Str 2 z 11 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2010-03-15 23:44:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2010-03-15 22:44:48, sniper00 napisał(a):
C:WINDOWSPrefetch te kazał kasować? to "prawdziwy" z niego spec  , zapomniał, że te pliki służą właśnie do tego, aby komputer szybciej reagował na start najczęściej używanych programów (coś jak podręcznych schowek/magazyn ze "skrótami"  ...Jak wam komputer zamula, to najpierw proponuje wejść w start...uruchom...wklepać msconfig i wyłączyć to czego nie potrzebujecie przy każdym starcie systemu...potem przestudiować usługi systemowe i te które się doinstalowały razem z innym softem i tam też po wyłączać co nie potrzeba... start...uruchom...services.msc
jak komp "bardzo" dziwnie się zachowuje, to można też podejrzewać infekcję i wtedy warto obczaić co jest w logu z HiJackThis, wkleić na forum i pogłówkujemy co można powywalać z systemu aby było trochę lepiej...
Ano właśnie. Znam msconfig i używałem kiedyś... albo czegos zapomniałem albo cos sie w tej funckji zmieniło. Otóż jest "enable all" albo "disable all". Do tego wszystkie programy są zaznaczone. Ja nie chcę uaktywaniac lub dezaktywowac wszystkich, tylko niektóre z nich. Co zrobic?
|

|

|
|
|
Webmaster |
Post #2 Ocena: 0 2010-03-15 23:48:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Cytat:
2010-03-15 23:44:57, stanislawski napisał(a):
Cytat:
C:WINDOWSPrefetch te kazał kasować? to "prawdziwy" z niego spec  , zapomniał, że te pliki służą właśnie do tego, aby komputer szybciej reagował na start najczęściej używanych programów (coś jak podręcznych schowek/magazyn ze "skrótami"  ...Jak wam komputer zamula, to najpierw proponuje wejść w start...uruchom...wklepać msconfig i wyłączyć to czego nie potrzebujecie przy każdym starcie systemu...potem przestudiować usługi systemowe i te które się doinstalowały razem z innym softem i tam też po wyłączać co nie potrzeba... start...uruchom...services.msc
jak komp "bardzo" dziwnie się zachowuje, to można też podejrzewać infekcję i wtedy warto obczaić co jest w logu z HiJackThis, wkleić na forum i pogłówkujemy co można powywalać z systemu aby było trochę lepiej...
Ano właśnie. Znam msconfig i używałem kiedyś... albo czegos zapomniałem albo cos sie w tej funckji zmieniło. Otóż jest "enable all" albo "disable all". Do tego wszystkie programy są zaznaczone. Ja nie chcę uaktywaniac lub dezaktywowac wszystkich, tylko niektóre z nich. Co zrobic?
Po prostu odznaczyć te, które chcesz wyłączyć i zatwierdzić przyciskiem na dole, a później pozwolić na restart
Dziewczyny, logi chyba jednak lepiej wysłać na mail, bo forum czyści slashe - kwestia bezpieczeństwa - i przez to te opublikowane w postach są nieczytelne... Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie 
|

|

|
|
littleflower |
Post #3 Ocena: 0 2010-03-15 23:50:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
wiec moge prosic o adres Email? czy to bylby juz klopot "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
Post #4 Ocena: 0 2010-03-15 23:53:21 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
littleflower |
Post #5 Ocena: 0 2010-03-15 23:54:10 (15 lat temu) |
Cytat:
2010-03-15 23:48:18, Webmaster napisał(a):
Cytat:
2010-03-15 23:44:57, stanislawski napisał(a):
Cytat:
Ja mam Vista system, wchodze w start i nie mam tej opcji uruchom , system jest po ang ale w angielskiej wersji tez nie znalazlam , byc moze pod inna nazwa powinnam szukac? sama nie chce szukac na oslep zeby nie namotac w systemie "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
stanislawski |
Post #6 Ocena: 0 2010-03-15 23:59:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"Po prostu odznaczyć te, które chcesz wyłączyć i zatwierdzić przyciskiem na dole, a później pozwolić na restart"
Jak mam oznaczyc te które chcę wyłaczyc, jak wszystkie są już oznaczone, kiedy otwieram msconfig? Mam teraz te oznaczenia pojedynczo usuwac? Bo jednego okienka dla wszystkich poniżej, nie ma.
|

|

|
|
|
Post #7 Ocena: 0 2010-03-16 01:41:26 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2010-03-16 13:49:54 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
littleflower |
Post #9 Ocena: 0 2010-03-16 13:59:14 (15 lat temu) |
dzieki Szymon, teraz tylko jak to powylaczac?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2010-03-16 14:01:44 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |