MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 8 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anioleczek26

Post #1 Ocena: 0

2010-03-01 21:30:17 (15 lat temu)

anioleczek26

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

Wielkie dzieki za odpowiedz:-]
Chyba postawie na puzzi200:-]
Poczytam sobie jeszcze o nim, a jak bede miala kolejne pytanie to znowu sie tu narysuje:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-03-01 21:37:01 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no niestety, będzie mokra, dlatego napisałem że trzeba to robić bardzo czesto by nie dopuścić do mocnego zabrudzenia, by nie trzeba bylo potem "odmaczać"
tylko delikatnie i szybko zebrać kurz,
Wiesz dla porównania karcher ma siłe ssania rzędu 2000W moja maszyna 9000W! a i tak nie jest całkiem sucho nigdy, jedynie skraca się czas schnięcia z 6-24 karcherem do 20minut-kilku godzin zakładając że dom jest odpowiednio wietrzony, ogrzewany itd

jeszcze dochodzi kwestia siły uderzenia no i temperatura, ale tu już nie ma o czym mówić.

co do środków, to Karcher ma bardzo dobry ten proszek, jest przewidziany do prania letnią wodą.
dość uniwersalny, bo bez sensu bys kupowała całe zestawy środków PRO, ja wożę tego pól samochodu a w garażu mam jedną sciane wyłożoną rożnymi środkami do różnych zastosowań, ale to inna bajka w twoim wypadku ich firmowy środek najlepiej się sprawdzi byłem z niego bardzo zadowolony

Wiem że ludzie czesto myślą tak ze jak zamkną okna i otworzą grzanie to będzie ok.
albo wyłaczą grzanie i otwierają okna.

co prawda ta druga metoda jest lepsza, a ta pierwsza jest nieporozumieniem, robi się sauna.

Dla przykładu
Jak wprowadziłem się okazało się ze karpet na schodach i górnym przedpokoju po prostu śmierdzi, (ktoś miał psa który widać spał na przedpokoju) nie było wcześniej czuć bo były zapachy w kontaktach, a że tego nie lubie wywaliłem to, no i po kilku dniach mimo że czyściłem wykładziny czuć było smród psa i moczu.
A więc dosłownie utopiłem wykładzinę w roztworze odpowiednich środków likwidujących smród i najlepiej jak się dało odessałem wodę.
namoczone było tak że jak stawałem to robiła się kałuża koło buta, sądziłem że suszenie potrwa ze 3 dni.
Ale na piętrze wyłączyłem ogrzewanie, otwarłem okna, natomiast na dole odwrotnie włączyłem ogrzewanie i lekko otwarłem okno, resztę zrobiła fizyka
skończyłem czyścić o godzinie 12tej, suche były już około 19-20!!!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

anioleczek26

Post #3 Ocena: 0

2010-03-01 21:47:43 (15 lat temu)

anioleczek26

Kobieta

MMMMMMMMMhhhhhhh Wiesz jak to jest, chcialabym wyprac i miec suche, chociaz wiem, ze to niemozliwe.
Przy dzieciakach to moje wykladziny sa naprawde niefajne:-Y
A te spreje do czyszczenia sa do d....., wiec taka maszyna to najlepsze rozwiazanie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-03-01 22:07:31 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Tylko nie spraje!!! i nie wanisch-e itp. pianki
o tym już kiedyś pisałem, masakra

Do góry stronyOffline

Jenosik

Post #5 Ocena: 0

2010-03-01 22:47:21 (15 lat temu)

Jenosik

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2010

Kliknięte i obejrzane 8-)
Na podstronie ze sprzętem mały błąd: jest : Posiadamy również urzadzeniepiorace Numatic - brak spacji.
Tytuł zakładki: Jak To Działa (galera) - galera? ;-)
-Czyszczenie hemiczne ciepłym solventem - chemiczne.
W angielskiej wersji nazwa zakladki: Demage Stain Shild - chyba chodziło o: Damage Stain Shield.
No i oczywiście poprzednie cenne uwagi innych.
Pozdrawiam i powodzonka

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-03-01 23:03:25 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

dzięki, już trwają prace nad nową stroną, tylko jest jeszcze dylemat bo ja jestem za tradycyjnym starym prostym stylem w HTML, a są tendencje do nowoczesnego wodo tryskowego dezainerstwa które mnie nie za bardzo odpowiada :)))
Ale uwagi cenne, bo wiele z tych materiałów wyląduje ponownie w nowej oprawie graficznej.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-03-01 23:12:23 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-03-02 00:41:33 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

hm, nie wiem czy kogoś jeszcze będzie to interesowało :)
na pewno nowa strona będzie pod nowym adresem, http://1bestcarpetcleaning.com/ i http://1bestcarpetcleaning.co.uk
z tym że tak jak napisałem, będę ją robił w miarę wolnego czasu, narysowałem kilka projektów, ale zrobiłem się tak leniwy ze chyba albo wygrzebie jakiś free albo kupie szablon 8-):-]:-]

Do góry stronyOffline

anioleczek26

Post #9 Ocena: 0

2010-03-02 08:57:18 (15 lat temu)

anioleczek26

Kobieta

dziendoberek:-]
Przeczytalam na Twojej stronce, ze czyscisz na mokro (cisnieniem?) i para?
I znowu mam pytanie- lepsze jest czyszczenie cisnieniowe, czy parowe?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-03-02 12:03:47 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

hm, właściwie to jedno i drugie.
wysokie ciśnienie powoduje że detergent mocno uderza w głąb wykładziny, a temperatura ma trzy zadania
-dezynfekcji, oczywiście nie w pojęciu medycznym, ale podniesienie temp włókien powyzej 70C powoduje że giną roztocza, grzybnie i pleśnie.
-przyśpiesza reakcje chemiczną w ten sposób wzmacnia działanie detergentów.

Minusem jest kosztowna technologia, a więc trzeba mieć do tego odpowiednich klientów, praktycznie co kilka miesięcy trzeba wymieniać pompę, koszt około 500funtów :/ co kilka tygodni wymiana złączek też nie tanio, częste wymiany węży, wcale nie tanich od 300-400 funtów za odcinek, no i kosztowne naprawy nagrzewnic do pary, praktycznie co miesiąc- dwa trzeba oddać do serwisu więc trzeba mieć dwie, jedna kosztuje 800funtów, serwis od 100 zależy co padnie, samemu praktycznie nie ma szans tego naprawić bez dostępu do części i specjalnych narzędzi.

Ale jest to jedyny prawdziwy kompleksowy antyalergiczny system, niedawno byłem u klienta gdzie podobno zamówił "antyalergiczne" i właśnie był problem, bo On i jego dziecko dostało strasznnego uczulenia na skórze, a wyraźnie zaznaczał że chce antyalergiczne bo jest alergikiem, skusiła go cena.
Ale szkoda gadać w każdej dziedzinie znajdziemy podróbki, to częsty sposób naciągania klientów.
Zwykłymi urządzeniami nie da się, a te specjalistyczne są niesamowicie kosztowne, więc nie ma możliwości konkurowania cenami, bo padniesz podczas pierwszego serwisu.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,