przeszukuje od wczoraj internet i nic

moze ktos juz tak kupowal i pomoze mi polecic stronki www
pozdrawiam Was serdecznie

|
|
---|---|
Pasikonik | Post #1 Ocena: 0 2009-08-16 18:27:01 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2008 |
..witam, mam prosbe o mala podpowiedz: czy macie jakies ulubione/sprawdzone/dobre sklepy, sprzedawcow zza Ocenau, ktorzy oferuja sprzet Hi Fi, aparaty foto z wysylka do UK ?
przeszukuje od wczoraj internet i nic ![]() moze ktos juz tak kupowal i pomoze mi polecic stronki www pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2009-08-16 18:32:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Tutaj masz strone zakupowa, m.in z dzialem RTV. W nim z kolei znajdziesz roznych dystrybutorow roznarakiego sprzetu, polecam takze wyszukiwarke u gory glownej strony.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2009-08-16 18:46:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
stanisławki ale ty dałeś link do polskiej strony promujacej zakupy w UK nie USA
![]() ja najczęściej kupuje przez ebay.com, często niestety odrzucają z europy, bo nie chcą się bawić w problemy podatkowe, często mają zaznaczone nawet do jakich stanów USA i Kanady nie wysyłają! lub że muszą dodać do ceny dodatkowy podatek. jak będziesz brać sprzęt to musisz liczyć się z: -Kamery są w NTSC. w sumie mam i spoko ale może to komuś przeszkadzać -Sprzęt HiFi, w USA mają zasilanie na 110V, nawet ja zrobisz sobie transformator to może się okazać że sprzęt brzmi trochę inaczej niż powinien, jak wiesz dobry sprzęt posiada bardzo wyszukane zasilacze bo zasilanie ma wpływ na brzmienie. Do tego radio może mieć problemy z odbiorem, inne wtyczki i takie tam. Ja zamierzałem kupić amplituner ONKyO 906 bo cena była bardzo dobra niemal o połowe niższa niż tu w UK, ale w końcu dałem sobie spokój bo wpływ miał również następny podpunkt i cena świąteczną była zbliżona do amerykańskiej - transport, no też nie jest tani i może trwać od 3 dni do 1 miesiąca! - Transport jest kosztowny, od kilkudziesięciu do nawet 100 funtów - Wszytko ponad 60 funtów, jest obarczone podatkiem VAT który musisz zapłacić kurierowi przy odbiorze, zazwyczaj trzeba się udać do bazy lub zapłacić kartą przez telefon -usługa pobrania podatku jest płatna i kosztuje od kilkunastu do nawet 35 funtów. - kwestia gwarancji, no respektują, ale często nawet znane firmy np canon nie chce respektować gwarancji z USA w Europie wiec w razie "w" trzeba słać albo niejednokrotnie taniej naprawić na własny koszt. Też kupujemy różne rzeczy bo faktycznie się często opłaca, nawet po zapłaceniu tych wszystkich kosztów, ale trzeba je koniecznie brać pod uwagę I jeżeli o dobre ceny w UK i promocje to ja kupiłem "głośniczki" w tym sklepie http://www.creative-audio.co.uk/index.php Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2009-08-16 18:51:12 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-08-16 19:08:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
mnie urzekły te ze średniej półki TANOY ładnie wygląda i mmh jak brzmi
![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|