MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sid007

Post #1 Ocena: 0

2011-09-05 15:49:52 (14 lat temu)

sid007

Mężczyzna

Z nami od: 25-02-2011

mam cyfre + w salonie i tak sobie myslalem ile by mnie kosztowalo podlaczenie do cyfry laptopa by ja odbierac na gorze ? Pewnie karta tv , splitter bylyby mi potrzebne i ile by mnie to wynioslo i czy warto w ogole w to sie bawic chodzi mi o jakosc odbioru ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-09-05 19:15:43 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

karta nie TV tylko TVSat (nie wiem ile kosztuje, wejdź do jakiegoś sklepu komputerowego i sobie poszukaj np www.scan.co.uk), Spliter, z tego co pamiętam były komplety bezprzewodowe za 300zł polskie w polsce, podobno jedne z lepszych na świecie.

No i na antenie musisz podpiąć dodatkowy kabel, czyli muszą być co najmniej dwa lub 3 kable (1 lub 2 lecą do tunera na dole 3ci masz podpięty u siebie do karty TVS)

Jakość normalna, taka jak daje wyświetlacz, nie ma znaczenia.
Spliter przesyła tylko klucze uprawnień nie obraz.

Ja mam tak zrobione, tyle że zamiast spliterów mam odpowiednie oprogramowanie w tunerach na Linux, obydwa tunery pracują w sieci lokalnej i przez sieć wysyłany jest klucz co pewien czas.

Albo mogę jeszcze inaczej, mogę się zalogować u siebie na tunerze, i na otwartej stronie www klikam np na laptopie czy kompie na taki monitorek i oglądam wybrany program.
W tym wypadku obraz leci przez sieć lokalną, obraz HD troszkę tnie, ale normalne kanały ogląda się bez problemu.
Wykorzystuje to tego celu VCL Player.
Bo ma też inne właściwości ale to już odrębny temat :)

Najtaniej to będzie na spliterach.
Można co prawda za niewielkie pieniądze kupić opcje multiroom w cyfra, ale warunki korzystanie są co najmniej nienormalne, wręcz idiotyczne.

Trzeba co kilka godzin latać i wkładać dodatkową kartę do czytnika w głównym dekoderze, idioci normalnie.

Największe możliwości i największą wygodę daje zakup 2 tunerów linux, ale po pierwsze to dość kosztowne, po drugie trzeba się trochę pouczyć by to wszytko zaprogramować.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,