MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jedrek

Post #1 Ocena: 0

2009-06-11 05:53:05 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Witam, moze mi ktos bedzie mogl pomoc. Od jakiegos czasu mam problem z bezprzewodowym internetem. Co kilka minut trace polaczenie z moja siecia a co za tym idzie gubie internet. Troche to jest upierdliwe. Jezeli kabel z modemu podlacze do kompa bezposrenio, nie ma problemu. Dodam tylko ze internet mam z virgin, router belkin, tylko 1 komp polaczony. A firewall w czasie kiedy mnie rozlaczylo pokazuje: IP adress has disappeared from adapter broadcom.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-06-11 07:50:49 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a jak masz wyłączona ścianę ognia to tez tak się dzieje?
zresetuj modem, gdzieś tam powinien być taki mały przycisk.
sprawdź czy antena nie jest zasłonięta przez coś co może obniżać jakość połączenia, w sumie jest to połączenie mikrofalowe i wciskanie modemu miedzy kaloryfer a sofę może powodować zakłócenia.
To tak tyle co przyszło mi do głowy i najczęściej pomaga.

Ja ostatnio miałem odwrotny problem, sieć kablowa była niedostępna, ani tuner sat, ani amplituner ani komputer nie mogły połączyć się z netem, a komórki i laptopy chodziły bez problemu, dwukrotny reset Routera pomógł.

Po restarcie nie zapomnij ustawić silnego szyfrowania i haseł do Wifi.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2009-06-11 08:23:32 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #4 Ocena: 0

2009-06-11 09:18:54 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Sile sygnalu mam bardzo dobra (2-10m od routera). Router i modem resetowalem. W routerze przywrocilem ustawienia fabryczne i od nowa skonfigorowalem ustawienia sieci i nic sie nie zmienilo. W firewall pokazuje moja siec jako bezbieczna. Pozatym nie zmienialem zadnych ustawien, przez jakies pol roku bylo super, to sie zaczelo jakis tydzien temu. Gubi siec i musze ja spowrotem wyszukac i polaczyc. pozatym nie jaestem na tyle dobry w te klocki zeby swobodnie smigac po ustawieniach.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 11-06-2009 09:27 ]

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #5 Ocena: 0

2009-06-11 09:34:33 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Ja tak miałem z BT, na laptopie gubiłem sygnał , na drugim kompie nie ,gdy połaczylem kabelkiem było ok.
Zadzwoniłem do BT , powiedziałem szczegóły i facet kazał połaczyc laptopika przez kabel i wtedy kazał mi wejsc na specyjalna strone BT, i zaczał sam obsługiwac mojego laptopa:-o:-o tak , ku mojemu zdziwienu- kursor myszki latał tak szybko ze byłem zaskoczony zdolnosciami tego goscia, facet pogrzebał w ustawieniach no i wszystko dział super :-D moje zdziwienie nadal pozostało:-o
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #6 Ocena: 0

2009-06-11 09:55:28 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Nie masz Nortona przypadkiem ?
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

jedrek

Post #7 Ocena: 0

2009-06-11 11:32:53 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2009-06-11 09:55:28, stokesay napisał(a):
Nie masz Nortona przypadkiem ?

Mam Nortona. Myslisz, ze to moze byc problem?

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #8 Ocena: 0

2009-06-11 13:16:20 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Mysle ze to Norton blokuje Ci dostep. Najprosciej mowiac jesli jakas aplikacja laczy sie z netem lub aktualizuje sie, a Norton nie ma przypisanej reguly dla tej aplikacji (np.warunkowo udostepnij) odbiera to jako atak i blokuje program. Mozesz sprobowac sie pobawic w ustawieniach Nortona lub po prostu go wywalic. Osobiscie nie przepadam za Nortonem i nie radze go nikomu. Zwykly AVG z firewallem sprzetowym zupelnie mi wystarcza.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

jedrek

Post #9 Ocena: 0

2009-06-11 13:37:55 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2009-06-11 13:16:20, stokesay napisał(a):
Mysle ze to Norton blokuje Ci dostep. Najprosciej mowiac jesli jakas aplikacja laczy sie z netem lub aktualizuje sie, a Norton nie ma przypisanej reguly dla tej aplikacji (np.warunkowo udostepnij) odbiera to jako atak i blokuje program. Mozesz sprobowac sie pobawic w ustawieniach Nortona lub po prostu go wywalic. Osobiscie nie przepadam za Nortonem i nie radze go nikomu. Zwykly AVG z firewallem sprzetowym zupelnie mi wystarcza.

Troche za malo sie znam zeby grzebac w ustawieniach nortona. Co bylem pewien to ustawilem. Sprobuje wylaczyc firewall na jakis czas i zobaczyc czy mnie rozlaczy.

Do góry stronyOffline

yandce

Post #10 Ocena: 0

2009-06-11 13:44:04 (16 lat temu)

yandce

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2008

ja mam nortona i zadnych problemow, masz zainstalowane jakies sterowniki do wirelessa? Ja bym sprobowal wszysko odinstalowac i zainstalowac wszysko od nowa, po kazdej instalce zrestartuj kompa.
moze pomoze

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,