Dziekuje za pomoc w szczegulnosci jednemu internaucie ktory dalmi cenne rady niestety nie moge napisac komu przynajmniej do czasu az nie przestaniecie robic tajemnic z informatyki bo byscie mieli doniego zal
Str 3 z 5 |
|
---|---|
stefansson | Post #1 Ocena: 0 2010-04-04 15:15:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2010 Skąd: eastbourne, Göteborg |
Podoba mi sie postawa naszych specy od informatyki, kazdy cos mowi tylko robi wielka tajemnice z roznych zagadnien tematycznych. Ludzie przeciez komputerow sa miliardy tak jak i stron, Nie robcie tajemnic z zeczy ktore mozna znalesc w sieci np. pozycjonowanie itp. to wam chleba nie zabierze tylko mozecie zyskac szacunek i przyjaciul
Dziekuje za pomoc w szczegulnosci jednemu internaucie ktory dalmi cenne rady niestety nie moge napisac komu przynajmniej do czasu az nie przestaniecie robic tajemnic z informatyki bo byscie mieli doniego zal |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-04-04 17:41:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wiesz chyba nie do konca dobrze myślisz.
Nikt nie robi tajemnicy tylko jak ktoś pisze że nie ma pojęcia jak coś zrobić, to trudno by ktoś prowadził kurs HTML od podstaw, co innego dać jakiś detal ale tak mozna rozmawiać z kimś kto ma jako takie pojęcie. Widzę ze ten miesiąc poświeciłeś na nauke i bardzo dobrze gdyby ktoś ci miesiąc temu powiedział że musisz Head poprawić to albo byś się obraził albo poluzował slipki ![]() Tak jak napisałeś w sieci są specjalistyczne strony gdzie wszytko można się nauczyć. Wiesz wcale się nie dziwie że nikomu się nie chce prowadzić za rączkę tag za tagiem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2010-04-04 18:36:37 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stefansson | Post #4 Ocena: 0 2010-04-04 20:48:47 (15 lat temu) |
Krakn zgadzam sie z toba w zupelnosci i wiem ze jak komus dasz gotowca to go nie wýkozysta. Na forum dostalem podpowiedzi za ktore serdecznie dziekuje. Dle wszyszystkich piszacych prywatnie do mine z ofertami pozycjonowania i zmian powiem tak: Siedzac w domu i nic nie robiac bylem zmuszone zeby samemu zrobic cos o czym nie mialem pojecia. Po prostu w tej chwili nie stac jest mnie na zrobienie profesjonalnej stronki, napewno zrobie ja jak odskocze finansowo. W tej chwili przykro mi ale nie dam zarobic fachowca bo moja ekonomia podupadla.
Dzieki jednemu internaucie przeszedlem szybki kurs sekcji head i mam nadzieje ze ja zrobilem dobrze. [ Ostatnio edytowany przez: stefansson 04-04-2010 20:51 ] |
stefansson | Post #5 Ocena: 0 2010-04-04 20:53:38 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-04-04 18:36:37, ironiqus napisał(a): <head> <title>strona zdzicha /> <meta name="keywords" content="slowa kluczowe opisujace zawartosc strony zdzicha"/> <meta name="description" content="podobnie ja powyzej z grubsza rzecz biorac" /> <meta name="robots" content="index, follow" /> Tu jest pies pogrzebany ... Bez tego pajaki indeksujace nie uwzglednia strony w wyszukiwarkach ... </head> Reszte o indeksowaniu i jakie jeszcze wpisy zawarte sa w Head strony znajdziesz w sieci i na forach dyskusyjnych. czyli tak troszke konkretniej <meta name="robots" content="index, follow" /> mam zle napisane? ![]() |
|
|
stefansson | Post #6 Ocena: 0 2010-04-04 21:17:35 (15 lat temu) |
jedno zapytanie jaka jest ruznica miedzy:
<meta name="Robots" content="All" /> a <meta name="robots" content="index, follow" /> i czy "robots" czy "Robots" ma to znaczenie czy duza cz mala litera? |
stefansson | Post #7 Ocena: 0 2010-04-04 21:21:46 (15 lat temu) |
zajzalem do miejscowego zrodla i wiem ze mala litera. tylko jaka jest ruznica nie wiem n
|
Post #8 Ocena: 0 2010-04-04 23:16:12 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stefansson | Post #9 Ocena: 0 2010-04-05 10:47:02 (15 lat temu) |
z ta gleboka woda poczekam troszke nie znam angielskiego tylko na poziomie Kalego wiesz Kali jesc Kali spac.. etc.
A nie chce zeby google uznaly stronke za spam, trojana lub cos w tym rodzaju. Wyplyne na glebsza wode jak naucze sie troszke wiecej angielskiego. Gdzies Przeczytalem w necie ze robociki google lepiej widza stronki zweryfikowane i z reklamami google. Czy jest sens wpuszczac linki sponsorowane na stronke? co myslicie o tym ? bo mi na logike to wyglada tak: linki naprowadzajace do stronki to rzeczki wplywajace do jeziorka ktorym jest stronka a linki wychodzace ze stronki to rzeczki wplywajace do morza czyli google i im bardziej wartosciaowe te rzeczki to google widza wyzej stronke tym bardziej ze jest na niej cos z google. Zycze mokrego POniedzialku ![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-04-05 10:59:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
komenda All, oznacza ze będzie indeksowana i analizowana treść całej strony.
I wg mnie to najlepsze rozwiązanie zwłaszcza gdy zawiera dużo tekstu pisanego folow index ... cholera nie pamietam ![]() możesz dodać <META NAME="revisit-after" CONTENT="1 days"> czyli codzienna wizyta robota wiele pomoże też analiza Meta za pomocą narzędzi sprawdzających jak analizuje stronę dany robot http://www.submitexpress.com/analyzer/ Jak tak dalej pójdzie to zaczniesz robić strony www dla żeglarzy a nie naprawiać łódki ![]() ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|