MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet bezprzewodowy?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-04-22 10:28:11 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-22 09:43:56, Korba102 napisał(a):
Internet bezprzewodowy czy przewodowy to bez różnicy działa na tej same zasadzie tzn.
Dane nie krzyżują się ponieważ jak by to było możliwe to ja bym zamiast MW oglądał goły tyłek np. zuli od sąsiada czy sąsiadki
Każda jednostka przewodowa czy bezprzewodowa jest na innym skrypcie, już kiedyś pisałem.
Powietrze jest z gumy i to o potężnych możliwościach natomiast to ograniczenie wynika z mocy sygnału i transferu modemu ADSL czy też WiFi i bardzo ważnym argumentem jest przepustowość z serwera.
Jaką prędkością łącza dysponują taką dostajesz
Im więcej podłączonych użytkowników tym wolniejszy transfer ponieważ to elektronika daje możliwości leprze lub gorsze
Nie liczy się wielkość komputera a jego budowa wewnętrzna i szybkość procesora.
Im szybsza praca procesora i podzespołów tym szybsze efekty a nie im większy tym lepszy.
Sygnały Digital AMPS GSM UMTS G1 3G Wi Fi itd. pracują na różnych częstotliwościach o różnym kodzie binarnym skryptu lecz prędkość pozostaje ta sama. Prędkość ta w przybliżeniu wynosi 300000 km/s.
Taka prędkość jest również w przybliżeniu! prądu w przewodniku.
Po to wymyśla się izotopy w nadprzewodnictwie by ograniczyć straty w przesyłaniu a nie w szybkości.
Pozostałe argumenty uzależnienia są bezpodstawne;
Ważne ile daje dostawca i jakim sprzętem dysponujesz, no i ilu użytkowników jest na jednym łączu
Prędkość jest ta sama lecz przepustowość może byś słabsza.

Korba zadałem sobie trud przebrnięca przez twój przydługi post i stwierdzam że zawiera wyłącznie bzdury.

W przyszłości spróbuj może bardziej postawić na jakość, a nie objętość. I unikaj wypowiadania się na tematy o których "coś tam słyszałeś", bo skąd wiesz czy nie przeczyta tego ktoś kto słyszał zdecydowanie więcej, np. w tym wypadku inżynier telekomunikacji :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-04-22 19:41:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

scolls

Post #3 Ocena: 0

2009-04-25 12:41:30 (16 lat temu)

scolls

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2006

Dzięki za Wasze odpowiedzi.Skonfrontowałem to z rzeczywistością i wyglada to tak że jednak bezprzewodowy net nie ma porównania z tym "na kablu" nawet przy podzieleniu za pomoca routera.Po pierwsze cena a po drugie szybkośc no i zasięg.Wygląda na to że trzeba uwazać bo można trafić z deszczu po rynne:)Będe sie chyba dalej męczył:) z routerem i ..sąsiadami:-D ale mam jeszcze jedno pytanko jak to wyglada przy skyboxie?Chodzi mi konkretnie nie o umowy,platności itd.(to moge sprawdzić na stronie Sky) ale faktycznie o to jak się taki net sprawuje.Ma może ktoś?

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-04-25 12:50:18 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Jeżeli chcesz mieć całkowicie niezależny net zacznij od podłączenia DRUGIEJ linii tel. - dzwoń do BT. Niby biorą za to 125 ale jak pogadasz z panienką to możesz dostać nawet free. To że jest już linia pod adresem nie ma znaczenia - chcesz drugą linię i masz takie prawo. Jak już będziesz miał tel. możesz wziąć net od dowolnego dostawcy - najtaniej jest w o2.

Alternatywnie zadzierzgnij bliższe więzi z sąsiadami i popraw działanie istniejącego łącza - może trzeba zadzwonić do providera że wolno działa, może przyczyna leży w routerze, jego lokalizacji lub ustawieniach
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ciemny33

Post #5 Ocena: 0

2009-04-25 13:06:04 (16 lat temu)

ciemny33

Konto zablokowane

Z nami od: 26-01-2008

jest opcja z 3 15gb data allowance every month za 15 funtow,ile to jest mniej wiecej godzin surfowania miesiecznie?mam aktualnie internet z bt ale wydaje mi sie ze dosyc drogo bo miesiecznie z line rental place 40 funtow
szukam czegos tanszego w ramach obecnej recesji

Do góry stronyOffline

ag-tom

Post #6 Ocena: 0

2009-04-25 15:40:27 (16 lat temu)

ag-tom

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2008

Cytat:

2009-04-25 13:06:04, ciemny33 napisał(a):
jest opcja z 3 15gb data allowance every month za 15 funtow,ile to jest mniej wiecej godzin surfowania miesiecznie?mam aktualnie internet z bt ale wydaje mi sie ze dosyc drogo bo miesiecznie z line rental place 40 funtow
szukam czegos tanszego w ramach obecnej recesji

Post Office £25/mies bez limitu i z telefonem (wieczory i weekend masz za darmo na stacjonarne, a tylko weekend do Polski dzwonisz za free) Mam to w domu, sprawdzalem pierwszy rachunek jest free. Wejdz na strony Post Office i sam sprawdz pelna oferte.
Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

beata76

Post #7 Ocena: 0

2009-04-25 15:46:44 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Ja place 16.99 z TalkTalk- mam w tym internet i darmowe nieograniczone rozmowy do Polski i innych ponad 30 krajow za darmo.Niemam z nimi zadnych problemow
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-04-25 15:59:33 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-04-25 16:50:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bodziek5

Post #10 Ocena: 0

2009-04-25 19:02:12 (16 lat temu)

bodziek5

Mężczyzna

Z nami od: 25-04-2009

Nigdy wiecej 3 !!! Od miesiaca nie mam netu. Tak dokladnie. Przetrzyj oczy jeszcze raz. Dokladnie miesiac temu dostalem od tego wspanialego operatora wiadomosc, ze przekroczylem limit 3 GB (mimo ze na moim liczniku widnialo,ze mam dopiero wykorzystane 2,5 GB, a jest to ich oprogramowanie w koncu). Przekroczylem podobno limit o 350 MB i za to chca odemnie ... 35 funtow kary. Odcieli mi natychmiast dostep do netu (w momencie gdy mialem otwarta sesje gieldowa, wiec stracilem duzo wiecej). Podczas rozmowy telefonicznej ustalilem z nimi,ze kara zostanie dodana do nastepnego rachunku, a net uruchomia mi za kilkanascie dni(z nowym okresem rozliczeniowym).Jechalem do Polski na swieta za pare dni, wiec odpuscilem sobie bieganie i placenie tej kary przed wyjazdem. Wrocilem tydzien temu, a netu jak nie ma tak nie ma. Dzwonie 2 razy dziennie, a wedlug nich jest wszystko ok. Mam polaczenie lokalne tylko (do pogawedek z operatorem), a net wskakuje co kilka godzin na 5 minut. Przed chwila wytlumaczyli mi ze w moim rejonie jest awaria i potrawa to jeszcze od 24 do 72 godzin.
NO MORE 3!!!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,