MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2010-02-10 07:20:18 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-02-10 06:56:47, feszter82 napisał(a):
Czy ktos ma inne doswiadczenia z drukarkami-chetnie poznam opinie innych forumowiczow.
A jak jest z tym wyswietlaczem i slotem na karty?Przydaje sie czy to taki gadzet i mozna smialo sie bez tego obejsc?

jeli masz komputer to raczej jet bajer. Jesli masz slot i wyswietlacz to wtedy mozesz drukowac zdjecia bez komputera, ale jak trzeba zdjecie troche poprawic to raczej bez kompa i tak sie nie obejdzie. Kto zreszta drukuje dzis zdjecia w domu? Za drogo i za dlugo to trwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

feszter82

Post #2 Ocena: 0

2010-02-21 20:46:59 (15 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Podbijam oraz zadaje pytanie :-]

Ktos ma jakies doswiadczenia z Epson-taki konkretnie wydaje sie byc atrakcyjny w zakupie i tusze tez tanie.
Ewentualnie druga opcja z tym ze nie bede uzytkowal fax bo nie mam linii i chyba nie wejdzie mi pod biurko :-Y

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #3 Ocena: 0

2010-03-13 14:58:47 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

A może ktoś ma doświadczenie z Canon Pixma MP540 lub MP550?

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #4 Ocena: 0

2010-12-12 20:03:33 (15 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Witam,

Czy to moja wina ze nowa drukarka tez odmowia wspolpracy-czy wina lezy po stronie drukarki i jak najbardziej pasuje tu powiedzenie o "tanim miesie i psach"?

Ta drukarka za podobna cene nie widzi mi czarnego tuszu-wlozylem nowy, oryginalny o wymaganym symbolu i wyswietla informacje zeby wsadzic pojemnik z tuszem o numerze takim jaki wlasnie jest wsadzony?Czy potrzeba odinstalowac i zainstalowac powtornie,czy probowac restartowac sam tusz(znajomy powiedzial ze sa takie programy do pobrania z sieci co to sam kartridz resetuje(jakies nazwy poprosze takowych) czy najlepiej wrocic z drukarka do sklepu zwrocic i kupic drozsza?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-12-12 21:17:30 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nic nie trzeba instalować, po prostu w pojemniku na tusz jest ukryty chip, taki jak w biletach miesięcznych i drukarka żąda by numer seryjny i typ sie zgadzały oraz sprawdza czy pojemnik nie jest lewy, być może kupiłeś tusz podróbkę?

A jak nie to poszukaj w Menu czy aby nie ma opcji "resetu" czy też "wyrównania" czyszczenia głowicy itp
ew wyłącz i włącz ponownie.
aaa jeszcze sprawdź czy na pojemniku nie został kawałek folii i czy na pewno siadło w gnieździe tak jak trzeba.

A z innej beczki, jak wam potrzebny tylko czarny kolor i nie drukujecie kolorów to polecam tanią drukarke laserowa.
przez wiele lat używałem HP laser jet 1010, ta niewielka drukarka zużyła toner za 37 funtów przez 5 lat!!.

Mam jeszcze drugą HP LaserJet 2430 PCL 5 to większa krowa, ale ma zaletę że papier schowany jest w szufladzie nie kurzy się nie wywija, poza tym jest wpięta w sieć tak że z dowolnego urządzenia w sieci mogę drukować bez włączania komputera

Drukujemy sporo, a nawet bardzo dużo bo ja codziennie rachunki, a Beata jeszcze więcej bo drukuje sobie materiały do szkoły, czasami drukuje swoje ulubione czasopisma z PDFu, tak że papieru leci w pierony a toner ubywa baaardzo po woli.

taką drukarke mozna kupić ponizej 100 funtów a tą poprzednia to pewnie i za 20-30, albo tak jak mi się udało dostać w prezencie, a miałem sobie kupić kolorowy laser :-Y:-]

różnica w kosztach eksploatacji znika już po trzecim zakupie malutkiego pojemnika z tuszem, a toner wystarcza na tysiące gęsto zadrukowanych stron
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kitek1

Post #6 Ocena: 0

2013-06-09 15:43:59 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Aby nie zakładać kolejnego tematu, odświeżę nieco ten.

Moje pytanie brzmi jaką drukarka/ urządzenie wielofunkcyjne do druku na płytach CD, druku kolorowego polecacie?. Oczywiście zależy mi na w miarę tanich tuszach, chyba że są takie sprzęty laserowe, wiec wtedy tonery :-) Wolę dać nieco więcej za samą drukarkę ale mnie na tusze. Chcę też aby drukarka pracowała w miarę cicho!

Biorę pod uwagę Canony i Epsony, bo to druków zdjęć, obrazów to chyba one nadają się najlepiej.

Polecano mi Canon Pixma iP4850 oraz Epsona PX660 ale to było jakś czas temu, więc pewno już mają następców :-) A także Canon 5350, Epson PX730.

Możeci mi polecić którąś z tych drukarek, albo jakąś odradzić? A może są obecnie jakieś lepsze od nich?

Będę wdzięczna za rady :-)
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2013-06-09 15:58:27 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

dobry jest tez Brother... maja tanie tusze i calkiem niezle opcje w dosc niskiej cenie, np. MFC-J825dw

mam ich budzetowy model DCP-375CW ktorys rok z rzedu i chodzi bezproblemowo... zreszta, jak sie zepsuje to kupie nowa, nie oplaca sie naprawiac

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-06-09 16:44:26 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #9 Ocena: 0

2013-06-09 16:47:17 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Nobody, LightScribe to moja nagrywarka ma :-) Po prostu potrzebuję drukarki do zdjec, obrazów, a jak już kupować to z opcją druku na płytach, a do tego jak jeszcze będzie skaner, to będę bardzo zadowolona :-) Tak wiec LightScribe mnie nie interesuje :-) Poza tym trzeba w domu drukarkę. Chcę kupić raz, a coś co będzie na dłużej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kitek1

Post #10 Ocena: 0

2013-06-10 08:33:03 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Widzę, że już nikt mi nic nie doadzi. :-( Szkoda, myślałam, że może ktoś z Forumowiczów ma któryś z tych modeli i jest w stanie mi coś o nim powiedzieć.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,