MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Cieakwy przekręt....w świecie IT

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-10-14 17:49:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

defcon1

Post #2 Ocena: 0

2010-10-14 18:39:35 (15 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Ciekawa historia. Na naiwnosc ludzi nie ma rady. Gdyby ludzie nie byli tak naiwni nie bylo by tylu zarazonych systemow, ofiar 419 scam, botnetow w takich ilosciach, vishingu itd.

Co do danych osobowych to teraz sa wszedzie i latwo dostepne. Nie nadarmo koszt ID na czarnym rynku spadl ze 100$ za ID do 10$ obecnie.
Pozatym nie jest problemem dzwonic losowo po ludziach i sprzedawac im taka historie. Procentowo przewazajaca wiekszosc ludzi ma kompa z win w domu. na 1000 wykonancyh telefonow kilka osob da sie nabrac na to.

Niestety najslabszym ogniwem w security nie jest technologia ale czlowiek.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-10-14 18:42:35 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ja piernicze nieźle :/

mnie oferowali miliony klientów w całej UK, i że w google będę na pierwszym miejscu, ale musiałem tylko i wyłącznie natychmiast zapłacić kartą kredytową, a ja się upierałem, OK, przyślijcie mi ofertę emailem, juz nie musi być papierowa :> oczywiście było to nie możliwe!
heehe, ale kurde i tak pozwolił sobie "pobiegać po domu" :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2010-10-14 18:50:24 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-10-14 18:55:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #6 Ocena: 0

2010-10-14 19:11:35 (15 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

@Marciniak
To jest naiwnosc. Jak ktos do mnie dzwoni i chce moje dane to mowie mu ze oddzwonie i z wiarygodnego zrodla znajduje tel do danej firmy.
Tak samo naiwnoscia jest wiara w rozne przekrety typu duza kasa za drobna oplata.
Jak nie znam nadawcy maila i mam tam link to nie klikam. Jak wstukuje pin w bankomacie to zakrywam klawiature reka. Przyklady mozna by mnozyc.
Nie ma to nic wspolnego z byciem alfa i omega tylko ze zdrowym rozsadkiem.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2010-10-14 19:13:31 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2010-10-28 09:39:22 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dzisiaj zadzwonil do Helpdesku jeden z klientow mowiac co mu sie przydarzylo. Historia dokladnie jak z pierwszego postu. Helpdesk wyslal maila ostrzegajacego o ponizszej tresci:

"Please be advised that there is a scam going around which is not new but quite sophisticated.

A call centre type person mainly from India contacts you informing that you have viruses on your computer and want to go through a process to show that you have system problems. The interesting thing is that they have all your details name, telephone no and address even though they have never spoken to you before.

This is a 100% scam do not follow any instruction about going to their web site www.pcvirtualdoctor.com or any other for that matter basically they want you to down load a package from there web site which they will be able to take control of your computer.

The only safe way of fully removing the software installed is to re-install windows."

Z tego by wynikalo, ze oni nie pytaja sie o dane tylko juz je posiadaja.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-10-28 10:24:27 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #10 Ocena: 0

2010-10-28 10:56:54 (15 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Około tygodnia temu pojawił mi sie jakiś program czy coś w tym stylu informując mnie że ktoś próbował przechwycić dane z kart kredytowych oraz hasła do dostepu kont bankowych , oraz ze jest dużo wirusów na moim kompie.
Wogóle nie szło tego okna zamknąć , za kazdym kliknieciem myszki otwierało sie ponownie.
Gdy kliknąłem przejdź dalej- było tam , zapłać 79 dolarów na całe życie i twój komp bedzie bezpieczny.

Po półgodznnym grzebaniu w ustawieniach udało mi się to paskudztwo usunąć, chociaż nie było łatwo jak na laika.
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,