MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z drukarka Epson DX4400

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Biedroneczka19

Post #1 Ocena: 0

2009-09-15 23:21:03 (16 lat temu)

Biedroneczka19

Kobieta

Z nami od: 25-08-2009

Witam serdecznie.
Niestety posiadam ta drukarke Epson DX4400 i potrzebuje Waszej pomocy.
Wymieniłam wszystkie tusze na orginalne i ich nie widzi, ciagle wyskakuje okienko ze mam kupic nowe. Odinstalowałam ja i nadal nic. Co moge jeszcze zrobić?
Bardzo prosze Was o pomoc!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-09-15 23:33:36 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Chyba jakis pech, bo moja taka sama dzisiaj tez padla, dobrze, ze moge wyslac do pracy i wydrukowac jutro.

Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-09-15 23:40:22 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Czy aby na pewno oryginalne czy z ebay?

można wsiąść alkohol lub płyn do czyszczenia styków i wyczyścić styki, w koszyku na pojemniki z atramentem, inna przyczyna to zatkane przewody z tuszem, albo głowica, w tym wypadku drukarka zazwyczaj do kosza , można próbować przetykać ale rzadko się skutecznie udaje.
dlatego wolę jednak HP,, bo tam każdy pojemnik ma swoją głowice, gdy kończył mi się tusz, dolewałem a gdy trafiłem na trefny kupowałem regenerowany, albo fabryczny, kiedyś drukowałem po kilkaset stron tygodniowo, a laserówki były bardzo drogie :)
teraz mam laserówkę hp
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Biedroneczka19

Post #4 Ocena: 0

2009-09-16 09:22:48 (16 lat temu)

Biedroneczka19

Kobieta

Cytat:

2009-09-15 23:40:22, krakn napisał(a):
Czy aby na pewno oryginalne czy z ebay?

"oryginalne" bo z tesco. Promocja była i tak na tym wyszłam. Czym to mozna przemyć? Jakim alkoholem?

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-09-16 12:18:24 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Tusze w Epsonach mają mikrochipy które "mówią" drukarce ile wydruków już zrobiono i po osiągnięciu określonej liczby drukarka domaga się wymiany niezależnie od tego czy w pojemnikach może zostało jeszcze trochę tuszu. Po ponownym napełnieniu - pojemnik jest pełny, ale drukarka ciągle twierdzi że pusty. I tak prawdopodobnie dzieje się w twoim przypadku. Zwróciłbym tusze do sklepu.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Biedroneczka19

Post #6 Ocena: 0

2009-09-16 13:13:48 (16 lat temu)

Biedroneczka19

Kobieta

Cytat:

2009-09-16 12:18:24, Superlover napisał(a):
Tusze w Epsonach mają mikrochipy które "mówią" drukarce ile wydruków już zrobiono

Ale przyjma mi jak juz wszystko pootwierałam. Tusze natomiast kupiłam w Asdzie. Mam na szczeście paragon i pudełko. Przyjma "przedziurawione" tusze?
A jak juz je oddam to co radzisz dalej? Zakup kolejnych, czy lepiej zmienic drukarke?

Do góry stronyOffline

Biedroneczka19

Post #7 Ocena: 0

2009-09-16 13:14:54 (16 lat temu)

Biedroneczka19

Kobieta

Ale przyjma mi jak juz wszystko pootwierałam. Tusze natomiast kupiłam w Asdzie. Mam na szczeście paragon i pudełko. Przyjma "przedziurawione" tusze?
A jak juz je oddam to co radzisz dalej? Zakup kolejnych, czy lepiej zmienic drukarke?

Wiem ze to smieszne pytanie ale gdzie znajde ta głowice, moze ja jeszcze trzeba wyczyścić?

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #8 Ocena: 0

2009-09-16 13:30:11 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Sklep musi przyjąć zwrot towaru który jest niesprawny, czyli nie robi tego do czego jest przeznaczony, a tak jest w tym przypadku.

Czy kupić nową drukarkę nie wiem, inni producenci nie stosują patentu z chipami, jeżeli zostaniesz pzy epsonie jesteś skazana na oryginalne tusze choć wiem że w Polsce magicy potrafią resetować te chipy.

Kodak reklamuje że do jego drukarek są najtańsze tusze - za to same drukarki są droższe, coś za coś
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-09-16 20:14:33 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

alkohol po prostu czysta wódka nie słodka,
nie wiem jak tam to teraz wygląda bo od kilku lat wypadłem z grzebania w sprzęcie, ale powinno coś tam być jakieś blaszki, no chyba ze są to chipy zbliżeniowe, takie jak w biletach autobusowych.

dla mnie najlepszy jest HP, jak nie bawisz się w drukowanie cudów kolorów i fotek to za parę funtów można kupić używany laser do tego toner za 30 funtów (regenerowane kasety) i masz nawet na kilka lat, ja drukuje sporo a już nie pamiętam kiedy ostatnio kupowałem toner.
Drukarkę hp 1010 razem z kompem shudle kupiłem za 10 funtów i wydrukowała wiele tysięcy stron :)))
A jak lubisz kolory a nie chcesz płacić za laser to sugerowałby HP :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Biedroneczka19

Post #10 Ocena: 0

2009-09-17 12:02:12 (16 lat temu)

Biedroneczka19

Kobieta

to sugerowałby HP :)

No to nie pomogło (tzn. alkohol), po drukarce. Mój znajomy mówił ze podobno upadła komus podczas przeprowadzki (ale nic na pierwszy rzut oka nie uszkodziło- a jednak).

Pojechałam dzisiaj do sklepu i kupiłam HP jak radziliście.
Dzieki za pomoc i za zinteresowanie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,