MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybór urządzenia wielofunkcyjnego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

relly

Post #1 Ocena: 0

2013-01-19 11:39:54 (12 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

jako drukarkowy "hevi juzer" zapodam kilka rad ogólnych moze ci pomoga
-wbrew pozorom koszt eksploatacji lasera (mono) nie jest wyzszy niz atramentówki (kolor) ba jest wrecz nizszy
-atramatówka musi byc uzytkowana raz na 2-3 dni inaczej szlag trafia głowice drukujaca
-w laserach monochromatycznych spokojnie mozna samodzielnie dosypywac proszku do zasobnika , niektóre zasobiniki rozbiera sie łątwiej (samsung) niektóre trudniej (HP)
-nie sugeruj sie kosztem drukarki patrz na koszty materiałów tonery/atramenty
-nie kupuj sprzetu ze zbednymi bajerami
-urzadzenia wieloczynnosciowe maja z reguły nizsza jakosc niz specjalizowane
na twoim miejscu kupiłbym dwa urzadzenia
-kombajn laserowy monochromatyczny
-tania atramentówke

[ Ostatnio edytowany przez: relly 19-01-2013 11:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2013-01-19 11:52:20 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

zalezy od oczekiwanej jakosci wydruku oraz ilosci stron drukowanych - mam Brother DCP-375CW - tania drukarke z tanimi tuszami (£5 na Ebay za 4), drukowane jest ok. 500 kartek w 3mc. tusze kupuje dwa razy do roku

Do góry stronyOffline

margaritka

Post #3 Ocena: 0

2013-01-19 12:32:29 (12 lat temu)

margaritka

Kobieta

Z nami od: 24-09-2011

Zdecydowałam się na drukarkę wielofunkcyjną gdyż sporo drukuję - również w kolorze, trochę skanuję, a żadne bajery mi nie są potrzebne, wi-fi tylko. Nie wiem czemu uparłam się jakoś na laserówkę. Mono można kupić w dobrej cenie, ale kolor kosztuje dużo więcej, do tego niewiele modeli ma wi-fi. Sprawdzam też cenę tonerów i ile stron można wydrukować i szczerze mówiąc myślałam, ze drukarki laserowe będę dużo dużo tańsze w eksploatacji, a jednak tak nie jest.
I dalej jestem w kropce......

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-01-19 12:55:46 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Bo drukarki są tańsze w eksploatacji ale jak kupisz prrzemysłową, te do użytku domowego są "sponsorowane" przez materiały eksploatacyjne. czyli producent sprzedaje je czasami wręcz po kosztach produkcji i dystrybucji, licząc na dochody z materiałów eksploatacyjnych.
Swego czasu lexmark i HP sprzedawali drukarki atramentowe poniżej kosztów produkcji, jak później ujawniono nawet o 50%

Przez co ich ukarano zresztą.
Aledzieki temu wiele osób mogło sobie kupić wogólę drukarkę, albo wymenić stare igłowe.

polityka taka trwa dalej, wiadomo ze ci co kupują biurowe urządzenia to nie dość że kupią urządzenie w realnej cenie, to potem kupują tez duże ilości materiałów eksploatacyjnych, więc ceny są realne, a nie przerzucane i ukrywane.

Można kupić drukarki laserowe za 100 -200 funtów, mają wymeniony bemben i są napełnione tonerem na full.
Mam takie dwie laserówki które dostałem od klientów i tylko do tej pierwszej raz kupiłem toner, w drugiej mam 80%

Właśnie się zalogwałem z ciekawości i status pokazuje że drukarka wykonała 67871 stron z czego moje to 2117, a przewidywane do konca tonera zostało 13004 stron.
Obrazek
Jeżeli drukarka ma tylko zwykłe złącze sieciowe, to można kupić wifi brigde.

Czyli taki mały dongiel który odbiera wifi i zamienia go na kabelek.
Albo podłączyć kablem do rutera i też będzie w sieci.
10-15 metrów gotowego kabla to koszt około 10 funtów.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

antek77

Post #5 Ocena: 0

2013-01-19 12:58:26 (12 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Napisałaś że drukujesz około 300 stron miesięcznie,to jest 10 stron dziennie wiec każda drukarka temu podoła.
Kup atramentówkę All in One do tego zestaw tuszy z ciss i masz tanie drukowanie w kompaktowych wymiarach zamiast wielkiego kloca :-)

Ciss

Do góry stronyOffline

margaritka

Post #6 Ocena: 0

2013-01-19 13:51:23 (12 lat temu)

margaritka

Kobieta

Cytat:

2013-01-19 12:58:26, antek77 napisał(a):
Napisałaś że drukujesz około 300 stron miesięcznie,to jest 10 stron dziennie wiec każda drukarka temu podoła.
Kup atramentówkę All in One do tego zestaw tuszy z ciss i masz tanie drukowanie w kompaktowych wymiarach zamiast wielkiego kloca :-)

Ciss

Dzieki, ale taka strzykawka to moglabym wstrzyknac, ale raczej nie tusz.
Nie znam sie na tym i raczej nie zamierzam sie brac za takie rzeczy. Moze zeby ktos mi pokazal jak to sie robi.... A w obecnej sytuacji wole kupic pelny cartridge.

