MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Laptopy.Sklepy internetowe i nie tylko (z laptopami).

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krunschwitz

Post #1 Ocena: 0

2011-06-21 19:04:14 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Byłem w macalni,wróciłem do domu i dalej jestem w jelicie grubym...
Najwyższa rozdzielczość jaką widziałem to 1600x900.Co ciekawe na obudowie kompa widniało HD.Wszedłem w parametry wyświetlacza a tam...1600x900.Jutro czeka mnie wizyta na Tottenham Court Road.Może tamte sklepy będą miały jakiegoś lapka full HD na stanie.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-06-21 19:40:46 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jak macales, to jaki rozmiar? 8-)

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #3 Ocena: 0

2011-06-21 19:54:43 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Oglądałem 15",16" i 17".Te ostatnie są wyraźnie większe.Chciałem zobaczyć różnicę w wyświetlaniu tego samego obrazu na display`u 1920x1080 i na mniejszej rozdziałce.No i oczywiście dupa...
Nie mają nic w full HD.
Ale przynajmniej mi odpisali na maila w sprawie natywnej rozdzielczości tego 17 calowego asusa.Twierdzą,że full HD 1920x1080..
Jest on też w ofercie Micro Anvika.Wprawdzie trochę droższy ale czekam na odpowiedź od nich w którym sklepie w Londynie go mają na stocku.Może tam sobie pomacam;-)
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

obserwator

Post #4 Ocena: 0

2011-06-21 23:37:13 (14 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

Cytat:

2011-06-20 22:27:39, krunschwitz napisał(a):
Wszystko ładnie-pięknie ale brak tutaj napędu DVD.O BR już nie wspominam.No i ta cena...Jak za takie maleństwo to dla mnie nie do przyjęcia.
Dzięki za typ mimo wszystko.

Naped dvd/br mozesz sobei sprawic i miec na wszelki wypadek w torbie,

seria x tj typowy wol roboczy ktory posluzy latami (warto wydac odrobine wiecej),

a jak rozwazasz obrobke grafiki to zainteresuj sie typem matrycy jaka jest uzyta w laptopie i np ile kolorow potrafi ona wyswietlic, jakie katy widzenia posiada (prezentacja obrazu dla klienta),
a nie 'cennymi' radami typu matowy/blyszczacy ekran czy kolejne cyferki przy procesorze,
i pamietaj, notebook w terenie to przedewszystkim ciezar i czas pracy na baterii. Pozdro.

Do góry stronyOffline

obserwator

Post #5 Ocena: 0

2011-06-21 23:43:07 (14 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

Cytat:

2011-06-19 17:38:01, krunschwitz napisał(a):
Marka mnie nie interesuje ale Apple odpada.Lapek potrzebny mi do obróbki fotografii w terenie.Będę używał programów typu Lightroom czy Photoshop.
No i oczywiście cena nie może być z kosmosu.Myślę,że 550-600 funtów.Chcę dedykowaną grafikę,procek typu i5,twardziel 500 lub więcej,co najmniej 4gb ramu.Winda 64 bit`owa.Matryca w okolicach 15"
Mam już kilka swoich typów.Ciekawe czy pokryją się z Waszymi?

pozwolilem sobie zacytowac, gwoli przypomnienia, bo widze ze temat schodzi na ogladanie filmow BR w full hd, do czego z reguly sluzy duzy tv w salonie

zastanow sie nad tym do czego ci ten laptop jest potrzebny, bo w teren wszystko co ma powyzej kilograma (15calowce itp) jest strasznie uciazliwe

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2011-06-22 10:25:41 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Drogi Obserwatorze.
Twoje rady są naprawdę cenne i dziękuję Ci za nie.Jednak tak jak napisałem w jednej ze swoich wypowiedzi:
"problem pojawia się wtedy gdy człowiek chce kupić sprzęt za rozsądne pieniądze,który będzie służył do obróbki zdjęć,oglądania filmów,miał zaje****y wyświetlacz i jeszcze był lekki i energooszczędny.
Wiem,że tak się nie da i dlatego próbuję znaleźć jakiś kompromis.Za dużo pytań w stylu: z czego zrezygnować i na korzyść czego?"
Stąd moje rozterki i dywagacje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2011-06-22 13:40:28 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

No i odbieram maile od różnych sprzedawców w sprawie rzeczonego Acera z BR`em.
Nie ma panie...może za tydzień lub dwa...
Jak tu się nie wq***ć:-Y

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,