odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2010-08-25 16:33:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nasz apple został zaatakowany przez robala, usuneliśmy go za pomocą kasperskiego, ale pozostał po nim slad, chyba po nim, mianowicie w nierównych odstępach czasu gaśnie ekran i podświetlenie klawiatury.
próbowałem dokonać reinstalacji z płyty leoparda, ale ten upgrade pozostawia wszystkie ustawienia i nie pomogło.
chciałbym pójść na całość i zrobić po windowsowemu czyli format dysku i instalacja od nowa.
w jaki sposób to zrobić?
cholera tyle lat i ani razu nie miałem takiej potrzeby :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
clockwork_orang |
Post #2 Ocena: 0 2010-08-25 17:05:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
szukaj na torrentach instalki pelnej... chyba sie inaczej nie da po formacie (o ile bedzie jego mozliwosc)...
ps. czekaj moment, moze kumpel odpowie mi
pps. tymczasem, cos takiego: www.webmasterworld.com/macintosh_webmaster/3576498.htm? [ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 25-08-2010 17:10 ]
|

|
 |
|
krakn |
Post #3 Ocena: 0 2010-08-25 18:09:45 (15 lat temu) |
 ja poczekam ale od łez Beaty sofa gnije  ))))))))) Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
clockwork_orang |
Post #4 Ocena: 0 2010-08-25 18:14:14 (15 lat temu) |
masz pecha - chyba tylko torrent i nowa instalacja pozostaje - wlasnie kumpel mi odpisal: Cytat: Maki się nie psują, a jak się psują, to patrz wyżej ...
ps. przy instalacji formata zrobisz
|

