Kupilam Samsunga N140 z procesorem Atom N280, ale po jednym dniu uzywania nie jestem zadowolona i chce odeslac ten sprzet. Zoptymalizowalam system, wywalilam wszystkie smieci, ale dalej wszystko chodzi mi bardzo wolno, a przynajmniej wolniej niz bym tego oczekiwala.
Podchodzilam z rok do netbooka, bo ciagle cos tam nie podobalo mi sie i nie moglam znalezc modelu, ktory by mi odpowiadal. Mialam kupic Samsunga X120 z ekrnem 11.6 cala, ktory ma calkiem niezle parametry jak na taki sprzet, ale stwierdzilam, ze ten N140 ma lepsza baterie i jest troche mniejszy i lzejszy, a Atom wystarczy mi do netu i gieldy. Jednak chyba nie jestem gotowa na taki kompromis.
Otwieranie jakiejkolwiek aplikacji zajmuje sporo czasu, wykrywanie urzadzenia USB z poltorej minuty (np usb sticka vodafone) itd.
Czy to ja mam za wysokie wymagania czy te netbooki sa rzeczywiscie takie powolne?
Uzywam na codzien 4 letniego notebooka, ktory w chwili zakupu mial najlepsze parametry dostepne do wyboru i do tej pory spelnia moje oczekiwania pod wzgledem wydajnosci, chociaz zazynam go czasami niezle. Ten komputer ma nadal pozostac moim glownym sprzetem, a netbook ma byc tylko dodatkowym.
Spodziewalam sie, ze netbook bedzie chociaz tak samo szybki, ale nie spodziewalam sie, ze bedzie duzo wolniejszy.