MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beata76

Post #1 Ocena: 0

2010-09-23 09:17:15 (9 lat temu)

beata76

Posty: 1206

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Skąd: Londyn

Teraz TalkTalk tez zaklada linie i placi sie polowe tego co w BT.
Ja w BT za podlaczenie lini zaplacilam 129,a kolezanka w Talktalk chyba 59
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Argosman

Post #2 Ocena: 0

2010-09-23 09:24:46 (9 lat temu)

Argosman

Posty: 454

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Skąd: Basildon

Hejka.
No właśnie już dawno miałem o to samo zapytać, ale od innej strony.
Jestem z Virgin juz ponad 5 lat (wczesniej Telewest),bez kontraktu. Płacę 25f za telefon/TV/10MB internet (powinien być 20MB, ale nie spieram się). Z tego co wiem Virgin jest jedyna firmą na rynku, która nie udostępnia danych użytkowaników. To jest ogromny plus. Problemy zaczęły się jakiś czas, gdy Virgine wprowadziło limity. Poza tym łącze jest bardzo niesymetryczne. przy 10MB DL, jest "jedynie" 0,5MB UL. Czasami to przeszkadza.
Czy wiecie jak jest z jakością łącza i limitami u innych operatorów? Mam telefon w Orange, więc może tam, albo coś oparte na BT?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2010-09-23 09:25:36 (9 lat temu)

stokesay

Posty: 3008

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Skąd: Wellingborough

Cytat:

2010-09-23 09:17:15, beata76 napisał(a):
Teraz TalkTalk tez zaklada linie i placi sie polowe tego co w BT.
Ja w BT za podlaczenie lini zaplacilam 129,a kolezanka w Talktalk chyba 59

A w BT 29.99. Slaba ta polowa ;-)

@ Argosman - jak wczesniej Krakn zauwazyl wszystko lezy w kablach i odleglosci od exchange. Orange daje unlimited DL. Jedyne czego nie jestem pewien to czy sa w stanie zalozyc Ci linie.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-09-23 09:50:05 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Linia telefoniczna w BT lub taka,która Ci pasuje,jeśli masz telefon w O2 to bierz też internet,są zniżki dla dla stałych klientów.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2010-09-23 09:52:12 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Jeśli w domu jest linia BT,to nie płacisz za podłączenie,tylko dzwonisz i aktywujesz linię,ja w każdym razie tak zrobiłam i nic nie płaciłam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2010-09-23 10:18:24 (9 lat temu)

clockwork_orange

Posty: 10546

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-23 09:24:46, Argosman napisał(a):
Hejka.
No właśnie już dawno miałem o to samo zapytać, ale od innej strony.
Jestem z Virgin juz ponad 5 lat (wczesniej Telewest),bez kontraktu. Płacę 25f za telefon/TV/10MB internet (powinien być 20MB, ale nie spieram się). Z tego co wiem Virgin jest jedyna firmą na rynku, która nie udostępnia danych użytkowaników. To jest ogromny plus. Problemy zaczęły się jakiś czas, gdy Virgine wprowadziło limity. Poza tym łącze jest bardzo niesymetryczne. przy 10MB DL, jest "jedynie" 0,5MB UL. Czasami to przeszkadza.
Czy wiecie jak jest z jakością łącza i limitami u innych operatorów? Mam telefon w Orange, więc może tam, albo coś oparte na BT?
Virgin ma niestety slabe ratio -> www.broadbandwatchdog.co.uk/contention.php, podobnie TT i wiekszosc mniejszych dostawcow... o O2 moge powiedziec, ze trzyma sie w okolicach 25:1 przez cala dobe - nie ma gwaltownych spadkow w tzw. godzinach szczytu - praktycznie przez cala dobe mam 16-18mb down i ponad 1mb up

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokesay

Post #7 Ocena: 0

2010-09-23 10:21:26 (9 lat temu)

stokesay

Posty: 3008

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Skąd: Wellingborough

100pro potwierdzam slowa clockwork:-)
Nie pozostaje nic innego jak sprawdzic co, kto i za ile...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

beata76

Post #8 Ocena: 0

2010-09-23 10:34:56 (9 lat temu)

beata76

Posty: 1206

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Skąd: Londyn

Cytat:

2010-09-23 09:25:36, stokesay napisał(a):
Cytat:

2010-09-23 09:17:15, beata76 napisał(a):
Teraz TalkTalk tez zaklada linie i placi sie polowe tego co w BT.
Ja w BT za podlaczenie lini zaplacilam 129,a kolezanka w Talktalk chyba 59

A w BT 29.99. Slaba ta polowa ;-)

@ Argosman - jak wczesniej Krakn zauwazyl wszystko lezy w kablach i odleglosci od exchange. Orange daje unlimited DL. Jedyne czego nie jestem pewien to czy sa w stanie zalozyc Ci linie.


