Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-07-03 13:40:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
moncia2244 | Post #2 Ocena: 0 2010-07-03 14:04:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-07-2009 Skąd: North Yorkshire |
a moze rowniez mi ktos doradzi
![]() mam laptopa i nie moge wejsc w windowsa-a mam viste.....czy to mozliwe ze musze jakis klucz licencyjny wykupowac czy da sie cos zrobic bez tego....?????????????? |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-07-03 14:41:56 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
moncia2244, jezeli masz z zainstalowanym windowsem to połacz się z internetem dokonaj akywacji i po sprawie, to jest mozliwe nawet gdy nie mozesz "wejsć"
natomiast jezeli była kradziona instalacja, to tak, musisz kupić licencje, koszt zaledwie około 50-60 funtów nie pamiętam sprawdź np ebay albo www.savastore.co.uk myszka102, no skoro nie masz to nie masz :> jak ci zginie płyta instalacyjna to często suport oferuje wysłanie nowego CD za drobną opłatą, lub tylko za kwotę upgrade do wyższej wersji. Są różne programy i nie koniecznie musisz mieć ten za tysiące funtów, można kupić za kilkaset, albo za kilkadziesiąt, albo pobrać z netu darmowy np GIMP ma to samo co Fshop, trochę inaczej się obsługuje ale cuda robi się takie same a nawet więcej. tym bardziej ze to ma być źródło dochodów czyli narzędzie pacy to wliczasz go w koszty Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
moncia2244 | Post #4 Ocena: 0 2010-07-03 21:28:55 (15 lat temu) |
dzieki krakn
![]() windows jest zainstalowany,nie kradziony bo legalnie mialam zarejestrowany.... ale jak mam sie polaczyc z internetem jesli nie moge wogole wejsc w windowsa???????????? |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-07-03 22:29:40 (15 lat temu) |
moment dlaczego nie mozesz wejsc do windowsa?
w jakim momencie się zatrzymuje? i co jest napisane -czarny ekran -ekran logowania i żądanie rejestracji -ekran logowania i nie znasz hasła usera? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
moncia2244 | Post #6 Ocena: 0 2010-07-04 20:36:40 (15 lat temu) |
cos takiego mi wyswietla:
naglowek okna:indows activation acitivate windows now activate windows online now acces your computer with reducet funktinality retype your producet key show me other ways to activate |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2010-07-04 20:53:47 (15 lat temu) |
no nie masz zaktywowanego windowsa, bo działa tylko 14 dni i trzeba to zrobić, wepnij kabelek sieciowy poczekaj z 3-4 minuty i kliknij activate ONLAIN now
robiłem to wielokrotnie, w ostateczności włączy ci się ekran do aktywacji telefonicznej i trzeba będzie zadzwonić pod podany nr telefonu, wszystko robisz wg komunikatów z ekranu. Będziesz musiała podać nr seryjny z naklejki na kompie. ale mnie zawsze wskakiwało przez internet. Szkoda ze nie czytasz komunikatów co ma ci komp do powiedzenia ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
leyla76 | Post #8 Ocena: 0 2010-07-04 21:26:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2007 Skąd: milton keynes |
nie wiem moze to pomoze. Mnie ostatnio tez laptop nie chcial sie wlaczyc, po zalaczeniu pokazywal sie czarny ekran i nic dalej nie chcialo pojsc. nawet tryb awaryjny nie chcial sie wlaczyc. juz mialam reinstalowac system, czyli przywrocic go do factory settings. po wlaczeniu laptopa u mnie trzeba klikac na 0 (Toshiba laptop)i wtedy wchodzi sie na a recovery disc. tam tez znalazlam funkcje restore my system to earlier date, co tez uczynilam. cofnelam sie o pare dni i laptop sie zalaczyl. od tego czasu minelo pol roku i nie mialam z nim zadnych problemow. do tej pory nie wiem dlaczego nie chcial sie wtedy zalaczyc, ale wiem ze raczej nie byla to wina wirusa. Warte sprobowania.
|
moncia2244 | Post #9 Ocena: 0 2010-07-04 21:34:22 (15 lat temu) |
to nie chodzi o to ze nie czytam komunikatow na kompie,tylko o to ze tego laptopa dalam corce w Polsce i to jej sie tak stalo a ona nie umie tego problemu rozwiazac bo ma dopiero 16 lat i nie zna sie na tym tym bardziej ze jest windows vista w angielskiej wersji i staram sie jej pomoc rozwiazac problem na odleglosc sama nie widzac konkretnych komunikatow tylko wiem to co ona mi pisze-co jej sie wyswietla............. ale dzieki za pomoc
![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-07-04 21:39:47 (15 lat temu) |
-podpiąć najlepiej kablem, ale mozna spróbować i przez wifi ale wtedy moze być problem z hasłem jeżeli nie był skonfigurowany.
-nacisnąć aktywacja onlain now no to jej przekaż co ma nacisnąć i co podpiąć ![]() bo już jako 16tka powinna czytać ![]() ![]() nie ma problemu każdy się może zakręcić i utknąć Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|