MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

defcon1

Post #1 Ocena: 0

2010-09-23 13:20:13 (9 lat temu)

defcon1

Posty: 761

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Skąd: 

Mialem podobna sytuacje. W poprzednim mieszkaniu Virgin 20mb na kablu i wymiatal niesamowicie. Teraz po przeprowadzce Virgin na ADSL, wiekszych problemow nie mam ale nie jest juz tak pieknie jak na kablu. Zdazyla mi sie w ciagu ostatniego 1.5 mies ze 4 razy link DLS rozlaczyl sie na kilka sekund.

Generalnie zadowolony jestem procz obslugi klienta ktora w sumie jak w kazdej duzej firmie kuleje. Mimo wszystko lepiej niz w BT
gdzie obsluga klienta to zart.

Osobiscie na Twoim miejscu zostalbym z Virginem.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

darek348

Post #2 Ocena: 0

2010-09-23 14:47:03 (9 lat temu)

darek348

Posty: 411

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2010

Skąd: londyn - już nie

Witam, Ja zrobiłem trochę inaczej poprosiłem o BT o założenie linii za darmo na 18 miesiecy, wzamian musze miesiecznie wykonac 10 połączeń. Połączenia wykonuje w soboty lub w niedziele bo wtedy mam za darmo. Czyli płacę tylko abonament 10.25 plus do tego internet z plusnet - 5.99 czyli razem na miesiac okolo 16 funtow z tym ze sciaganie z plusneta jest nieograniczone pomiedzy 24.00 a 8.00 rano a poza tymi godzinami jest limit 10GB tutaj stronka: http://www.plus.net/
Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Argosman

Post #3 Ocena: 0

2011-01-11 07:11:26 (8 lat temu)

Argosman

Posty: 454

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Skąd: Basildon

No właśnie wczoraj zostałem postawiony do pionu przez Virgin. Po 5 latach przenoszę się do nowego domu. instalacja za 3 tygodnie. Myślę, przeżyję, mam net w pracy, dam radę. Szwagier pożyczył na 2 tygodnie bezprzewodowy net i jakoś żyję. Dziś miała być instalacja. Wczoraj o 17.30 zostawili wiadomość: "ponieważ w nowej lokalizacji nie było wcześniej Virgin, a oni tego wczesniej nie sprawdzili, tylko dziś i potrzebne jest specjalistyczne okablowanie, instalacja została przeniesiona o kolejne 3 tygodnie". Krew mnie zalała i dzwonię. Zjebałem jakiegos ciapaka, chce gadac z menedżerem. nie ma takowego. Tam wszyscy sa równi. :D
Super. Dzwonię na opcję "if you thinking of leaving us". Odbiera Angielka. Już lepiej, ale jej tez się dostało. Generalnie instalacja usunięta, szukam innej firmy. Podejrzewam, że dzis rozdzwonią sie telefony z Virgin. mam nadzieję, że zdąże wrócić z pracy. Generalnie zawód straszny. Tyle lat. Po prostu komus się nie chciało, albo lepiej - jakiś angol ich postraszył więc wybrali polaczka na chybił-trafił i instalacja cancel. Żal.

Szukam teraz czegoś. Sky oferuje unlimited bradband za 21,25, ale instalacja 40 f. nie jest źle, ale troche boję się tego Sky .
Ciekaw jestem jak Wy sie targujecie z tymi firmami, bo tam same ciapki na infoliniach i krew człowieka zalewa kiedy słyszy "porti pajp pands".
Jestem klientem Orange. Spróbuję u nich.

Jeśli jednak słyszeliście o jakiś "dealach", to będę dźwięczny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #4 Ocena: 0

2011-01-11 09:34:28 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Nie rozumie jak mozna placic za podlaczenie lini kolejny raz?
Ostatnio przeprowadzalem sie i musialem przeniesc linie na nowy adres(mam talktalk), wiec dzwonie do mojego operatora i slysze ze musze cos zaplacic-wiec dziekuje.
Dzwonie do BT i chce zostac ich klientem-koles cos tam pierdzieli o kosztach podlaczenia-mowie nie to dzieki nie mam kasy-koles zmienia gadke i proponuje mi kontract na 18 miesiecy, ale darmowe podlaczenie (wszystkie firmy poszukuja nowych klientow i zrobia prawie wszystko zeby ich pozyskac). Po kilku dniach dzwoni moj talktalk-informuje ich o moim dealu z bt, i tu osiagam swoj cel, czyli;
koles zaklada mi linie za free i informuje BT w moim imieniu o zerwaniu z nimi umowy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Argosman

Post #5 Ocena: 0

2011-01-11 11:30:21 (8 lat temu)

