witam,
czy ktoś mógłby mi pomóc i odpowiedzieć, czy faktycznie CMS jest pomocny w zarządzaniu stronami?
pozdro
|
|
---|---|
loroklorok | Post #1 Ocena: 0 2010-12-19 10:24:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2010 Skąd: Wałcz |
witam,
czy ktoś mógłby mi pomóc i odpowiedzieć, czy faktycznie CMS jest pomocny w zarządzaniu stronami? pozdro |
Post #2 Ocena: 0 2010-12-19 12:56:34 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
defcon1 | Post #3 Ocena: 0 2010-12-19 13:08:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
Do tworzenia kazdej strony www pewnie nie jest najlepszy. Raczej pytanie jest czy najlepszy do moich potrzeb.
Nie jestem web developerem choc cos tam dlubalem, jakies male proste stronki i osobiscie uwazem ze tak jest pomocny, jednak zalezy do czego. Jak do prostej strony to nie jestem przekonany czy niezbedne. Choc znow zalezy kto bedzie updaty zawartosci robil. CMS umozliwia latwe aktualizowanie zawartosci nawet przez osoby nie techniczne. Zalezy tez czy chcesz pisac kod od podstaw czy chcesz tylko stoke postawic a techniczna strona Cie zupelnie nie interesuje. Wtedy jakis framework jest lepszym rozwiazaniem. Kolejna rzecza jest aspekt bezpieczenstwa. Z mojego doswiadczenia testujac stronki oparte na Drupalu , Wordpressie czy innych nie znajduje jakis wikeszych problemow natomiast przy testach stronek robionych od podstaw czesto znajduje dosc powazne dziury. Oczywiscie ze te popularne CMS maja dziury w bezpieczenstwie rowniez ale sa one w maire szybko latane. http://www.cmsmatrix.org/ tu masz ciekawe zestawienie CMSow. "These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
Post #4 Ocena: 0 2010-12-19 13:15:16 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dinth1906 | Post #5 Ocena: 0 2010-12-19 14:17:26 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
CMS jako taki to najlepszy wybor do stron WWW. Pytanie tylko jaki CMS, bo sa zarowno ogolnodostepne darmowe, ogolnodostepne komercyjne, jak i pisane specjalnie na zamowienie pod jedna konkretna strone WWW. Z darmowych polecam Wordpressa a na drugim miejscu Drupala
|
|
|
defcon1 | Post #6 Ocena: 0 2010-12-19 14:38:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
To prawda Wordpress jest bardziej user-friendly. Zrobienie strony w Drupalu natomiast wymaga wieszkego "wysilku" ale za to oferuje wiecej mozliwosci.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
|