MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 2 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2010-03-15 23:44:57 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2010-03-15 22:44:48, sniper00 napisał(a):
C:WINDOWSPrefetch te kazał kasować? to "prawdziwy" z niego spec:P, zapomniał, że te pliki służą właśnie do tego, aby komputer szybciej reagował na start najczęściej używanych programów (coś jak podręcznych schowek/magazyn ze "skrótami";)...Jak wam komputer zamula, to najpierw proponuje wejść w start...uruchom...wklepać msconfig i wyłączyć to czego nie potrzebujecie przy każdym starcie systemu...potem przestudiować usługi systemowe i te które się doinstalowały razem z innym softem i tam też po wyłączać co nie potrzeba... start...uruchom...services.msc
jak komp "bardzo" dziwnie się zachowuje, to można też podejrzewać infekcję i wtedy warto obczaić co jest w logu z HiJackThis, wkleić na forum i pogłówkujemy co można powywalać z systemu aby było trochę lepiej...

Ano właśnie. Znam msconfig i używałem kiedyś... albo czegos zapomniałem albo cos sie w tej funckji zmieniło. Otóż jest "enable all" albo "disable all". Do tego wszystkie programy są zaznaczone. Ja nie chcę uaktywaniac lub dezaktywowac wszystkich, tylko niektóre z nich. Co zrobic?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Webmaster

Post #2 Ocena: 0

2010-03-15 23:48:18 (15 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

2010-03-15 23:44:57, stanislawski napisał(a):
Cytat:

C:WINDOWSPrefetch te kazał kasować? to "prawdziwy" z niego spec:P, zapomniał, że te pliki służą właśnie do tego, aby komputer szybciej reagował na start najczęściej używanych programów (coś jak podręcznych schowek/magazyn ze "skrótami";)...Jak wam komputer zamula, to najpierw proponuje wejść w start...uruchom...wklepać msconfig i wyłączyć to czego nie potrzebujecie przy każdym starcie systemu...potem przestudiować usługi systemowe i te które się doinstalowały razem z innym softem i tam też po wyłączać co nie potrzeba... start...uruchom...services.msc
jak komp "bardzo" dziwnie się zachowuje, to można też podejrzewać infekcję i wtedy warto obczaić co jest w logu z HiJackThis, wkleić na forum i pogłówkujemy co można powywalać z systemu aby było trochę lepiej...

Ano właśnie. Znam msconfig i używałem kiedyś... albo czegos zapomniałem albo cos sie w tej funckji zmieniło. Otóż jest "enable all" albo "disable all". Do tego wszystkie programy są zaznaczone. Ja nie chcę uaktywaniac lub dezaktywowac wszystkich, tylko niektóre z nich. Co zrobic?

Po prostu odznaczyć te, które chcesz wyłączyć i zatwierdzić przyciskiem na dole, a później pozwolić na restart 8-)

Dziewczyny, logi chyba jednak lepiej wysłać na mail, bo forum czyści slashe - kwestia bezpieczeństwa - i przez to te opublikowane w postach są nieczytelne...
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2010-03-15 23:50:00 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

wiec moge prosic o adres Email? czy to bylby juz klopot
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-03-15 23:53:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2010-03-15 23:54:10 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Cytat:

2010-03-15 23:48:18, Webmaster napisał(a):
Cytat:

2010-03-15 23:44:57, stanislawski napisał(a):
Cytat:

Ja mam Vista system, wchodze w start i nie mam tej opcji uruchom , system jest po ang ale w angielskiej wersji tez nie znalazlam , byc moze pod inna nazwa powinnam szukac? sama nie chce szukac na oslep zeby nie namotac w systemie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2010-03-15 23:59:55 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"Po prostu odznaczyć te, które chcesz wyłączyć i zatwierdzić przyciskiem na dole, a później pozwolić na restart"

Jak mam oznaczyc te które chcę wyłaczyc, jak wszystkie są już oznaczone, kiedy otwieram msconfig? Mam teraz te oznaczenia pojedynczo usuwac? Bo jednego okienka dla wszystkich poniżej, nie ma.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2010-03-16 01:41:26 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-03-16 13:49:54 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2010-03-16 13:59:14 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

dzieki Szymon, teraz tylko jak to powylaczac?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-03-16 14:01:44 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,