MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Run - time error '39096'

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Netta6

Post #1 Ocena: 0

2009-04-14 08:29:16 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Po wymianie płyty głównej i poinstalowaniu wszystkich sterowników i programów wyskakuje mi ostrzeżenie sshb. You system did not provide string representation of the error. Co mogę zrobić żeby mi to nie wyskakiwało? To jest upierdliwe boi często mi wyskakuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Oqular

Post #2 Ocena: 0

2009-04-14 09:33:55 (16 lat temu)

Oqular

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2006

A czy wszystkie sterowniki zainstalowane. Sprawdz wMojkomputer/PanelSterowania/system czy nie ma konfliktu i czy wszystko jest zainstalowane.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2009-04-14 09:36:51 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Mało informacji podpowiedz troszeczkę więcej: system, płyta , i kiedy to się dzieje.
Czy w trakcie otwierania syst?
Czy po otwarciu syst?
Czy po uruchomieniu jakiejś aplikacji?
Więcej szczegółów proszę gdyż one dają światło do odpowiedzi.
Podaj dokładnie nazwę błędu z codem
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Webmaster

Post #4 Ocena: 0

2009-04-14 10:21:05 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Podejrzewam, że to wyskakujące w czasie startu systemu okienko z komunikatem błędu. Jeśli tak, trzeba przejrzeć startup i usunąć lub odinstalować i zainstalować ponownie błędnie działający program. Jeśli nie bardzo orientujesz się w komputerach, warto wcześniej utworzyć kopię zapasową lub punkt przywracania systemu.

Zabieramy się do tego następująco:
1. W systemie Vista klikamy na ikonkę Windowsa w lewym dolnym rogu, w Win XP klikamy na Start;
2. Z prawej strony na dole wybieramy opcję Run;
3. W okienku wpisujemy "msconfig" (pomijając oczywiście ";);
4. W systemie Vista klikamy continue gdy wyskoczy systemowy monit bezpieczeństwa;
5. Wybieramy zakładkę Startup, gdzie można wyłączyć programy uruchamiające się wraz z systemem.

Przy wyłączaniu programów, poza nazwą programu zwracamy uwagę również na producenta i ścieżkę, żeby przez przypadek nie wyłączyć sobie antywirusa czy sterownika grafiki, choć i one mogą powodować wyskakiwanie takiego błędu. Mimo wszystko lepiej zacząć od zwykłych programów - komunikatorów, odtwarzaczy muzycznych, itp. które nie są składnikami systemu.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Netta6

Post #5 Ocena: 0

2009-04-14 12:24:11 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Dzięki stokrotne wszystkim za wskazówki. Pierwszy raz składałam sama komputer i myślałam, że coś zrobiłam nie tak. Poczytałam to co napisaliście, poszperałam i chyba doszłam. Najprawdopodobniej żle zaintalowały się sterowniki od kamery. Napewno je instalowałam a mimo to w menadżerze urządzeń miałam znaki zapytania. Wgrałam je ponownie i teraz poobserwuje. Jak na razie nic nie wyskakuje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,