MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stefansson

Post #1 Ocena: 0

2010-08-04 00:00:21 (15 lat temu)

stefansson

Mężczyzna

Z nami od: 28-02-2010

Jakis czas temu poprosilem na forum o kilka porad odnosnie zrobienia strony internetowej www.laminat-repair.co.uk Dzieki waszym rada udalo mi sie rozkrecic te stronke i zyskac sporo klientow ale... niestety nie w Angli tylko w Szwecji. Osobiscie czuje sie zrezygnowany do docierania do Anglikow. Na poczatku myslalem ze ze mna jest cos nie tak ale skoro Szwedzi dzwonia to poprostu Anglicy nie maja kasy? Co wy uwazacie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Mieszko

Post #2 Ocena: 0

2010-08-04 16:54:58 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja nie uważam, ze Anglicy nie mają kasy. Po obejrzeniu Twojej strony nasunęły mi się taka uwaga - jakoś słabo rzuca się w oczy, ze jesteś w Anglii. Napis u góry, ze jesteś w Eastbourne po prostu umknął mojej uwadze, za to rzuciła mi się w oczy ta sporawa reklama na dole w języku szwedzkim (?). Tak więc pierwsze wrażenie - firma ma stronę po angielsku, ale nie jest w Anglii. I nawet adres .co.uk nie pomógł.
Poza tym - może to kwestia reklamy? Czy reklamujesz się przez internet i czy potencjalni klienci mający łodzie szukają takich usług przez internet? Może przez ogłoszenia w prasie lub jakichś yacht klubach?
I nie obraź się, ale Twoja strona nie jest zachęcająca. Za dużo reklam, mnie osobiście to irytuje. No, ale to sprawa gustu.
Myślę, ze pieniądze są u Anglików, tylko Ty do nich nie dotarłeś/ewentualnie nie wzbudziłeś zaufania.
Mam nadzieję, ze nie uraziłam Cię.

Do góry stronyOffline

magda-lena

Post #3 Ocena: 0

2010-08-04 17:33:27 (15 lat temu)

magda-lena

Kobieta

Z nami od: 01-08-2010

Ja tez bym proponowala popracowac nad stronka to raz a dwa moze wiecej reklamy po domach, w yacht klubach pochodzic po nabrzezach i sie rozreklamowac

Do góry stronyOffline

stefansson

Post #4 Ocena: 0

2010-08-04 20:43:01 (15 lat temu)

stefansson

Mężczyzna

Mysle ze stronke udalo mi sie wypromowac niezle bo jest na pierwszych trzech stronach z tematyka naprawy lodzi. Niedawno potrzebowalem kupic olej do vacuum pump i w fabryce powiedzieli mi zebym szukal na internecie to samo bylo z gabka do naprawy fotela. Wiec uwazam ze w angli wiekszosc zeczy zalatwia sie przez internet. Ale macie racje postaram sie uwidocznic informacje ze dotre do klienta w kazdym zakatku Angli. Niestety nie zrobie tego dzis bo oczekuje na narodziny dzidziusia.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

osinka17

Post #5 Ocena: 0

2010-08-04 21:33:27 (15 lat temu)

osinka17

Kobieta

Z nami od: 16-12-2008

sluchaj, daj ogloszenia do lokalnych gazet w miejscowosciach nad np. Tamiza, np. w Marlow ludzie maja mase lodzi itp., moze zadziala, powodzenia!!
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-08-04 23:25:35 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Why Scandinavian boat service?

The idea was born in Scandynavia when I worked in one of the companies my boss, for the repair of one of the boats charged the amount exceeding the value of the boat.
The owner of the boat was an older man who loved his boat.
He did not have enough money to pay for the service.
Through the court my boss took over and sold the boat. I was sorry for this man and I decided to find a solution how to give people the superior quality service for the least money.
Along the lines of economic solutions, rich companies with years of experience and working with the repair and manufacture of GRP laminate I found the points affecting the high price of services and understanding of customer needs.
Our company does not invest in the halls where the cost of keeping could have affect on higher service charges.
We have invested in modern technologies developed by years of experience gained in the Nordic market. We take all responsibility of boats, repaired by us.
We are aware of the risks to which our customer could be exposed with any smallest error, so we use the Swedish double safety technology for bonding laminates
With Scandinavian technology laminates can be repair in harsh conditions, i.e. high humidity and a temperature of-25C.
In this way we don't have unnecessary costs of maintaining the halls and our repair base is a service car and your boat. This makes it easier for us to reach every customer by providing him professional service for the price to which our client can afford.

Zakladam, ze nie odnosze sie do tego tekstu na zasadzie szukania dziury w calym; to sa tylko moje spostrzezenia.

