac gdyz wiaze sie to z utrata wszystkich danych z dysku systemowego, najczesciej c. aby zachowac dane trzeba uruchomic komputer z dysku "heren's boot cd" - jest za darmo w internecie, komputer ruszy z plyty, wtedy mozna przegrac potrzebne rzeczy na dysk zewnetrzny.
szkoda ze mieszkam daleko bo bym z checia pomogl.
Pozdrowka.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #4 Ocena: 0

2011-11-14 10:39:10 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

no i dodam ze restartowalam komputer kilka razy i sie sam zalaczyl.

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #5 Ocena: 0

2011-11-14 10:39:43 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

dzieki ,w moim czasami mi wyskoczy taki blad ale zaraz sam naprawia a u niej juz wszystko robilam i nic

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #6 Ocena: 0

2011-11-14 10:42:20 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

ja kupilam ten komputer uzywany na ebay i nie mam zadnej i nstrukcji i nie wiem jak to zrobic ,tyle razy juz restartowalam i nawet chcialam nowego windowsa wgrac ale i tu nic nie idzie ,on poprostu jak restartuje to to wychodzi i nic sie nie dzieje :(

Do góry stronyOffline

Andiii

Post #7 Ocena: 0

2011-11-14 10:49:51 (14 lat temu)

Andiii

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2011

napisz model komputera to pozniej sprawdze (wlasnie wychodze do pracy wiec dopiero kolo 23 odpisze) na necie jak sie w nim przywraca system. model powinien byc na nalepce pod spodem, lub gdzies na ekranie

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-11-14 12:23:00 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2011-11-14 14:34:23 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jak dla mnie, to sa dwie opcje:
1. padl kontroler lub tasma,
2. padl MBR na dysku, ew. sam HDD, choc stawiam na posypana tablice partycji...

naprawa moze byc czasochlonna, acz nie powinna sprawic trudnosci - kompa nalezy zbootowac z MHDD i zrobic scan sektorow, potem naprawic MBR - mozna jeszcze odzyskac tablice partycji programem Testdisk, gdyby MHDD nie dal rady... 8-)

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #10 Ocena: 0

2011-11-14 15:27:23 (14 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Ja mialam ten sam problem i tez ten kod 000 itd. Mialam tez recovery dysk i niestety nie dalo sie zaladowac. Podobno hard drive mi padl.Nie naprawialam poniewaz komputer byl juz stary, i kupilam sobie nowy;).

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,