az, mnie przez mysl przelecialo czy nie sprzedac CM HAF i kupic tego maluszka - szczegolnie, ze mozna normalne GPU montowac
Str 4 z 4 |
|
---|---|
clockwork_orang | Post #1 Ocena: 0 2013-02-28 16:51:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
ech... ladna
![]() az, mnie przez mysl przelecialo czy nie sprzedac CM HAF i kupic tego maluszka - szczegolnie, ze mozna normalne GPU montowac |
NikolaTesla | Post #2 Ocena: 0 2013-02-28 17:39:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2011 Skąd: Mamucium, Britannia |
Cytat: 2013-02-28 16:51:24, clockwork_orange napisał(a): ech... ladna ![]() az, mnie przez mysl przelecialo czy nie sprzedac CM HAF i kupic tego maluszka - szczegolnie, ze mozna normalne GPU montowac Jeszcze nie możesz kupić, na dziś nie mają nawet prototypu. To pokazuje dość niespodziewane przez producentów parcie ludzi na mniejsze skrzynki. Rynek nie nadąża, więc projektują sami. HAF ma tą oczywistą przewagę, że możesz upgradeować komputer niemal bez żadnych problemów, łatwiej jest także o cichą maszynę. Wymiana jakiegokolwiek komponentu w małej skrzynce (n.p. upgrade RAM-u kończy się zazwyczaj zdemontowaniem wszystkiego. BitFenix Prodigy zrobił ostatnio niezłą karierę (skoro o mniejszych formatach mowa). Ten Sugo też nie wygląda źle: (+ lista, co ma w środku) ![]() [ Ostatnio edytowany przez: NikolaTesla 28-02-2013 17:47 ] ---------------
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2013-11-06 22:21:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-04-05 22:13:56, defcon1 napisał(a): Nadszedl ten czas aby zmienic obudowe do kompa. Osobiscie uwazam ze ta jest nieziemska ale ma jeden powazny mankament ... cene thermaltake level 10 ![]() Wczoraj widziałem tą obudowę u klienta. Siet, to wygląda kosmicznie zajebiście. sięga trochę powyżej kolan... a jakie to kurde ciężkie, moja obudowa waży 14 kg + bebechy a tamto to cholera chyba jeszcze cięższe było. Ale pięknie to wyglądało ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
NikolaTesla | Post #4 Ocena: 0 2013-11-07 22:37:49 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-06 22:21:05, krakn napisał(a): Cytat: 2011-04-05 22:13:56, defcon1 napisał(a): Nadszedl ten czas aby zmienic obudowe do kompa. Osobiscie uwazam ze ta jest nieziemska ale ma jeden powazny mankament ... cene thermaltake level 10 Wczoraj widziałem tą obudowę u klienta. Siet, to wygląda kosmicznie zajebiście. sięga trochę powyżej kolan... a jakie to kurde ciężkie, moja obudowa waży 14 kg + bebechy a tamto to cholera chyba jeszcze cięższe było. Ale pięknie to wyglądało ![]() Ciekawe, co miało w środku.. Ten design ma już swoje lata. Na defaulcie nie wszystko tam wejdzie, dłuższy zasilacz z kablami, płyta większa niż ATX, jakaś niereferencyjna karta graficzna - potencjalne problemy. Nie ma usb 3.0, bardzo słabo z miejscem na chłodzenie. Trudna do jakichkolwiek modyfikacji poprzez swój "modularny" design właśnie. Widziałem (dla przykładu) mnóstwo niesamowitych buildów opartych o twój Cosmos II i ~0 z Thermaltake lvl 10 I tak najlepsze obudowy to te, których nie można kupić. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: NikolaTesla 07-11-2013 22:39 ] ---------------
|
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2013-11-07 23:18:39 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-07 22:37:49, NikolaTesla napisał(a): Na defaulcie nie wszystko tam wejdzie, dłuższy zasilacz z kablami, płyta większa niż ATX, jakaś niereferencyjna karta graficzna - potencjalne problemy. Nie ma usb 3.0, bardzo słabo z miejscem na chłodzenie. Trudna do jakichkolwiek modyfikacji poprzez swój "modularny" design właśnie. hmm, a po co sa standardy? USB 3.0 nie ma, bo jak sam zauwazyles buda jest wiekowa jesli jest trudna poprzez modularna budowe, to ja nie wiem, co moze byc prostsze... ![]() |
|
|
NikolaTesla | Post #6 Ocena: 0 2013-11-08 00:53:23 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-07 23:18:39, clockwork_orange napisał(a): hmm, a po co sa standardy? USB 3.0 nie ma, bo jak sam zauwazyles buda jest wiekowa W okresie przejściowym większość poważnych producentów dawała ten mały kawałek pcb z portami jako opcjonalny upgrade, kosztuje to psie pieniądze. Tu sprzedają ci coś co powinno być high-endem sądząc po cenie, no i... ??? Cytat: jesli jest trudna poprzez modularna budowe, to ja nie wiem, co moze byc prostsze...
![]() Napisałem "modularna" - (w cudzysłowie)bo jest wizualnie modularna,czy tez pseudo-modularna. Chcesz coś zmienić i się nie da bez bardzo poważnego cięcia, wiercenia i malowania. Prawdziwie modularne skrzynki robi CaseLabs, LittleDevil i inne, one sa niewiele tańsze niż TT lvl 10, co prawda nie robili ich w kooperacji z designerami z BMW, za to dla miłej odmiany da się ich używać. Żeby nie było tylko o moim zrzędzeniu na skrzynki, coś z nowych rzeczy: In Win Tou ![]() Też dość overpriced bling-bling-shiny-wow, ale przynajmniej ma miejsce w środku. Phanteks Enthoo Primo ![]() Bardzo dobrze zaprojektowana, ma mnóstwo opcji, nie ma nitów, nie waży pół tony, nie kosztuje tyle co cały komputer i w dodatku estetycznie wygląda. ---------------
|
clockwork_orang | Post #7 Ocena: 0 2013-11-08 11:45:08 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-08 00:53:23, NikolaTesla napisał(a): Napisałem "modularna" - (w cudzysłowie)bo jest wizualnie modularna,czy tez pseudo-modularna. Chcesz coś zmienić i się nie da bez bardzo poważnego cięcia, wiercenia i malowania. Prawdziwie modularne skrzynki robi CaseLabs, LittleDevil i inne, one sa niewiele tańsze niż TT lvl 10, co prawda nie robili ich w kooperacji z designerami z BMW, za to dla miłej odmiany da się ich używać. np. co chcesz zmienic? najdluzsze karty powinny wejsc bez problemu *Ready for extra-long graphics card up to 14.2&rdquo/36 cm* podobnie z zasilaczem i chlodzeniem CPU, reszta podzespolow jest w standarcie ![]() USB 3.0 maja juz modele zeszloroczne - sam panel mozna dokupic w TT i nie bardzo juz rozumiem, co rozumiesz przez 'modularnac'? ze, mozesz wyjac koszyki na dyski lub dowolnie umiescic zasilacz (na gorze lub na dole)? jak dla mnie ta buda (TT Level 10) fajnie wyglada i nic wiecej... swoja droga mam CM HAF 932 i stoi od roku pokryty kurzem, bo nie moge sie roztac ze staruszkiem Chiefteca z logo pentium III ![]() |