MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki laptop czy moze mac

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gre-gory

Post #1 Ocena: 0

2010-09-23 16:37:06 (15 lat temu)

gre-gory

Mężczyzna

Z nami od: 30-08-2010

Witam serdecznie.
Rozpocząłem poszukiwanie nowego laptopa. Znalazłem kilka modeli ale nie wiem ktory bedzie najlepszym wyborem. Jeszcze dodam ze komputer bede uzywal glownie w domu do: office, internet, od czasu do czasu moze film, muzyka i nauka programowania. Wiem na 100% ze bedzie to ekeran 15-16 cali nie mniejszy nie wiekszy. Pod uwage biore Toshiba SATELLITE A660-149, toshiba satellite a660-11 lub macbook pro i5 2.53GH procesor. Plusem dla toshiby jest cena bo A660-149 mozna kupic za 650 funtow, a660-11 za 800 a macbooka za 1250 tak wiec nie wiem co bedzie najlepszym rozwiazaniem. Wszyscy chwala macbooki ale ja chcialbym miec dwa systemy operacyjne bo z tego co wiem to visual studio nie dziala pod tygrysem a jest to jedno z najlepszych swrodowisk programistycznych. Chcialbym miec rowiez system linux i nie jestem pewny czy na macu bedzie to wszystko dzialalo. Co do maca to jest najfajniejszy dla oka i najzgrabniejszy. Podoba mi sie w macu wyswietlacz nie wiem czy jest fullhd ale wydaje mi sie przyjemniejszy dla oka. Sprawdzalem toshiby i jedno co mi nie pasuje to gabaryty i ekran tzn piekne kolory ale maly kat widzenia w pionie. pismo wydaje sie lekko nie wyrazne.
Co polecacie forumowicze? Serdecznie dziekuje za pomoc w dokonywaniu wyboru.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-09-23 16:53:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gre-gory

Post #3 Ocena: 0

2010-09-23 18:18:07 (15 lat temu)

gre-gory

Mężczyzna

Nie wiem jak jest w mac-u ale pewnie tez mozna odpalic wirtualna maszyne. Pytanie jak jest w mac-u z instalacja innych os. Mac nie posiada bios-u i trzeba kilka rzeczy pozmieniac by mozna bylo zainstalowac inny system. co polecacie? Wszyscy posiadacze mac-a mowia ze jest duzo szybszy i wydajniejszy. I co wazne mac jak na poczatku uruchamia sie 20 sekund to po roku ma podobny czas a nie tak jak windows ze po roku dwa lub trzy razy wolniej. Kazda ich aktualzacja to 1/4 systemu a dwa serwis paki to juz dodatkowa wielkos orginalnego systemu. No ale ja tego nie wiem bo nie mam mack-a ale takich opini jest duzo w Internecie.
Co polecacie? Jesli windows to jaki procesor i 5 czy raczej i 7 bo roznica w cenie nie jest duza.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-09-23 18:29:37 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

win albo mniej zawody MAC :P :)
linux jest fajny ale trzeba jednak troche sie podszkolic czyli nie dla monkey user
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

gre-gory

Post #5 Ocena: 0

2010-09-23 18:36:19 (15 lat temu)

gre-gory

Mężczyzna

Nie wiem jak jest w mac-u ale pewnie tez mozna odpalic wirtualna maszyne. Pytanie jak jest w mac-u z instalacja innych os. Mac nie posiada bios-u i trzeba kilka rzeczy pozmieniac by mozna bylo zainstalowac inny system. co polecacie? Wszyscy posiadacze mac-a mowia ze jest duzo szybszy i wydajniejszy. I co wazne mac jak na poczatku uruchamia sie 20 sekund to po roku ma podobny czas a nie tak jak windows ze po roku dwa lub trzy razy wolniej. Kazda ich aktualzacja to 1/4 systemu a dwa serwis paki to juz dodatkowa wielkos orginalnego systemu. No ale ja tego nie wiem bo nie mam mack-a ale takich opini jest duzo w Internecie.
Co polecacie? Jesli windows to jaki procesor i 5 czy raczej i 7 bo roznica w cenie nie jest duza.

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #6 Ocena: 0

2010-09-23 20:02:41 (15 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Osobiscie polecam thinkpada, pierwsza liga wsrod laptopow. Laptop z Win a Linuxa na VM albo na drugiej partycji mozesz zainstalowac.
Sam jestem posiadaczem X60s i jest to fantastyczny sprzet. Seria X jest raczej przenosnym sprzetem i taki dla mnie powinien byc laptop. Jesli do uzywania w domu lepszym rozwiazaniem bedzie dla Ciebie inna seria z wiekszym wyswietlaczem.

Win jest standardem wsrod systemow desktopowych i jak pisal sniper00 pozostanie nim przez pewien czas napewno. Niestety wynika to z blednego podejscia instytucji i rzadow w ktorych decyduja ludzie nie specjalnie majacy pojecie o temacie i uwazaja ze vendor lock-in jest dobrym rozwiazaniem. Stad tez wynika brak kompatybilnosci (zamkniete standardy) ale to juz O/T.

Generalnie napewno jest wiele dobrych laptopow ale polecalbym Ci zapoznanie sie z Thinkpadami i jesli nie jestes bardzo ograniczony kwota jaka chcesz wydac wez je pod uwage rozwazajac wybor.

Jak gdzies kiedys przeczytalem Thinkpad nigdy nie byl modny ale nigdy z mody nie wyjdzie :)
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Nektarek

Post #7 Ocena: 0

2010-09-24 08:39:04 (15 lat temu)

Nektarek

Mężczyzna

Z nami od: 28-02-2010

Krakn linux, to jest to coś kiedyś go postawiłem, ale były problemy z internetem hehe co do marki to brał bym apple możesz se zainstalować windows na oddzielnym dysku pod USB i odpalić go zamiast Maca, więc gry będą chodziły i inne tego typu rzeczy

Do góry stronyOffline

alfer74

Post #8 Ocena: 0

2010-09-24 09:40:45 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

na MACu mozesz uzywac kilku systemow jednoczesnie, malo tego, wszystko w oddzielnych oknach na ekranie.
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gre-gory

Post #9 Ocena: 0

2010-09-24 20:16:45 (15 lat temu)

gre-gory

Mężczyzna

A czy mozna na mack-u podzielic dysk i zainstalowac dw lub trzy systemy i wybierac ktory sie chce uruchomic przy starcie? I jesli mac to ktory model polecacie i5 czy i7.DZieki

Do góry stronyOffline

alfer74

Post #10 Ocena: 0

2010-09-24 21:26:52 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

mozna, malo tego, mozna uzywac systemow jednoczesnie w oddzielnych oknach na podzielonym ekranie.
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,