MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak sie zabezpieczyc przed taka oplata?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mala24

Post #1 Ocena: 0

2011-08-07 22:16:49 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Nie jestem wybitnie zdolna jesli chodzi o sprawy komputerowe i inne a i maz sie zaplatal. od pewnego czasu z konta zaczely znikac pieniazki.male kwoty jak 10 funtow,17,24,pobieral je ktos z USA,kiedy sie zorientowalam poszlam do banku,mowiac ze nie rozpoznaje transakcji,dali nowa karte itd.zwrot sumy dostalam po kilku godzinach.nastepnie po tygodniu list z banku informujacy ze sie kontaktowali z tymi firmami i musza zabrac kase jednak bo to nie kradziez byla,kazali dzownic do USA.mily pan w USA na pytanie za co place powiedzial ze nie powie i juz.twierdzi tez ze powinnam miec meila ze swoja zgoda.a nic nie mam.ale byl to jakis membership.jedynie co udalo mi sie zalatwic to zablokowanie tego membership.kolega co sie niby zna tlumaczyl mi to tak:Wchodzac w internet czasami otwieraja nam sie podstrony typu reklama czy jak to zwal Bingo,poker i inne,kuszac zeby zagrac np.niektore z nich wymagaja oplaty czy tez membership, twierdzi ze jakos automatycznie sie strona jakas otwiera i oni sobie sami sciagaja dane karty bo na pewno gdzies wczesnije karta placilam i tak zmuszaja do membershipu.zeby nie bylo.NIGDY nie korzystalam z jakichkolwiek reklam ofert i tych innych badziewi.pytanie teraz czy jest w ogole taka mozliwosc?i jak sie przed tym ustrzec w przyszlosci?w banku mam haslo,paypala nie mam.dziekuje::)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-07 22:24:36 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #3 Ocena: 0

2011-08-07 22:31:46 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

ironiusz ja glupia nie jestem i gdybym nie byla pewna to bym glupich pytan na forum nie zadawala i sie nie osmieszala.poza tym jestem jedyna osoba korzystajaca z internetu a mnie geje czy lesbijkii nie bawia

Do góry stronyOffline

maciekliverpool

Post #4 Ocena: 0

2011-08-07 22:39:15 (14 lat temu)

maciekliverpool

Mężczyzna

Z nami od: 10-07-2011

Jak napisał Ironiusz zapytaj się męża czy pieniążki z konta podbiera , być może wprowadziłaś dane z karty do jakiejś strony i pieniążki podbiera? Masz iTunes, może tam twój małżonek kupuje muzyke...
Maciek.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mala24

Post #5 Ocena: 0

2011-08-07 22:40:38 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

ironiusz mial na mysli pewnie inna dziedzine sztuki niz muzyka heh.co do podbierania to chyba ja jemu:)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2011-08-07 22:41:21 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-07 22:31:46, mala24 napisał(a):
ironiusz ja glupia nie jestem i gdybym nie byla pewna to bym glupich pytan na forum nie zadawala i sie nie osmieszala.poza tym jestem jedyna osoba korzystajaca z internetu a mnie geje czy lesbijkii nie bawia

Mala, jak nie podałaś nigdzie numeru karty to nikt ot tak sobie nie ściąga pieniędzy.
Sklep wysyłkowy, zakupy online itp. gdzieś coś poszło no chyba że ci kartę sklonowali ale wtedy raczej biorą więcej aniżeli 17 funtów.
Co się pokazuje na wyciągu z banku? albo jak to nie jest tajemnica to co to za firma do której dzwoniłaś?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-07 22:49:19 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #8 Ocena: 0

2011-08-07 22:53:07 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

17 jednorazowo ale tych jednorazpwych bylo kilka w miesiacu/zakupy online robie ale zawsze pytaja o haslo z banku.musialabym poszperac ale jak czytalam w internecie firma ta:provide service to a variety of sites.i to wszystko co pisali.i meile i nr telefonu i tyle.a strona jakas biedna byla jakby przez 15 latka robiona.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-08-08 06:21:21 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jest szansa, ze jak robilas gdzies zakupy online, to w warunkach umowy byla subskrypcja do jakiegos serwisu. Wiekszosc osob i tak nie czyta warunkow sprzedazy, wiec latwo kupic usluge nieswiadomie.

Na pewno zadna strona sama nie sciagnela sobie numerow Twojej karty z komputera.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #10 Ocena: 0

2011-08-08 08:53:31 (14 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Moja kobieta kiedyś tak się wzieła za prowadzenie farmy na face booku. Że postanowiła kupić jakiś maly prezent flag swojej sąsiadki. Dokładnie 3 prezenty za jeden coś ok. 15 pence. Płaciła karta.

Po kilku dniach tel z banku i kilka pytań czy i kiedy kupowała coś tu i tu potwierdziła że płaciła 3 razy po 15 pensow bo na face booku coś kupowała. Okazało się że ktoś jej shakowal jej konto i pobrali jej z konta £8. Tyle że przesadzili bo chyba z 59 razy po te parę pensów. Bank zablokował te transakcje a face book potwierdził że jej konto zostało zhakowane poczym, rozwiązali ten problem... usuwając jej profil z FB. I nie może założyć kolejnego na ten sam adres emailowy który już tam wcześniej użyła.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,