MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2009-10-29 18:13:09 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jakie sa Wasze wrazenie z uzywania netbookow z procesorami Atom?

Kupilam Samsunga N140 z procesorem Atom N280, ale po jednym dniu uzywania nie jestem zadowolona i chce odeslac ten sprzet. Zoptymalizowalam system, wywalilam wszystkie smieci, ale dalej wszystko chodzi mi bardzo wolno, a przynajmniej wolniej niz bym tego oczekiwala.

Podchodzilam z rok do netbooka, bo ciagle cos tam nie podobalo mi sie i nie moglam znalezc modelu, ktory by mi odpowiadal. Mialam kupic Samsunga X120 z ekrnem 11.6 cala, ktory ma calkiem niezle parametry jak na taki sprzet, ale stwierdzilam, ze ten N140 ma lepsza baterie i jest troche mniejszy i lzejszy, a Atom wystarczy mi do netu i gieldy. Jednak chyba nie jestem gotowa na taki kompromis.

Otwieranie jakiejkolwiek aplikacji zajmuje sporo czasu, wykrywanie urzadzenia USB z poltorej minuty (np usb sticka vodafone) itd.

Czy to ja mam za wysokie wymagania czy te netbooki sa rzeczywiscie takie powolne?

Uzywam na codzien 4 letniego notebooka, ktory w chwili zakupu mial najlepsze parametry dostepne do wyboru i do tej pory spelnia moje oczekiwania pod wzgledem wydajnosci, chociaz zazynam go czasami niezle. Ten komputer ma nadal pozostac moim glownym sprzetem, a netbook ma byc tylko dodatkowym.

Spodziewalam sie, ze netbook bedzie chociaz tak samo szybki, ale nie spodziewalam sie, ze bedzie duzo wolniejszy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-10-29 18:32:19 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Ja kupiłem dla córki adventa z atomem, na win xp, chodzi owszem dość wolno, ale z internetu spokojnie można korzystać, podobnie z offic'a, odtwarza filmy, autostart sticka do netu nie wiem bo nie mam, zwykły stick z pamięcią nie ma problemu

więc raczej nie podzielam twoich obserwacji

W moim netbooku jest tzw. "silent mode" który gdy wyciągnie się wtyczkę zasilania automatycznie się włącza i spowalnia system, trzeba go za każdym razem wyłączać co jest irytujące ale nie da się tego zmienić, nie wiem jak u ciebie ale pewnie to rozpracowałaś
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2009-10-29 18:46:12 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak juz odpale aplikacje to wszystko chodzi w porzadku. Przetestowalam swoje aplikacje gieldowe i tez chodzily dobrze. Ale irytuje mnie to powolne uruchamianie sie wszystkiego. Uruchomienie aplikacji czesto powoduje, ze zuzycie procesora skacze do 100%.

Tryb silent mode itp reguluje sie w biosie w moim przpadku i dodatkowo w systemie. Z tym nie mam problemu, przetestowalam to juz.

Byc moze mam za wysokie oczekiwania lub nie jestem klientem docelowym tego typu sprzetu. Moze powinnam pogodzic sie z malymi notebookami z lini biznesowej.
Wlasne zajezdzam system swoja zmodyfikowana instalacja i zobacze czy to pomoze. Jak nie to czeka mnie jutro wycieczka na poczte.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-10-29 18:49:03 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #5 Ocena: 0

2009-10-29 19:03:35 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

ja mam Acera Aspire z tym procesorem i tylko pol giga RAM i chodzi normalnie. kupilam go z Linuxem ale potem zainstalowalam na nim XP. Office chodzi szybko, inne aplikacje tez, nawet graficzne programy dzialaja OK. nic sie nie wiesza, nie opoznia, jedynie TV na necie troche muli przez wifi (np tv catchup) ale to akurat nie jest dla mnie problemem. net generalnie dziala bardzo szybko. przezyl tez bez urazow pare gwaltownych kontaktow z podloga ;)

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #6 Ocena: 0

2009-10-29 19:23:53 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

No właśnie ja też uważam, że to jest wina ram'u. Jestem posiadaczką samsunga n310 i strasznie mnie wkurza powolność Firefoxa (na bank to nie wina internetu). Ale akurat uruchamianie innych aplikacji raczej w normie. Jutro kupuję kość 2 giga z taktowaniem 800 i zobaczymy jakie zmiany będą...

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2009-10-29 19:34:58 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Firefox zżera dużo ramu.Ja przesiadłem się na Chroma i jest znacznie lepiej.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2009-10-29 20:22:50 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Rozwiazalam problem poprzez reinstalacje systemu. Wczesniej byl Windows7, zainstalowalam swoja wersje XP i wszystko smiga. Zastanawiam sie tylko po co czekalam z kupnem netbooka na Windows7 i placilam ekstra za licencje.

W weekend przeinstaluje na czysto Windows7 dla testow i zobacze czy dalej tak marnie chodzi.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-10-29 21:29:43 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2009-10-29 22:19:05 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

W przypadku netbooka nie ma zbyt wielu opcji sprzetowych, prawie wszystkie maja taka sama konfiguracje i ograniczone mozliwosci rozbudowy. Mozna tylko RAM rozbudowac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,