Linux wcale nie chce brnąć w kierunku domowych użytkowników i konkurwać z gigantem marketingowym, bo jako system twozony przez naukowców, studentów, pasjonatów i specjalistów nikt się nie troszczy o jego marketing, ci co go potrzebują to go używają i mimo ze ma możliwość używania pulpitu mało kto z tego korzysta, bo szybciej i sprawniej można to zrobić z terminala.
jak sam widzisz windows też nie jest idealny bo też nie ma 100% rynku.
Funkcjonalnosc sytemu sybian, też trudno powiedzieć, mnie tam nokia 95 się nie podoba, zresztą tam są barzdiej problemy konstrukcyjne samego telefonu a nie oprogramowania, mam Nokie E71, dla mnie bomba, bardzo dobre żaglowanie danymi z sms do kalendarza i odwrotnie, mase dodatków które działają prawidłowo, moja poczta z Yahoo odczytywana i pisana przez wiget, a pocztę z O2.pl mam przypisaną do standardowej poczty, koło smsow, działa sprawnie i nie widzę problemów.
dzwonki to pierdoły, kiedyś bawiłem się tym z nudów w kiblu a tak na codzien to mi nie zależy jaki tam dzwonek dzwoni, ważne że rozmawiając z klientem mam wgląd w smsy, emaile i kalendarz i mogę potwierdzić otrzymanie informacji.
Twoje teksty w tym temacie są bez sensu. chyba że chcesz się kłócić, ale to nie ten temat