MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak robicie updaty sterowników i całej reszty?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-08-12 00:54:44 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-08-12 02:04:09 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wchodzę na strone producenta i pobieram najnowsze sterowniki.

czasami program od gier STEAM sprawdzi czy mam aktualną wersje ccc i sterów od grafiki.

Zapisać sterowniki można, zwłaszcza gdy komp czy podzespoły są już starsze i dopracowane.
A tak jak ma się szybki net to w sumie bez sensu bo i tak za chwile jakieś update ciągnie.

Czasami są strony co robią ci zestawienie, ale często są płatne, a ja im do końca nie ufam...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

spalacz

Post #3 Ocena: 0

2011-08-12 02:23:04 (14 lat temu)

spalacz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-03-2011

na stronie np della są sterowniki dla danego modelu, ale to nie znaczy, że wszystkie są do zainstalowania i tu trzeba być mądrym, żeby wiedzieć który instalować.
Serdecznie pozdrawiam miłośników dragów i życia na luzie. Zapraszam również na mój profil i stronę.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2011-08-12 14:24:00 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2011-08-12 00:54:44, szymula napisał(a):
witam, szukam jakiejś metody, prostej i bezpiecznej, na updaty jw.
Programy, które robią to niby automatycznie są co najmniej niebezpieczne, a może jest jakiś dobry i sensowny program?

I może głupie pytanie, ale czy jest uniwersalny zestaw sterowników, jakie można sobie zapisać z jakiejś strony na pendrivie i je potem instalować? Naturalnie osobne dla systemów 32 i 64 bitowych.

Mam parę różnych laptopów, w dwóch przypadkach nie myślę o korzystaniu ze stron producenta laptopa, chciałbym użyć czegoś uniwersalnego i na czasie.

Jak Wy rozwiązujecie takie rzeczy? Np po formacie, itp.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>szymula</i> 12-08-2011 00:54 ]

zalezy jaki system - win7 daje sobie rade znakomicie, gorzej z xp - tu reczny update, ale nie kazdy, czasem warto poczekac chwile na poprawki wszystkie...

ps. i pisze o roznych sterownika, nie tylko systemowych... poza tym skoro chodzi, to po co update? 8-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2011-08-12 14:32:46 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Hehe, ja nie update'uje ;-)

Jak zauwazyl clockwork_orange, jak dziala, to nie ulepszam ;-) Poza tym do mojego komputera juz nie ma update'ow sterownikow.

Update'uje jedynie Firefox, ale dopiero jak musze (aplikacja gieldowa wymaga) albo ludze sie, ze nowa wersja bedzie zwalniac pamiec. Jak do tej pory zadna nie zwalnia uzytej pamieci i musze regularnie restartowac FF, gdy zazera za duzo zasobow.

Doczytalam koniec wypowiedzi o formacie: nie formatuje dyskow ;-) Mam sterowniki, ktore sciagam raz i trzymam potem na dysku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2011-08-12 15:00:06 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-08-12 14:32:46, Richmond napisał(a):
Hehe, ja nie update'uje ;-)

Update'uje jedynie Firefox, ale dopiero jak musze (aplikacja gieldowa wymaga) albo ludze sie, ze nowa wersja bedzie zwalniac pamiec. Jak do tej pory zadna nie zwalnia uzytej pamieci i musze regularnie restartowac FF, gdy zazera za duzo zasobow.

Doczytalam koniec wypowiedzi o formacie: nie formatuje dyskow ;-) Mam sterowniki, ktore sciagam raz i trzymam potem na dysku.
wylacz cache na dysku w FF albo przejdz na Opere (z ta sama opcja) plus cache obrazkow (chyba, ze czesto 'wracasz' do nich) 8-)

a jesli chodzi o format, to ostatni byl kilka lat temu, bo dysk sie spalil i nie szlo odzyskac danych (na Ontrack'a mnie nie stac)
w zasadzie to nie format chyba nawet... :-]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2011-08-12 15:03:27 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mam cache ustawiony do 1mb i czysci mi sie po kazdej sesji, moge ustawic na zero, ale nie wydaje mi sie, zeby to wplywalo na zuzycie pamieci. U mnie aplikacje zabijaja FF.

Obrazki mam wylaczone w ogole w pracy, a FF tez rosnie.

Z Opera pozegnalam sie, nie potrafila stream'owac danych gieldowych.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2011-08-12 15:18:32 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-08-12 15:03:27, Richmond napisał(a):
Mam cache ustawiony do 1mb i czysci mi sie po kazdej sesji, moge ustawic na zero, ale nie wydaje mi sie, zeby to wplywalo na zuzycie pamieci. U mnie aplikacje zabijaja FF.

Obrazki mam wylaczone w ogole w pracy, a FF tez rosnie.

Z Opera pozegnalam sie, nie potrafila stream'owac danych gieldowych.
hmm, ale jaka pamiec sie zapelnia, RAM? jesli tak, to zwieksz cache dysku do maksimum - spowolni lekko to FF, ale czesciej bedzie oproznial RAM...

do Opery sa tez rozne wtyczki-wdgets lub rozszerzenia - moim zdaniem Opera lepiej zarzadza pamiecia i jest szybsza - testowalem na roznych komputerach i na slabszych roznica jest zauwazalna w stosunku do FF 8-)

Do góry stronyOffline

Eustach

Post #9 Ocena: 0

2011-08-12 16:25:33 (14 lat temu)

Eustach

Mężczyzna

Z nami od: 24-03-2011

Podobno najlepsze są sterowniki oryginalne ze strony producenta sprzętu(komputera,płyty głównej).Nowsze stery do starych komputerów mają raczej sens chyba tylko w przypadku poprawek systemu np. service pack'ów i w przypadku kart graficznych ,które zawierają poprawki do gier,zwłaszcza nowych gier i to tylko dla tych którzy grają w gry.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2011-08-12 16:45:46 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-08-12 16:25:33, Eustach napisał(a):
Podobno najlepsze są sterowniki oryginalne ze strony producenta sprzętu(komputera,płyty głównej).Nowsze stery do starych komputerów mają raczej sens chyba tylko w przypadku poprawek systemu np. service pack'ów i w przypadku kart graficznych ,które zawierają poprawki do gier,zwłaszcza nowych gier i to tylko dla tych którzy grają w gry.
nie do konca... czasem producent wypuszcza produkt pod konkretnego sprzedawce i na zamowienie, wtedy kazda konfiguracja (dotyczy glownie laptopow czy gotowych komputerow) posiada wlasne, dedykowane jej sterowniki i oprogramowanie - w teorii sterowniki producenta taz powinny zadzialac, ale czesto konczy sie BSODem w nieoczekiwanym momencie 8-)

ps. niekoniecznie najnowsze sterowniki nadaja sie kazdego ukladu kart graficznych - majac dwie karty roznych producentow nie moge update'owac ich sterownikow, bo producent jeden zadbal o to, by taki uklad byl niemozliwy, hehe

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,