MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukuje kontaktu z polskimi milosnikami linuksa.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-03-22 22:32:26 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na linux 4GB ram to nie potrzeba swap wogóle :))) nawet przy 0,5GBmozna sobie darować, chyba że obrabiasz np grafikę, lub używasz interfejsu graficznego , to co ty mówisz to zaszłość gdy ramu dawało się 1-4MB
Linux wcale nie chce brnąć w kierunku domowych użytkowników i konkurwać z gigantem marketingowym, bo jako system twozony przez naukowców, studentów, pasjonatów i specjalistów nikt się nie troszczy o jego marketing, ci co go potrzebują to go używają i mimo ze ma możliwość używania pulpitu mało kto z tego korzysta, bo szybciej i sprawniej można to zrobić z terminala.

jak sam widzisz windows też nie jest idealny bo też nie ma 100% rynku.
Funkcjonalnosc sytemu sybian, też trudno powiedzieć, mnie tam nokia 95 się nie podoba, zresztą tam są barzdiej problemy konstrukcyjne samego telefonu a nie oprogramowania, mam Nokie E71, dla mnie bomba, bardzo dobre żaglowanie danymi z sms do kalendarza i odwrotnie, mase dodatków które działają prawidłowo, moja poczta z Yahoo odczytywana i pisana przez wiget, a pocztę z O2.pl mam przypisaną do standardowej poczty, koło smsow, działa sprawnie i nie widzę problemów.
dzwonki to pierdoły, kiedyś bawiłem się tym z nudów w kiblu a tak na codzien to mi nie zależy jaki tam dzwonek dzwoni, ważne że rozmawiając z klientem mam wgląd w smsy, emaile i kalendarz i mogę potwierdzić otrzymanie informacji.
Twoje teksty w tym temacie są bez sensu. chyba że chcesz się kłócić, ale to nie ten temat
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

palikocurek

Post #2 Ocena: 0

2009-03-22 22:37:01 (16 lat temu)

palikocurek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-03-2009

Krakn:
Zauwaz ze bankomaty, lodzie podwodne Cioci Eli, Tablice Odlotow/Przylotow na lotniskach sterowane sa przez Windows XP.
I gdzie ten linux?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-03-22 22:39:05 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

odpowiedziałem ci w innym temacie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

XSzuflaX

Post #4 Ocena: 0

2009-03-22 22:44:12 (16 lat temu)

XSzuflaX

Mężczyzna

Z nami od: 22-03-2009

Cytat:
Uwaga moderatora: moze silnik, a może cos na lini siadło :))) zrobione, jak masz siły to napisz jeszcze raz ale czy to ma sens?

Kurde pisalem z MAC-a :-D... Zostal jeszcze jeden na 1-szej stronie. A co do odpisywania to nie ma to sensu... wszystko juz juz zostalo napisane w temacie o Mak-owach. Zreszta co bede komentowal plotki z interi.

Dodam tylko ze ten 60sek bald w systemie plikow to tak naprawde zamierzony bufor 10 sek! w EXT4 systemie plikow ktory dopiero co wyszedl z fazy beta wraz z kernelem 2.6.28. Zadna dystrybucja nie stosuje tego systemu jako domyslny wiec to tak jak by pisac o bledach w Windowsa 7 ...

Bufor zostanie zmniejszony zapewne i tyle. EXT3 ma z 5 sek

BTW dzieki tym buforom nie trzeba codziennie defragmentowac dysku. Zreszta wogole nie trzeba!
The Straight Edge

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

szmyk

Post #5 Ocena: 0

2009-03-22 22:56:02 (16 lat temu)

szmyk

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2007

Choc uzywam na codzien Windowsa to moim drugim bootowalnym systemem jest linux. Ktos kto nie widzi przewagi tego systemu nad windowsem jest po prostu niedoinformowany.
Przykro ze po kilku schodkach ludziom sie nie chce..musza miec wylozone na tacy.To prawda, trzeba sie troszke popisac, ale istnieje wiele miejc gdzie mozna od razu znalezc rozwiazanie na 99% problemow przy instalacji. Co najwazniejsze..System stawia sie raz i tylko awaria dysku moze wszystko rozsypac.
Najnowsze edycje linuxa dawno zostawily w tyle microsoftowe przeboje z cyklu Vista.
Dla informacji, uzywam windowsa XP bo mam tam Lightroom i Photoshop.
Nic wiecej mnie w tym systemie nie trzyma.
Pozdrawiam wszystkich
M.
http://www.365questions.org/2007/05/16/windows-errors-best-of/
Mariusz

Do góry stronyOffline

XSzuflaX

Post #6 Ocena: 0

2009-03-22 23:15:52 (16 lat temu)

XSzuflaX

Mężczyzna

wine umie juz emulowac Photoshopa do CS2 wacznie... wiec mozesz powoli sie zegnac z XP-kiem. Dodatkowo polecam CrossOver-a, taka platna alternatywa z kreatorami instalacji dla wielu popularnych proramow z windowsa.
The Straight Edge

Do góry stronyOffline

szmyk

Post #7 Ocena: 0

2009-03-22 23:42:02 (16 lat temu)

szmyk

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2007

To prawda, ale zeby emulowac PS w wine musze miec szybszy komputer niz moj P4HT 3Ghz:). Ale planuje przesiadke na szybszy niedlugo.;-)
Mariusz

Do góry stronyOffline

XSzuflaX

Post #8 Ocena: 0

2009-03-23 07:47:44 (16 lat temu)

XSzuflaX

Mężczyzna

Generalnie to chodzi bardziej o RAM. Te 3GHz w zupelnosci by ci wystarczyly ja nawet odpalalem PS-a na Centrion 1.7GHz i spoko dzialal. Generalnie wine nie emuluje calego srodowiska tylko niektore funkcje API wiec zuyzcie procka jest nieznacznie wieksze niz na windzie.
The Straight Edge

Do góry stronyOffline

palikocurek

Post #9 Ocena: 0

2009-03-26 09:13:03 (16 lat temu)

palikocurek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-03-2009

Dzisiejszy temat: Wirus na Linuxa
nt.interia.pl/wiadomosci/news/wirus-atakujacy-linuksa,1280951

Do góry stronyOffline

pablo77

Post #10 Ocena: 0

2009-03-26 09:24:09 (16 lat temu)

pablo77

Z nami od: 28-11-2006

Cytat:

2009-03-26 09:13:03, palikocurek napisał(a):
Dzisiejszy temat: Wirus na Linuxa
nt.interia.pl/wiadomosci/news/wirus-atakujacy-linuksa,1280951

Wow, stary masz racje! Ze ja przez tyle lat nie wiedzialem ze się można włamać do Linuksa. Wszyscy mi wmawiali że to niemożliwe.
Dziękuję Ci że w końcu się wszyscy o tym dowiedzą!

A tak przy okazji: bardzo ciekawie piszesz, możesz mi jeszcze powiedzieć na jakich innych forach trolujesz :)
Naród : wspólny język, wspólna ziemia, wspólna pamięć

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,