|
|
---|---|
pajkuhan | Post #1 Ocena: 0 2010-05-25 17:21:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2007 Skąd: Rugby |
Hej-kiedy zakładałem internet z virgin - wystarczyło że zadzwoniłem po instalacje,czekałem ok tygodnia i pan zajmujący się instalacją przyjechał,zamontował i działało.Jakieś pół roku temu dzwoniłem koledze po internet i było tak samo. W piątek zadzwoniłem znowu po internet koledze powiedzieli że będą już we wtorek czyli dzisiaj ,no i byli tylko że sam kurier przywiózł paczkę instalacyjną i się zmył. Problem w tym że kumpel mieszka jakieś 50km ode mnie,nie za bardzo wie co z tym zrobić,a mi się nie chce jechać do niego żeby mu to instalować(nie wiem nawet czy ma gniazdo virgina-pewnie ma skoro mu sprzedali). Chciałbym się dowiedzieć czy wy też się spotkaliście z takim rodzajem instalacji i czy można zadzwonić do virgina zapytać czy przyślą kogoś do instalacji ?
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-05-25 17:48:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ja tak mialem, opcja instalacji samemu. Wpiac kable wg instrukcji, zle sie nie wepnie bo nie pasuja.
Wlaczyc laptopa odnalesc swoj ruter i zalogowac sie, podac kilka danych wg komunikatow . I musi dzialac. Tylko niech sie zorietuje czy: Ma modem telefoniczny czy na koncentryk do sieci kablowej. Jak by cos nie dzialalo to sprawdzic po kablu czy aby gdzies kabel nie przeciety albo rozlaczony, u nas tak bylo, na domu od strony ogrodu rozkrecona zlaczka. Jak zazyczysz sobie instalatora to oplata od 30 do 70 a tak ma opcje za 15 funtow. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
pajkuhan | Post #3 Ocena: 0 2010-05-25 17:52:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2007 Skąd: Rugby |
Dzięki za pomoc, z czymś takim się jeszcze nie spotkałem więc nie wiem z czym to się je.Jakby coś to jeszcze będę pytał- thx
|
Post #4 Ocena: 0 2010-05-25 18:02:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|