MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

_Arik_

Post #1 Ocena: 0

2009-05-03 16:28:32 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

Wiec tak, mam taki problem, moj obecny system vista chodzi kulawo i wymaga juz formata, problem w tym ze nie wiem jak sie do tego zabarac, system inst zanjdaduje sie na innym dysku z tego co wiem, bo plyt inst zadnych nie dostalem, jak mam sie kurna za to zabrac ? chce raz jeszcze zainstalowac viste...
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-05-03 17:18:10 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

powinieneś dostać płytę, a może masz wykupione ubezpieczenie servisowe? Zazwyczaj w komplecie jest DVD Vista OEM ale w anglii praktykuje się że klient nie dostaje tej płyty za to za kilka funtów miesięcznie go "ubezpiecza" choć laptopa MACa dostaliśmy z mac OS na płytach.
Wejdź na stronę MS zarejestruj się podaj wszystkie prawdziwe dane a potem zaloguj się i poszukaj, pomocy, dawniej oferowali dwie drogi, jedną za kilka dolarów przesyłali kopie Windowsa, druga pomoc Onlain, udostępniałeś im komputer przez net a oni zdalnie ci go czyścili.
A jak nie to pozostaje zakup Vindows vista, lub XP OEM,
jak nie masz wykupionego ubezpieczenia to ci na jedno wyjdzie, a płyta przynajmniej zostanie na następny i następny i następny raz.

i jeszcze jedno mi przyszło do głowy, kiedyś kupiłem do firmy kilkanaście laptopów, bylo to z 10 lat temu dlatego nie pamietam dokładnie, ale wiem że był tryb, przy starcie Boot biosu, gdzie laptop "odkrywał" ukrytą partycje z instalacją systemu, może tak jest i u ciebie, poszukaj instrukcji, lub też pogrzeb na forach danej marki/ modelu, może coś wiedzą
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

AGALON

Post #3 Ocena: 0

2009-05-03 17:30:28 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Ja rowniez przy zakupie kompa,nie dostalam plytki instalacyjnej.POinformowano mnie pozniej, ze takowa mam sobie utworzyc sama...

Mozna to zrobic za pomoca np. takich programow.
lub uzyc (factory) DRIVE IMAGE do zrobienia backupu partycji systemowej.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-05-03 17:44:17 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no tak ale to jest dobre wtedy jak tylko kupisz to pierwsza czynność dokonać kopie bezpieczeństwa, a kto w tedy o tym pamięta? :-?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-05-03 17:44:50 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2009-05-03 18:03:32 (16 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

a jesli mam laptopa juz od roku i wydaje byc w miare "zdrowy" ale jednak wolniejszy niz byl - ma sens robienie plyty instalacyjnej na starym systemie?
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #7 Ocena: 0

2009-05-03 18:23:38 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Cytat:

2009-05-03 17:18:10, krakn napisał(a):
powinieneś dostać płytę, a może masz wykupione ubezpieczenie servisowe? Zazwyczaj w komplecie jest DVD Vista OEM ale w anglii praktykuje się że klient nie dostaje tej płyty za to za kilka funtów miesięcznie go "ubezpiecza" choć laptopa MACa dostaliśmy z mac OS na płytach.
Wejdź na stronę MS zarejestruj się podaj wszystkie prawdziwe dane a potem zaloguj się i poszukaj, pomocy, dawniej oferowali dwie drogi, jedną za kilka dolarów przesyłali kopie Windowsa, druga pomoc Onlain, udostępniałeś im komputer przez net a oni zdalnie ci go czyścili.
A jak nie to pozostaje zakup Vindows vista, lub XP OEM,
jak nie masz wykupionego ubezpieczenia to ci na jedno wyjdzie, a płyta przynajmniej zostanie na następny i następny i następny raz.

i jeszcze jedno mi przyszło do głowy, kiedyś kupiłem do firmy kilkanaście laptopów, bylo to z 10 lat temu dlatego nie pamietam dokładnie, ale wiem że był tryb, przy starcie Boot biosu, gdzie laptop "odkrywał" ukrytą partycje z instalacją systemu, może tak jest i u ciebie, poszukaj instrukcji, lub też pogrzeb na forach danej marki/ modelu, może coś wiedzą

wlasnie wyczytalem ze moj model posiada ukryty Hard Disk Drive Recovery system, zaraz zaczne dzialac i dam znac co i jak :)

dzieki wszystkim za odpowiedzi :)
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-05-03 18:28:07 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #9 Ocena: 0

2009-05-03 20:28:00 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

ja juz po formacie, nie ma tak zle :) wystarzy wcisnac F10 zaraz na poczatku jak wlaczysz lapka i dalej juz latwizna :) okazalo sie ze mam ukryty dysk z instalka visty i sterownikow

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-05-03 20:35:34 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2009-05-03 18:03:32, roztocz napisał(a):
a jeśli mam laptopa już od roku i wydaje byc w miarę "zdrowy" ale jednak wolniejszy niż był - ma sens robienie płyty instalacyjnej na starym systemie?

warto zrobić kopie ZAWSZE, lepiej powrócić do systemu z przed kilku dni czy tygodni niż stawiać i instalować wszystkie programy od nowa.
Kopiowanie systemu to jedno, kopiowanie danych to drugie tu też masakra :/
Oczywiście im więcej danych tym trudniej, u mnie już chodzi o TB.

Można sobie czyścic system, ale trzeba wiedzieć co się usuwa.
Gdy otworzymy managera procesów klawiszami ctrl alt delete, widzimy demony pracujące, czasami zdarza się że są tam pliki które obciążają pamięć i procesor, a odinstalowanego programu już dawno nie mamy.
a teraz jak to odnaleźć i ręcznie wywalić to już inna bajka, ale czasami faktycznie znacznie pomaga, niedawno tak właśnie reperowałem swój Windows bo chciałem szybko przetworzyć z taśmy kilka kaset filmu w jakości HD, a to potrafi zeżreć każde zasoby, po wywaleniu dziwnych plików czas renderingu skrócił się o 30 minut!

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,