|
 |
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2010-08-25 18:51:27 (15 lat temu) |
kolega ma racje, co najwyżej staje się zmęczony i trzeba go odświeżyć
w sumie to przydało by się faktycznie odkurzyć bebechy choć z drugiej strony wentylator włącza się raz na rok wiec nie zasysa kurzu.
hm, no właśnie włożyłem płytę i zrobiło upgrade ale bez pytania czy chce formatować :/
Ale barbi zasugerowała ze moze coś z baterią, w tym momencie wyjeliśmy baterie i siedzi na kabelku i od kilkunastu minut nie ma objawów.
Hm, może faktycznie, w pierwszym momencie też o tym pomyślałem ale o tyle dziwne że bateria trzyma 2-3 godziny nawet jak oglada się filmy na YT wiec zrezygnowałem z tego pomysłu, padło na wirusa, znalazłem to co znalazłem i podejrzenie było że namieszał wirus.
zobaczymy widzę ze cena baterii od 35 do 45 na necie wiec nie tragedia, co 2 lata można dać.
poczekamy jeszcze z godzine, jak nie będzie sie nic działo to kupie tej beksie bateryjke  )))
edit
aaaa znalazłem instalacje pełną w pudełku od laptopa a to co mam to upgrade do snow leopard.
spoko ale laptop chodzi czyli po prostu naturalne zejscie akumulatora o tyle dziwne ze jeszcze dłuugo trzyma a tylko te dziwne obiawy, jak by elektronika w baterii padła  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
clockwork_orang |
Post #6 Ocena: 0 2010-08-25 19:19:20 (15 lat temu) |
Cytat:
2010-08-25 18:51:27, krakn napisał(a):
kolega ma racje, co najwyżej staje się zmęczony i trzeba go odświeżyć
w sumie to przydało by się faktycznie odkurzyć bebechy choć z drugiej strony wentylator włącza się raz na rok wiec nie zasysa kurzu.
hm, no właśnie włożyłem płytę i zrobiło upgrade ale bez pytania czy chce formatować :/
Ale barbi zasugerowała ze moze coś z baterią, w tym momencie wyjeliśmy baterie i siedzi na kabelku i od kilkunastu minut nie ma objawów.
Hm, może faktycznie, w pierwszym momencie też o tym pomyślałem ale o tyle dziwne że bateria trzyma 2-3 godziny nawet jak oglada się filmy na YT wiec zrezygnowałem z tego pomysłu, padło na wirusa, znalazłem to co znalazłem i podejrzenie było że namieszał wirus.
de facto, kolega napisal co mysle ja... czyli recyckling
co do wentylatora, to chyba slyszysz go raz na rok... stety lub nie, ale kazdy sprzet wymaga chlodzenia
co innego upgrade, co innego instalacja od nowa - przy upgrade nigdy nie zrobi formata, bo to rowna sie samobojstwu systemu - trzecia zasada robotyki
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2010-08-25 19:47:26 (15 lat temu) |
hm, no moze ten wentylator cos tam sobie dmucha, ale na pewno ciszej niż ja hahaha  ))
autentyk nawet w nocy jak otworzysz to tylko słychać klikniecie napędu DVD i nic wiecej nawet jak ogladasz film, czasami jak w domu goraco i ogladam program TV przez sieć z Sat Dreamboxa w rozdzielczości SD, albo czasami próbuje HD to wtedy po dłuższym, czasie leżenia na pościeli wentylator zahuczy podejrzewam ze ciepło rozprowadzane jest na aluminiową obudowę i dlatego nie ma konieczności ciągłego nadmuchu.
A pomyśleć ze juz zamówiłem asusa jakiegos wypasionego za 1400 funtów i od razu mi zasugerowali konieczność zakupu podstawki chłodzącej  ))
na szczęście przez 3 tygodnie nie byli wstanie go dostarczyć więc wycofałem zamówienie
Co do upgrade, no niby tak, ale czasami niektóre systemy niby upgrade a jednak full :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
clockwork_orang |
Post #8 Ocena: 0 2010-08-25 20:52:12 (15 lat temu) |
Cytat:
2010-08-25 19:47:26, krakn napisał(a):
hm, no moze ten wentylator cos tam sobie dmucha, ale na pewno ciszej niż ja hahaha  ))
autentyk nawet w nocy jak otworzysz to tylko słychać klikniecie napędu DVD i nic wiecej nawet jak ogladasz film, czasami jak w domu goraco i ogladam program TV przez sieć z Sat Dreamboxa w rozdzielczości SD, albo czasami próbuje HD to wtedy po dłuższym, czasie leżenia na pościeli wentylator zahuczy podejrzewam ze ciepło rozprowadzane jest na aluminiową obudowę i dlatego nie ma konieczności ciągłego nadmuchu.
Co do upgrade, no niby tak, ale czasami niektóre systemy niby upgrade a jednak full :>
wiesz... jak ktos nie wie gdzie stoi moj sprzet, to go nie znajdzie - dwa kompy chodza w pasywie, reszta wyciszona
upgrade nie wyczysci tablicy partycji... nie na tym to polega
|

|
 |
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2010-08-27 07:07:44 (15 lat temu) |
czekamy na baterie, dla pewności reinstalnołem cały system i dalej to samo,
ale mam jeszcze jeden typ co moze byc przyczyna, dzis kupie tolsy i sie do niego dobiorę.
Bo jestem bardziej pewny niż co do baterii.
Na stronie apple jest info ze niektóre PowerBooki pro miały uwalony procesor nvidi i wymieniają przez 4 lata za free, ale dotyczy to słabszych modeli od naszego, niemniej dało do myślenia.
Na razie by nie zapeszyć nic ..... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
clockwork_orang |
Post #10 Ocena: 0 2010-08-27 10:51:58 (15 lat temu) |
jesli chodzi o Nvidie, to raczej nie ona, bateria tez chyba odpada - jedyne co przychodzi do lba, to uwalone zasilanie - albo w zasilaczu, albo na plycie - jak go rozbierzesz, to przypatrz sie lutom w okolicach gniazda zasilania i kondensatorom czy ktorys nie 'pekl' (to chyba najbardziej prawdopodobny schemat - ktorys kondzior w sekcji polecial i teraz 'nierowno' podaje napiecia)
|

|
 |
|