Do góry stronyOffline

margaritka

Post #7 Ocena: 0

2013-01-19 13:58:21 (12 lat temu)

margaritka

Kobieta

Cytat:

2013-01-19 12:55:46, krakn napisał(a):
Bo drukarki są tańsze w eksploatacji ale jak kupisz prrzemysłową, te do użytku domowego są "sponsorowane" przez materiały eksploatacyjne. czyli producent sprzedaje je czasami wręcz po kosztach produkcji i dystrybucji, licząc na dochody z materiałów eksploatacyjnych.
Swego czasu lexmark i HP sprzedawali drukarki atramentowe poniżej kosztów produkcji, jak później ujawniono nawet o 50%

Przez co ich ukarano zresztą.
Aledzieki temu wiele osób mogło sobie kupić wogólę drukarkę, albo wymenić stare igłowe.

polityka taka trwa dalej, wiadomo ze ci co kupują biurowe urządzenia to nie dość że kupią urządzenie w realnej cenie, to potem kupują tez duże ilości materiałów eksploatacyjnych, więc ceny są realne, a nie przerzucane i ukrywane.

Można kupić drukarki laserowe za 100 -200 funtów, mają wymeniony bemben i są napełnione tonerem na full.
Mam takie dwie laserówki które dostałem od klientów i tylko do tej pierwszej raz kupiłem toner, w drugiej mam 80%

Właśnie się zalogwałem z ciekawości i status pokazuje że drukarka wykonała 67871 stron z czego moje to 2117, a przewidywane do konca tonera zostało 13004 stron.
Obrazek
Jeżeli drukarka ma tylko zwykłe złącze sieciowe, to można kupić wifi brigde.

Czyli taki mały dongiel który odbiera wifi i zamienia go na kabelek.
Albo podłączyć kablem do rutera i też będzie w sieci.
10-15 metrów gotowego kabla to koszt około 10 funtów.

Tez bym chciala taka drukarke, jeden toner na cale zycie....... Super
Takie drukarki to widzialam w cenie powyzej 1500 funtow, wiec stanowczo nie dla mnie.
Najlepiej to by bylo,zeby ktos mi kupil, ja bym zaplacila, przyniosl do domu, zainstalowal i jaka by bylo, taka musialaby byc.

Do góry stronyOffline

antek77

Post #8 Ocena: 0

2013-01-19 14:12:41 (12 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Cytat:

2013-01-19 13:51:23, margaritka napisał(a):
Cytat:

2013-01-19 12:58:26, antek77 napisał(a):

Ciss

Dzieki, ale taka strzykawka to moglabym wstrzyknac, ale raczej nie tusz.
Nie znam sie na tym i raczej nie zamierzam sie brac za takie rzeczy. Moze zeby ktos mi pokazal jak to sie robi.... A w obecnej sytuacji wole kupic pelny cartridge.

Instrukcja obsługi CISS

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2013-01-19 14:26:24 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

nie wiem czy sie oplaca CiSS... przy zalozeniu, ze kartridz starczy na 3mc. i 700-800 stron, to lepiej kupowac zamienniki - tansze, im tansza jest drukarka (zero chipow, zero sprawdzania zgodnosci tuszy itp. jak w Epsonie czy HP)
do mojego zestaw na dwa lata (przy moim uzywaniu) kosztuje ponizej £10 -> http://www.ebay.co.uk/itm/4-Set-4-BK-Ink-Cartridges-for-DCP-197C-DCP-365CN-DCP-373CW-DCP-375CW-DCP-377CW-/271121257328?pt=UK_CamerasPhoto_Printing_PrinterInkCatridges_JN&hash=item3f20161370 8-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2013-01-19 14:29:21 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

I jedna uwaga, jak ktoś chce sobie napełniać, to najlepiej robić to w kuchni.
Cokolwiek pochlapiemy z ubrania to zostanie już zniszczone.
Jeżeli chodzi o wykłądziny to w domu przez tyle lat, tylko raz udało się nam usunąć i to z wełnianego dywanu.
Ale to zasługa dywanu nie nasza.

Tak że, najlepiej Kuchnia i mieć na sobie stare ciuchy.
Dawniej też bawiłem się w napełnianie :>
Jeszcze drukarki z serii HP 650 i 850

Ile razy człowiek się upaprał bo coś trącił, coś gdzieś "sikło" ze strzykawki itd, szkoda gadać :))
Ale jest to jakieś rozwiązanie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,