MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Norton Internet Security - przedłużenie licencji / subskrypcji

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

audacity

Post #1 Ocena: 0

2011-06-25 00:02:16 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

skutecznosc sie liczy :-]

nie ma roznicy, eros czy durex :-]
What would life be if we had no courage to attempt anything?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

KazimierzStasze

Post #2 Ocena: 0

2011-06-25 00:09:37 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Specjalistka, kurde-faja, się znalazła :D

@jedrek: A jak kupowałeś nowy, to jak - instalowałeś nowego, czy po prostu wprowadzałeś nowy klucz do już zainstalowanego?

Do góry stronyOffline

audacity

Post #3 Ocena: 0

2011-06-25 00:11:32 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

A co ja mam poradzic na to ze w nocy o polnocy mam mysli ukierunkowane calkiem nie na antywirusa? Tzn moze i na antywirusa ale nie nortona akurat :-P
What would life be if we had no courage to attempt anything?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-06-25 03:49:07 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-06-25 00:11:32, audacity napisał(a):
A co ja mam poradzic na to ze w nocy o polnocy mam mysli ukierunkowane calkiem nie na antywirusa? Tzn moze i na antywirusa ale nie nortona akurat :-P

audacity, no to znajdź szczepionkę i niech cie porządnie zaszczepi kilka razy, to ci przejdzie na chwile :-]

Polityka firmy nie jest bandycka tylko taka sama jak większości tam gdzie są abonamenty i subskrypcje.
Po prostu jak mają klienta to go mają, a żeby pozyskać nowego to trzeba się ugiąć.

Zazwyczaj i tak trzeba przeinstalować, bo po 2-3 latach masz nowy produkt.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2011-06-25 04:08:49 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Norton bardzo zamula komputer, ja swojego wycialem i uzywam bezplatnego. Nazwy nie podam bo za reklame nie placa ani grosza.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-06-25 09:02:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #7 Ocena: 0

2011-06-25 11:10:53 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Pewnie tak zrobię. Chodzi mi głównie o to, że w tej chwili mam już dużo rzeczy poustawiane tak, jak chcę, hasła pozapamiętywane, karty skonfigurowane. Ta wersja, to cały konglomerat sieciowego - jakiegoś tam - bezpieczeństwa. Nie muszę wpisywać haseł na stronach, forach i tak dalej, bo mi pamięta: jest jedno hasło, które chroni pozostałe, tak więc, jeśli ktoś niepowołany usiądzie do kompa, nie dotrze do żadnych moich kluczowych danych.

Instalacja nowego, to niewielki problem, ale ustawianie wszystkiego od nowa na kilkudziesięciu stronach, to już by było lekko irytujące.

Cóż, zatem mam opcję - rozważyć kupno nowego, albo zapłacić więcej i nie mieć problemu. Hm.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-06-25 11:45:01 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2011-06-25 11:56:33 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

przy "nadinstalowaniu" nowego czyli urachamiasz nowy instalator, on rozpoznaje wcześniejszą strą wersje, sam zdeinstaluje starszą, i zainstaluje nowszą.
Wszystko zostaje tak jak miałeś poprzednio.
I tak się dzieje nie zależnie czy masz licencje Onlain, czy pudełkową.
Do puki schodzą szczepionki to się nic nie dzieje, ale jak przesiądziesz się na NIS np 2013 to już i tak będzie przeinstalowanie.

Aha jeszcze jedno co do okazji.
kiedyś sam się naciołem, Ale strata była niewielka.
Kupiłem NIS przez ebay, czy też Amazon nie pamietam.
Zamiast CD, dostałem list z podanym linkiem, co ciekawe na stronę symantica, w podkatalog serviceOEM i nr aktywacyjnym

Pomyślałem że po prostu jakiś sklep kombinuje i sprzedał mi instalacje OEM, czyli tą co instaluje klientom na nowych "firmowych" składakach
Zainstalowałem i przez rok było OK, pewnego dnia zanim niby licencja się skończyła nagle przestało działać.

napisałem do Symantyca, facet do mnie oddzwonił okazało się że ktoś po prostu podzielił jedną licencje na kilka osób.

Pozytyw tego był taki że kupiłem licencje na 2 lata a dostałem aktywacje na 3 :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KazimierzStasze

Post #10 Ocena: 0

2011-07-01 11:07:28 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Znam już odpowiedź, więc może dokonam iluminacji pozostałych, którym może się to z czasem przydać.

Do przedłużenia triala 30, czy 60 dniowego można użyć klucza z wersji pudełkowej.

Trzeba mieć zarejestrowane wcześniej konto (czego dokonuje się chyba przy aktywacji wersji 60 dniowej / 30 dniowej). Po zakupie wersji pudełkowej należy uruchomić Norton Internet Security i w dolnych okolicach okna, które nam się objawi odnaleźć napis Subscription Status, następnie kliknąć link na Subscribe, tudzież Renew poniżej tegoż napisu.

Następnie wpisać klucz (Product Key) z wkładki w pudełku i voilà - program połączy się z kontem, poprosi o zalogowanie, podanie hasła do konta i dokona przedłużenia subskrypcji.

Nadmienię, że jest to opcja tańsza od zwykłego przedłużenia - obecnie w Tesco (i innych sklepach) można zakupić wersję pudełkową na 3 komputery za cenę ₤23.79.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,