Argosman

Posty: 454

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Skąd: Basildon

No i przyjdzie mi pozostać przy Virgin. Nie, żebym narzekał ale potraktowali mnie dość nie po kliencku. Żadna inna opcja nie wchodzi w grę, ponieważ wszystkie inne firmy wymagają linii BT, która to ma w tej chwili conajmniej 3 tygodniowe terminy... :-(
Przyjdzie mi poczekać. To po prostu zły czas na załatwianie takich spraw.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2011-01-11 17:58:53 (8 lat temu)

Mieszko

Posty: 1477

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Skąd: Hastings

Cytat:

2011-01-11 07:11:26, Argosman napisał(a):

Szukam teraz czegoś. Sky oferuje unlimited bradband za 21,25, ale instalacja 40 f. nie jest źle, ale troche boję się tego Sky .



A dlaczego boisz się Sky-a? My mamy ponad rok i jak na razie jest bardzo dobrze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-01-11 19:36:37 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2011-01-11 11:30:21, Argosman napisał(a):
No i przyjdzie mi pozostać przy Virgin. Nie, żebym narzekał ale potraktowali mnie dość nie po kliencku. Żadna inna opcja nie wchodzi w grę, ponieważ wszystkie inne firmy wymagają linii BT, która to ma w tej chwili conajmniej 3 tygodniowe terminy... :-(
Przyjdzie mi poczekać. To po prostu zły czas na załatwianie takich spraw.

lepiej scisnij pośladki i zostań przy Virginie, jak załozysz net po kablu telefonicznym to dopiero mozesz miec powod do narzekania, a serwis obsługi klienta jest w tym samym miejscu co 90% innych, w Indiach wiec porty phonnd i sorrry majfrrend usłyszysz wszedzie.

ew drugi lider pod względem jakości to Sky bo to ta sama technologia, tyle że SKY nie przykłada się tak do internetu oni bardziej idą w TV.

ja też po staremu wolałem po kablu telefonicznym, teraz podstawowe sprawdzenie było czy w wybranym domu jest łącze Virgin :)

fakt serwis nigdy o czasie, ale nimi miałem dopiero do czynienia 2 razy przez 2 lata, przy zakładaniu, a na ADSL to gdyby nie moja cierpliwość, to powinienem dzwonić co kilka tygodni.
Do puki nie wymienią kabli telefonicznych bede unikał jak ognia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Argosman

Post #8 Ocena: 0

2011-01-12 08:29:29 (8 lat temu)

Argosman

Posty: 454

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Skąd: Basildon

Dobra rada. Poza tym dowiedziałem się, że Virgin jako jedyny ciągnie światłowody, co gwarantuje że przez kilka godzin doby faktycznie jest te "up to 20MB". Pan w Orange powiedział, że w zależności od odległości od serwera mogę mieć 10MB, 5MB, 2MB albo nawet 1MB, płacąc za "up to 20MB". To jakaś paranoja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Angelus_13

Post #9 Ocena: 0

2011-01-24 22:19:06 (8 lat temu)

Angelus_13

Posty: 911

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

Skąd: UK

Witam

mam kilka pytan dotyczacych dostawcy internetu i podlaczenia do netu konsoli

Obecnie mam internet od sky i od kilku miesiecy ledwo dyszy interweniowalem kilku krotnie u nich w tej sprawie ale caly czas zwalaja wine na lacza telefoniczne tylko ze jeszcze rok temu ten sam net na tych samych laczach smigal, ze asz bylo milo, a teraz ... !!!

Chce w tej sytuacji zmienic dostawce na virgin i zastanawiam sie ktora opcje wybrac i czy to dobry wybor ?

Kolejna sprawa to konsola dsi xl mojego syna. SKY dostarczyl mi router sagem i choc po skonfigurowaniu dsi mozna na konsoli przegladac strony internetowe to juz o graniu w sieci nie ma mowy. Caly czas wywala, ze nie mozna znalesc routera. Na stronach nintendo znalazlem informacje, ze mozna kupic nintendo usb conector ale ta przyjemnosc koszuje 40 funta. jest tam tez zamieszczona lista routerow ktore wspolpracuja z ich konsolami ale na niej nie ma sagema.
Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Angelus_13

Post #10 Ocena: 0

2011-01-24 23:22:39 (8 lat temu)

Angelus_13

Posty: 911

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

Skąd: UK

dodam, ze mam juz w domu gniazdo virgina (swiatlowody) i po sprawdzeniu mojego post codu na ich stronie wiem, ze moga mi dostarczyc net 50mb a niebawem i szybszy

[ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 24-01-2011 23:38 ]

Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,