MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wirus / Trojan na pamięci przenosnej jak go wyleczyć ???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maniek70

Post #1 Ocena: 0

2010-07-13 22:10:30 (15 lat temu)

Maniek70

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

Mam problem posiadam 4GB pamięć przenosna pendrive która posiada dwie partycje tylko jedna jest bardzo mała są tam dwa jakieś pliki zainstalowane przez producenta i Patrycja jest zabezpieczona przed skasowaniem i formatowaniem i własnie tam wlazl wirus , i w żaden sposób nie mogę go wykasowac antywirus go wykrywa ale wyskakuje komunikat ze nie można go wyleczyć ani skasowac co można z tym zrobić? Robiłem skanowanie w trybie awaryjnym i normalnie nic nie pomaga. Antywirusa mam Kaspersky czy może macie jakiś sposób????????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-07-14 08:49:06 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jak nie zalezy ci na plikach to formatowanie.

Mozna tez skasowac partycje i zalozyc od nowa.
Kidys robilo sie to systemowym fdisk z lini polecen, a teraz nie wiem co maja te nowe systemy, niemam jak sprawdzic bo jestem w drodze ale poszukaj jakis narzedzi do robienia partycji,
Albo moze ktores z domowych urzadzen, np TV, albo tuner sat, ma mozliwosc odczytu oraz operacji na pamieciach, sprawdz, ja czasami wykozystue swoj tuner sat do permamentnego kasowania danych z pendraiwow i dyskow, zakladajac partycje linuxowa, a potem znowu fatNT

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2010-07-14 12:52:24 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

www.troublefixers.com/how-to-protect-your-computer-from-virus-in-pen-drives/
dla pewnosci sam mozesz sprawdzic czy nic nie zostalo w windows explorer - narzedzia/opcje folderow/widok - zaznaczasz pokaz pliki ukryte i ODhaczasz 'ukryj pliki systemowe' kilka pozycji nizej
to pozwoli ci przejrzec zawartosc katalogow i recznie usunac pliki*

*w przypadku visty i win7 usuwamy z prawami administratora, czyli na odpowiednim profilu

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,