|
---|---|
Marzenna67 | Post #1 Ocena: 0 2010-11-16 13:48:56 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: DAVENTRY |
Mój syn (w przyszłym roku kończy 16 lat) interesuje się grafiką komputerową. Ciągle coś nowego tworzy , ma talent manualny i pociąga go ten temat , ale niestety nie wie (ja tez nie) jakie kroki podjąć z edukacją w tym kierunku , po ukończeniu 11 klasy . Pobliskie szkoły nie posiadają takich profili . Może ktoś z Was podpowiedziałby nam jak pomóc zdolnemu młodziakowi się rozwijać .
|
aaannp | Post #2 Ocena: 0 2010-11-16 14:38:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2009 Skąd: London |
Mozesz poszukac collegu, ktory prowadzi kursy: Graphic Design lub Web Design. W zaleznosci od tego jakie sa Twoje mozliwosci finansowe, jego zainteresowania, a takze czy Twoj syn chce uczyc sie na full time czy part time i jak powaznie podchodzi do nauki w tym kierunku, wybrac wspolnie odpowiedni dla niego kurs.
A swoja droga, to ja pracuje jako grafik, ale osobiscie jestem po polskim ASP ![]() Mama Erenka
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2010-11-16 14:39:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Pogrzebcie np kursy graphic designer
Moze przejrzec oferty pracy i jakie sa wymagania pracodawcow. Na pewno photoshop, QuarkExpress. |
Marzenna67 | Post #4 Ocena: 0 2010-11-16 15:18:47 (15 lat temu) |
Dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie tematem i podpowiedzi , na pewno przedyskutujemy i przejrzymy propozycje Wasze......Jeszcze raz dziękuję . Musimy wybrać College , do którego pójdzie mój syn w przyszłym roku .
|
Post #5 Ocena: 0 2010-11-16 17:50:42 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-11-16 19:00:45 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Marzenna67 | Post #7 Ocena: 0 2010-11-16 20:50:06 (15 lat temu) |
WIELKIE dzięki za wszelkie informacje w tym temacie . Już wiele info uzyskaliśmy przeglądając oferty College .(w interesujących nas profilach nauczania) . Jednak w bliskiej okolicy znaleźliśmy College ,dzięki Wam .
|
Dinth1906 | Post #8 Ocena: 0 2010-11-16 21:53:57 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Olej kursy. Jezeli nie mozesz go poslac do Akademii Sztuk Pieknych w Polsce, to nic straconego. Niech tworzy, tworzy, tworzy (skupiajac sie na grafice uzytkowej) a po jakims czasie zacznie sie rozgladac na http://zlecenia.przez.net za jakimis drobnymi pracami i dalej tworzy tworzy tworzy. Nie tylko nauczy sie wiecej niz mu da jakakolwiek uczelnia (nie mowiac o kursie) ale przy okazji zdobedzie portfolio a to podstawa w tej pracy
|
Marzenna67 | Post #9 Ocena: 0 2010-11-16 22:27:58 (15 lat temu) |
nullOlej kursy. Jezeli nie mozesz go poslac do Akademii Sztuk Pieknych w Polsce, to nic straconego. Niech tworzy, tworzy, tworzy (skupiajac sie na grafice uzytkowej) a po jakims czasie zacznie sie rozgladac na <a href="http://zlecenia.przez.net" target="_blank" target="_new">http://zlecenia.przez.net</a> za jakimis drobnymi pracami i dalej tworzy tworzy tworzy. Nie tylko nauczy sie wiecej niz mu da jakakolwiek uczelnia (nie mowiac o kursie) ale przy okazji zdobedzie portfolio a to podstawa w tej pracy
Dinth1906 - Syn ma" prawie" szesnaście lat . Lepiej dla niego , aby jednak jeszcze uczył się .To młodziutki , jeszcze nie wiedzący co z sobą począć na resztę życia człowiek .Mam wrażenie, że sugerował byś mi posłać syna na inny kierunek, a grafiką zająć się tak dla" sportu". Już to merytorycznie przerabiałam z nim ,wiem ,że inny kierunek nauki zawróciłby mu w głowie i nie miałby już ochoty na dodatkowe zajęcia . Z jednej strony to ambitny chłopak , ale tkwi w nim taki mały leniuszek ,a z drugiej strony to jest taki perfekcjonista (z małą wiarą w siebie),że na razie nie podołałby na dwa fronty. [ Ostatnio edytowany przez: Marzenna67 16-11-2010 22:30 ] |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2010-11-16 22:41:43 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
To jakby okreslenie mojego syna, moglismy go "popchnac" na inny kierunek, bo chlopak zdolny, ale on nie umial sie zdecydowac najpierw, a potem nie dostal sie na ten, ktory i on wybral, i nam sie wydawal przyszlosciowy.
Mial do wyboru albo siedziec w domu, przygotowywac sie na kolejne podejscie, albo wybrac cos innego. Zaproponowalismy, zeby przez rok dal sobie wolne (tzn moze sie przygotowywac do kolejnego podejscia), a wybral za to cos co moze i nie bedzie pozniej kontynuowal, ale co go ciekawi. Wolalam, zeby wybral jakikolwiek kierunek, byle kontynuowal nauke. Dodatkowy plus, zeby mial przyjemnosc z tego kierunku, czysty luksus poznania bez stresu. Wybral Art & Design, jakis podstawowy kurs, i to byl strzal w dziesiatke. Nie zamykala mu sie buzia, tak byl na codzien podekscytowany tym co sie uczy. Po roku zaproponowali mu miejsce od razu na drugim roku 3 letniego kursu. Dla mnie jako rodzica, najwiekszym sukcesem tego byl taki skok wiary w siebie i we wlasne mozliwosci, szczegolnie w dziedzinie, ktora sie wczesniej tylko "bawil". W wieku 16 lat trudno czasem wiedziec co sie chce, a jak chce sie uczyc, i rodzice maja mozliwosc wsparcia, to "ojej kursy" nie jest najlepszym rozwiazaniem. Jakby mi ktos w tym wieku powiedzial ojej szkole, to jak pamietam te czasy bylalby to propozycja warta rozpatrzenia, ciesze sie, ze nie mialam takiej opcji.
Ada
|