No moze teraz maja taka oferte
Ja 2 lata temu placilam tyle. U mnie w domu nie bylo wogole lini. Musieli podlaczac nowa

To wlasnie pisze na stronie BT

A connection charge may apply for new lines (£29.99 for calls only – reduced from £127.99, FREE for Broadband and Calls packages)


Wiec teraz maja taka oferte

[ Ostatnio edytowany przez: beata76 23-09-2010 10:37 ]

Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2010-09-23 10:44:16 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Cytat:

2010-09-22 19:56:12, Gerwazy22 napisał(a):
Hej wszystkim jestem juz z virgin 2 lata i mam od nich tylko internet podłączony za pomocą kabla antenowego (bez lini bt) mam zamiar sie wyprowadzic do innego mieszkania i na stronie virgin po wpisaniu post code nie jest mozliwe podlaczenie w ten sam sposob internetu i moja prosba jest następujaca czy mozecie mi polecic coś podobnego dodam ze w virgin placilem 20f za 10mb macie jakies sprawdzonych operatorów i w miarę w tej cenie co powyzej ??

IOdz do virgin i popros ich czy bylaby mozliwosc podlaczenia tam lini. Ja jakies pol roku temu mieszkalam na waltham cross i tez nie bylo mozliwosci podlaczenia lini, ale powiedzieli ze kogos przysla w ciagu 7dni, i zaloza mi jakies ntaional line czy cos takiego i bede mogla normalnie korzystac z virgin. Idz albo zadzwon do virgin i pogadaj.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-09-23 10:54:57 (9 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2010-09-23 10:18:24, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2010-09-23 09:24:46, Argosman napisał(a):
Hejka.
No właśnie już dawno miałem o to samo zapytać, ale od innej strony.
Jestem z Virgin juz ponad 5 lat (wczesniej Telewest),bez kontraktu. Płacę 25f za telefon/TV/10MB internet (powinien być 20MB, ale nie spieram się). Z tego co wiem Virgin jest jedyna firmą na rynku, która nie udostępnia danych użytkowaników. To jest ogromny plus. Problemy zaczęły się jakiś czas, gdy Virgine wprowadziło limity. Poza tym łącze jest bardzo niesymetryczne. przy 10MB DL, jest "jedynie" 0,5MB UL. Czasami to przeszkadza.
Czy wiecie jak jest z jakością łącza i limitami u innych operatorów? Mam telefon w Orange, więc może tam, albo coś oparte na BT?
Virgin ma niestety slabe ratio -> www.broadbandwatchdog.co.uk/contention.php, podobnie TT i wiekszosc mniejszych dostawcow... o O2 moge powiedziec, ze trzyma sie w okolicach 25:1 przez cala dobe - nie ma gwaltownych spadkow w tzw. godzinach szczytu - praktycznie przez cala dobe mam 16-18mb down i ponad 1mb up

no i tak jest i tak będzie bo przewidziane jest ze użytkownik pobiera a nie wysyła, a jak chce mieć wysokie wyjście czy w ogóle łącze synchroniczne to już trzeba słono płacić bo takie połączenia stosuje się tam gdzie stawia się serwery.

tak że 1Mb out to i tak niezłe, w sumie te 2GB filmu mozna spokojnie wysłać na YT w kilkanaście czy kilkadziesiąt minut w tle :>

Z ta aktywacja lini BT to juz chyba wszyscy przechodzili i pisali i pisali i zazwyczaj ciężko wykpić się od opłaty instalacyjnej, oraz wciskania pakietu telefonicznego.
Choć moze coś się zmienia ... podobno instalacja free pod warunkiem że bierzesz też abonament na telefon nie tylko net
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,