MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2009-10-25 08:10:02 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Ludzie kupuja nowe telewizory, wypasione telefony a u mnie przyszla pora na zakup nowej drukarki. Pierwsza moja atramentowka w 1991 roku byla marki Olivetti, miewalem jakies iglowki: Panasonic, OKI a potem to juz zawsze kolejne modele HP. No i chcialbym zmienic na jakas inna marke. Co polecacie? Musi byc 3,4 w jednym czyli: drukarka, skaner, kopiarka, fax nie zaszkodzi. MUSI byc wireless bo nie po to mam laptopa zeby sie przywiazywac drucikiem do drukarki i ma byc max malych rozmiarow. Uzywanie tylko w domu, niebiznesowe. Zastanawialem sie nad laserowka ale jednak atramentowka w zupelnosci mi wystarczy. Bede wdzieczny za sugestie. Fundusz to okolo $100-150.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-10-25 08:40:46 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-10-25 09:26:24 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

:) ja tam lubię HP co prawda teraz mam laserówkę HP, ale od lat stosowałem atramentowe HP, lexmark co prawda przoduje w technologi, znaczy nie wiem jak w tym momencie bo wypadłem z obiegu :) ale zawsze tak było że oni jako pierwsi upubliczniali nowości technologiczne, ale często okazywało się ze musieli sie wycofywać a klient miał zajęcie, w wymiany naprawy itp.
Hp ma ten plus że wymieniasz cale głowice, przynajmniej w większości modeli, a nie sam atrament. Dobre dla ludzi którzy sobie uzupełniają atrament domowym sposobem, w razie zaschnięcia dysz kupujesz regenerowany lub nowy i po sprawie.
Canon chipuje pojemniki wiec regeneracja jest uciążliwa.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2009-10-25 09:39:20 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

STANFOT

Post #5 Ocena: 0

2009-10-25 11:29:57 (16 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

Ja powiem tak. Co do HP nie znam, kiedyś miałem lexmarka też nie chwale ( to bylo kiedyś jakieś 3lata). Za to mogę coś powiedzieć na temat canona i epsona. Co do canon-a, można kupić tanio zamienniki lub samemu napełniać. Jeśli ktoś się zdecyduje samemu napełniać polecam markowe atramenty. To samo z epsonem. Dobrze by było wybrać sprzęt z minimum 4 cartridges, taniej wychodzi w użytkowaniu, wymieniasz 1 pojemniczek z kolorem a nie wszystkie.

Do góry stronyOffline

Badziorko

Post #6 Ocena: 0

2009-10-25 14:32:47 (16 lat temu)

Badziorko

Kobieta

Z nami od: 01-05-2009

ja mam od roku Canon MP 610 z możliwością nadruku na płytę. Sprawuje się super,tusze starczyły na pół roku(drukuje sporo). Druk bez zarzutu,kolory b.fajne. Menu po polsku,łatwa obsługa. W sumie nie ma się do czego przyczepić,no chyba że do gabarytów

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2009-10-25 20:42:17 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

dzieki za odpowiedzi. Oczywiscie biore pod uwage koszty eksploatacji, dlatego dotychczas zawsze mialem HP ze wzgledu na duze kalamarze ale wkurza mnie juz popychanie papieru palcem. Sprzedawcy zapewniali przy zakupie kazdego nowego modelu HP ze ta bolaczka HP juz zostala zlikwidowana, niestety - klamali.

Mysle o czyms takim, co Wy na to? http://www.epson.com/cgi-bin/Store/consumer/consDetail.jsp?BV_UseBVCookie=yes&oid=63082419

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-10-25 20:58:36 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-10-25 21:04:43 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a może by tak czasami wyczyścić te gumowe rolki?
ja tam nic nie popycham, w każdym bądź razie na pewno nie papier w drukarce.
wkładam do zasobnika stertę kartek, dobrze je wcześniej prze wachlować, blokuje z tyłu suwaczkiem i tak do ostatniej kartki, a często u mnie drukuje się z komputerów w sieci.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2009-10-25 21:15:03 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2009-10-25 21:04:43, krakn napisał(a):
a może by tak czasami wyczyścić te gumowe rolki?
ja tam nic nie popycham, w każdym bądź razie na pewno nie papier w drukarce.
wkładam do zasobnika stertę kartek, dobrze je wcześniej prze wachlować, blokuje z tyłu suwaczkiem i tak do ostatniej kartki, a często u mnie drukuje się z komputerów w sieci.

czasami czyscilem, spirytusem sie dzielilem z maszyna, od ust sobie odejmowalem:-[;-):-D. Z widocznym ale krotkotrwalym skutkiem. Przewachlowane tez bylo, mam ten odruch automatycznie wyrobiony.
Postanowilem ze czas skonczyc z zasada: "lepszy stary wrog jak nowy przyjaciel":-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,