Powyzszy opis wyglada troche sztucznie, w gruncie rzeczy nie odpowiada na pytanie "Why Scandinavian boat service?" tylko opowiadasz jak duze i bogate firmy zarabiaja na posiadaczach (ktorzy jakby nie bylo nie odmawiaja sobie jedzenia dla swoich yachtow czy statkow). Ci wlasciciele, nie sa tacy naiwni znowu i zwykle maja wlasnie dostep do funduszy dlatego, ze maja glowe na karku w kwestiach finasowych. Tekst wydaje sie troche pouczajacy, lekko sugerujacy, ze do tej pory dawali sie okradac innym.

Inna uwaga to podreslanie skromnosci twojej "bazy" moze nie wzbudzac zaufania. Jakby nie bylo podreslasz, ze bierzesz pelna odpowiedzialnosc za ich cenne dobra. W razie "wypadku" szukanie twojego "service car" nie wydaje sie byc kuszace.

Ja skupilabym sie na rzeczowym objasnieniu na czym polega wyzszosc twojej techniki napraw, zamiast opowiadac jak naciagal twoj boss na koszty. Opowiadanie publiczne (jakby plotkowanie) nie jest w dobrym stylu, mi od razy skojarzylo sie, ze pewnie o potencjalnych przyszlych wlascicielach tez kiedys komus opowiesz, co ci sie nie podobalo, co zauwazyles w czasie pracy dla nich.

Tak od wizualnej strony, to jak dla mnie za duzo sie dzieje, w sensie, ze na jednej stronie pojawiaja sie teksty o roznej trzcionce, roznej grubosci etc etc.

Co do reklam/linkow, nie znam sie moze, ale np nie widzialam aby Tesco reklamowalo na swoich stronach linki do Asdy, czy Marks& Spencer. Warsztat samochodowy, z ktorego korzystam reklamuje czesci, ale nie inne warsztaty gdzie moge podobne uslugi zamowic....

PS Zaryzykowalabym poswiecenie pewnych kosztow dla osoby, ktora w poprawnym gramatycznie i stylistycznie jezyku angielskim przedstawi twoja oferte (osoby ktora moze lepiej sie orientuje w temacie troche, bo chociaz wiele osob mogloby przetlumaczyc teksty na stronie na angielski, ja np na technologi napraw sie nie znam, i trudno byloby mi wyrazic te specificzne techniczne kwestie w jasny i brzmiacy profesjonalnie sposob, bo sie na tych kwestaich nie znam).

Na koniec zycze powodzenia (bez jakiejkolwiek ironi), bo szkoda byloby, zeby doswiadczenie (i zapewne pasja) nie przyniosly efektow.

Daj znac jak bedziesz juz mogl zapalic jednego z tch (gratulacje)...

Obrazek
Ada

Do góry stronyOffline

stefansson

Post #7 Ocena: 0

2010-08-07 00:01:08 (15 lat temu)

stefansson

Mężczyzna

mozliwe ze masz racje bo tekst w jezyku szwedzkim wyglada inaczej. Ten tekst pomagal mi napisac Anglik bo ja sam nie jestem orlem w angielskim. Szwedzki znam dosc biegle tak wiec jest lepiej napisany. Myslisz ze lepiej bylo by dodac cos w stylu posiadamy ubezpieczenie? Ja uwazam to za logiczne i normalne ze kazda firma ma ubezpieczenie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stefansson

Post #8 Ocena: 0

2010-08-07 00:04:14 (15 lat temu)

stefansson

Mężczyzna

co do linkow reklamowych to ktos mi doradzil ze google lepiej widzi i promuje strony z linkami i to sie zgadza. Wiec je dodalem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2010-08-07 00:58:42 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Fakt, ze moze sie wydawac, ze ubezpieczenie to sprawa normalna, ale jednak wspomnialabym, bo sam wiesz, ze bierzesz w swoje rece czesto najbardziej cenione przez wlascicieli "klejnoty" (niejedna zona mysli pewnie, ze jest na drugim miejscu po...:-]).

Zamiast historii o poprzednim pracodawcy wstawic mozesz cos o swoim doswiadczeniu bezposrednio zwiazanym z rzemioslem pracy.

Jak mowilam, nie znam sie na tym jak ustawic strone, zeby byla bardziej widoczna, i zakladalam, ze te linki to pewnie ulatwiaja wybicie sie w wyszukiwarce na powierzchnie; pewnie jest w tym jakis sens, ja tylko podchodzilam z pozycji laika nieswiadomego marketingowych niuansow.

Powodzenia.
Ada

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #10 Ocena: 0

2010-08-07 11:24:40 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-08-07 00:04:14, stefansson napisał(a):
co do linkow reklamowych to ktos mi doradzil ze google lepiej widzi i promuje strony z linkami i to sie zgadza. Wiec je dodalem.

Pewnie tak, ale ja mnie np. takie linki irytują - bo czy to ma być strona reklamująca właściciela strony czy inne firmy? Moim zdaniem Twoja strona po prostu nie przekonuje i nie zachęca do skorzystania z Twoich usług - bez urazy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,