MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yacoob

Post #1 Ocena: 0

2009-06-11 13:47:44 (16 lat temu)

yacoob

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2008

A może zainstaluj sobie Awasta lub innego antyvira i wtedy zobaczysz co się dzieje. Ja miałem Nortona ale tylko przez chwile bo za dużo się rządził. Ja wole programy które robią co ja chcę a nie co robią co one uważają za dobre.:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-06-11 13:57:01 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-06-11 14:44:38 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-11 13:16:20, stokesay napisał(a):
Mysle ze to Norton blokuje Ci dostep. Najprosciej mowiac jesli jakas aplikacja laczy sie z netem lub aktualizuje sie, a Norton nie ma przypisanej reguly dla tej aplikacji (np.warunkowo udostepnij) odbiera to jako atak i blokuje program.

Ale bliokuje chyba ta aplikację a nie w ogóle zrywa połączenie z routerem? Jeszcze nie słyszałem żeby jakiś antywirus tak robił (a nawet jak by zrobił to powinien wyswietlić jakiś komunikat?).

Moim zdaniem wireless router się zepsuł, albo karta w komputerze (ale raczej router).
Jest też niewielka możliwość że masz interferencje od innego urządzenia albo routera sąsiada - spróbuj zmienić kanał (w ustawieniach)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-06-11 14:59:49 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #5 Ocena: 0

2009-06-11 16:00:21 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2009-06-11 14:44:38, Superlover napisał(a):
Cytat:

2009-06-11 13:16:20, stokesay napisał(a):
Mysle ze to Norton blokuje Ci dostep. Najprosciej mowiac jesli jakas aplikacja laczy sie z netem lub aktualizuje sie, a Norton nie ma przypisanej reguly dla tej aplikacji (np.warunkowo udostepnij) odbiera to jako atak i blokuje program.

Ale bliokuje chyba ta aplikację a nie w ogóle zrywa połączenie z routerem? Jeszcze nie słyszałem żeby jakiś antywirus tak robił (a nawet jak by zrobił to powinien wyswietlić jakiś komunikat?).

Moim zdaniem wireless router się zepsuł, albo karta w komputerze (ale raczej router).
Jest też niewielka możliwość że masz interferencje od innego urządzenia albo routera sąsiada - spróbuj zmienić kanał (w ustawieniach)

Nie bardzo wiem jak sie zmienia kanal. Czasami jak zerwie polaczenie z routerem to przez kilka minut nie widzi mojej sieci. widzi wszystich sasiadow ale nie moja. Kilka razy musze odswiezac liste sieci zeby ja ponownie zobaczyl.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #6 Ocena: 0

2009-06-11 16:04:22 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2009-06-11 13:57:01, marciniak napisał(a):
Cytat:

2009-06-11 11:32:53, jedrek napisał(a):
Cytat:

2009-06-11 09:55:28, stokesay napisał(a):
Nie masz Nortona przypadkiem ?

Mam Nortona. Myslisz, ze to moze byc problem?

Moze szczegolnie jesli ten Norton jest out of date czyli licencja sie zakonczyla... Mialem swego czasu podobnie ze norton mi przeszkadzal wiec go wywalilem i zainstalowalem kasperskiego.

Yacoob :-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>marciniak</i> 11-06-2009 13:59 ]

Niedawno zainstalowalem nowego nortona. z licencja itd.

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #7 Ocena: 0

2009-06-11 16:29:13 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:

Wlasnie, ze chodzi o to, ze wyswietla ten komunikat:
Cytat:
IP address has disappeared
.
I nie antywirus a firewall Nortona. Standardowe ustawienia blokuja niektore porty UDP. Niektore porty na DHCP sa odpowiedzialne za 'odnawianie' adresu (napewno widziales cos takiego jak bodajze 'Dzierzawa uzyskana' oraz 'Dzierzawa wygasa' w szczegolach polaczenia sieciowego). Jesli te porty sa zablokowane (firewall, robal?) adres IP sie nie odnawia i...znika.
Teraz mozna sie pobawic Nortonem (nie pamietam opcji, chyba Internet Worm Protection) i odblokowac porty lub po prostu pozbyc sie firewalla.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

jedrek

Post #8 Ocena: 0

2009-06-11 16:44:08 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2009-06-11 16:29:13, stokesay napisał(a):
Cytat:

Wlasnie, ze chodzi o to, ze wyswietla ten komunikat:
Cytat:
IP address has disappeared
.
I nie antywirus a firewall Nortona. Standardowe ustawienia blokuja niektore porty UDP. Niektore porty na DHCP sa odpowiedzialne za 'odnawianie' adresu (napewno widziales cos takiego jak bodajze 'Dzierzawa uzyskana' oraz 'Dzierzawa wygasa' w szczegolach polaczenia sieciowego). Jesli te porty sa zablokowane (firewall, robal?) adres IP sie nie odnawia i...znika.
Teraz mozna sie pobawic Nortonem (nie pamietam opcji, chyba Internet Worm Protection) i odblokowac porty lub po prostu pozbyc sie firewalla.

:-]:-]:-] Normalnie nie wiem co do mnie mowisz... Nie jestem za dobry w te klocki. Wylaczylem firewalla na godzine i tylkko raz mnie wywalilo. z firewallem srednio co 10 min. Nie chce zabardzo zmieniac ustawien bo sie na tyle nie znam. Pozatym przez pare miesiecy dzialal na tych ustawieniach.

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #9 Ocena: 0

2009-06-11 17:08:01 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Dodam od siebie, że miałam podobny problem - wywalało mi co chwilę neta, potem wracał (czasem sam, czasem po restarcie routera). Działo się tak zarówno na kablu jak i bez.

Pomogła wymiana routera :-]

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #10 Ocena: 0

2009-06-11 17:27:43 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2009-06-11 17:08:01, Libbii napisał(a):
Dodam od siebie, że miałam podobny problem - wywalało mi co chwilę neta, potem wracał (czasem sam, czasem po restarcie routera). Działo się tak zarówno na kablu jak i bez.

Pomogła wymiana routera :-]

Chyba tez tak zrobie, bo zaczyna mnie to juz wkurzac. Wylaczylem Nortona i bylo to samo. Zaczynam podejrzewac wadliwy router.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,