|
|
---|---|
Netta6 | Post #1 Ocena: 0 2009-04-14 08:29:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Po wymianie płyty głównej i poinstalowaniu wszystkich sterowników i programów wyskakuje mi ostrzeżenie sshb. You system did not provide string representation of the error. Co mogę zrobić żeby mi to nie wyskakiwało? To jest upierdliwe boi często mi wyskakuje.
|
Oqular | Post #2 Ocena: 0 2009-04-14 09:33:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2006 Skąd: Londyn |
A czy wszystkie sterowniki zainstalowane. Sprawdz wMojkomputer/PanelSterowania/system czy nie ma konfliktu i czy wszystko jest zainstalowane.
|
Korba102 | Post #3 Ocena: 0 2009-04-14 09:36:51 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
![]() Mało informacji podpowiedz troszeczkę więcej: system, płyta , i kiedy to się dzieje. Czy w trakcie otwierania syst? Czy po otwarciu syst? Czy po uruchomieniu jakiejś aplikacji? Więcej szczegółów proszę gdyż one dają światło do odpowiedzi. Podaj dokładnie nazwę błędu z codem Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Webmaster | Post #4 Ocena: 0 2009-04-14 10:21:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Podejrzewam, że to wyskakujące w czasie startu systemu okienko z komunikatem błędu. Jeśli tak, trzeba przejrzeć startup i usunąć lub odinstalować i zainstalować ponownie błędnie działający program. Jeśli nie bardzo orientujesz się w komputerach, warto wcześniej utworzyć kopię zapasową lub punkt przywracania systemu.
Zabieramy się do tego następująco: 1. W systemie Vista klikamy na ikonkę Windowsa w lewym dolnym rogu, w Win XP klikamy na Start; 2. Z prawej strony na dole wybieramy opcję Run; 3. W okienku wpisujemy "msconfig" (pomijając oczywiście " ![]() 4. W systemie Vista klikamy continue gdy wyskoczy systemowy monit bezpieczeństwa; 5. Wybieramy zakładkę Startup, gdzie można wyłączyć programy uruchamiające się wraz z systemem. Przy wyłączaniu programów, poza nazwą programu zwracamy uwagę również na producenta i ścieżkę, żeby przez przypadek nie wyłączyć sobie antywirusa czy sterownika grafiki, choć i one mogą powodować wyskakiwanie takiego błędu. Mimo wszystko lepiej zacząć od zwykłych programów - komunikatorów, odtwarzaczy muzycznych, itp. które nie są składnikami systemu. Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2009-04-14 12:24:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Dzięki stokrotne wszystkim za wskazówki. Pierwszy raz składałam sama komputer i myślałam, że coś zrobiłam nie tak. Poczytałam to co napisaliście, poszperałam i chyba doszłam. Najprawdopodobniej żle zaintalowały się sterowniki od kamery. Napewno je instalowałam a mimo to w menadżerze urządzeń miałam znaki zapytania. Wgrałam je ponownie i teraz poobserwuje. Jak na razie nic nie wyskakuje.
|
|