2011-04-06 13:09:35, krakn napisał(a): ja ostatnio kupilem obudowe colermasters cosmos, duza to fakt, prawie clasyczna, ale elegancka, wyciszona, 4 duze ciche wentylatory, filtry przeciw pylowe, bardzo dobrze opracowana technika rozpraszania i wyprowadzania ciepla, bardzo duzo miejsca w srodku, wiele miejsc na dyski, ktore rowniez mozna wentylowac.
Ciezka i zrbiona z duza precyzja.
Osobiscie nie lubie obudow do gier
Ja rowniez nie przepadam za typowymi obudowami do gier. Dlatego myslalem o Lian Li Aluminium Modular Cube Case. Nie mozna jej chyba nowej kupic ale uzywane widzialem.
Fractal Design Define XL tez mi sie bardzo spodobala.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
2011-04-06 13:09:35, krakn napisał(a): ja ostatnio kupilem obudowe colermasters cosmos, duza to fakt, prawie clasyczna, ale elegancka, wyciszona, 4 duze ciche wentylatory, filtry przeciw pylowe, bardzo dobrze opracowana technika rozpraszania i wyprowadzania ciepla, bardzo duzo miejsca w srodku, wiele miejsc na dyski, ktore rowniez mozna wentylowac.
Ciezka i zrbiona z duza precyzja.
Osobiscie nie lubie obudow do gier
Ja rowniez nie przepadam za typowymi obudowami do gier. Dlatego myslalem o Lian Li Aluminium Modular Cube Case. Nie mozna jej chyba nowej kupic ale uzywane widzialem.
Fractal Design Define XL tez mi sie bardzo spodobala.
a co ty server budujesz ? niewiem po co komu taka obudowa
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh
2011-04-06 11:08:08, Mordoklej napisał(a): Wszystko fajnie, tylko z tymi wszystkimi wiatrakami bewnie buczy jak odkurzacz.
to zalezy od wentylatorow, jak sa ciche z 'natury', nawet nie uslyszysz ze komputer chodzi... mojego przynajmniej nie slychac przy 5x 120'' (wlacznie z zasilaczem) na ~1k rpm. i dwoma kartami graficznymi (nacodzien taktowanie i obroty obnizone do minimum)
no z tym wyciem to wlasnie tak jest, dobre obudowy maja ciche wentylatory, do tego gdy wlaczy sie tryby oszczedzania energi to niektore zostaja całkowicie wyłączone, do czasu az temperatura w obudowie wzrosnie, a reszta chodzi na obrotach minimalnych, dopiro jak zacznie sie cos robic, i proc krci sie na wysokie obroty, np rendering czy gry to wlaczaja sie i wchodza progresywnie na coraz wyzsze obroty, ale i tak i szmer jest ledwie slyszalny i o takiej tonacji ze zupelnie nie przeszkadza, nawet jak ktos inny w tym samym pokoju np cicho oglada TV.
Do tego cichy wiatrak na procesor i kompa jak by nie było.
U mnie najbardziej głośna jest karta graficzna, ale tylko jak włączy sie gry, tak od 60% dość słyszalna i może przeszkadzać, a gdy wentylator kreci się na 100% to jak szlifierka hehe.
Ale nawet przy sporym podkręceniu karty graficznej i gry w wersje demo crisis2 na full detal, max obroty to 70~80%.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
Fractal ma dodatkowo maty wyciszajace i specjalne zaslepki na nieuzywane 'dziury' co tez przyczynia sie do sztywnosci obudowy i jej wagi...
ps. ja mam obudowe z czasow pIII (jakis Chieftec Mesh) oklejona wykladzinami i uszczelniona gabkami, sam wycinalem otwory pod wentylatory przecinakiem, wiec wygladaja jak leje po bombach, hehe
Zapoznalem sie z obudowami Fractal, sa rewelacyjne. Zdecydowalem sie na Fractal Design Define XL, dzieki za sugestie. BTW jesli chodzi o obudowy to ciekawe zestawienie znalazlem. Jest z czego wybierac.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
Zapoznalem sie z obudowami Fractal, sa rewelacyjne. Zdecydowalem sie na Fractal Design Define XL, dzieki za sugestie. BTW jesli chodzi o obudowy to ciekawe zestawienie znalazlem. Jest z czego wybierac.
Co to ma byc??!! Pokazujesz nam mega kombajn z serii thermaltake level 10, a chcesz kupic sieczkarnie czy nawet kose??!!
Co to ma byc??!! Pokazujesz nam mega kombajn z serii thermaltake level 10, a chcesz kupic sieczkarnie czy nawet kose??!!
jak co? prosta buda bez swiecidelek, chyba ze ktos lubi festyniarki wyglad...
w moim pojeciu obudowa sluzy do mocowania elementow, a nie wystroju pokoju
jak co? prosta buda bez swiecidelek, chyba ze ktos lubi festyniarki wyglad...
w moim pojeciu obudowa sluzy do mocowania elementow, a nie wystroju pokoju
a po co wogóle obudowa, jak wszystko działa pieknie bez po co cokolwiek montowac