wspominałem o tym w innym temacie o Mac

odpuszczę jedną flachę szkockiego bimbru

Beata za to zadała mi pytanie, a po co? przecież ślicznie chodzi

Str 3 z 4 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2011-06-13 18:11:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wiem wiem
![]() wspominałem o tym w innym temacie o Mac ![]() odpuszczę jedną flachę szkockiego bimbru ![]() Beata za to zadała mi pytanie, a po co? przecież ślicznie chodzi ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #2 Ocena: 0 2011-06-13 18:44:44 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-06-13 18:55:46 (14 lat temu) |
hm, jakoś pady do mnie nie przemawiają
![]() bawiłem się kiedyś nawet u jednego cygana, zabrałem dzieciakom hehe choć może z czasem, bardziej by mi pasował dla mnie power book, albo moze następna wersja Areo, malutkie cieniutkie ale z klawiaturą. Takie właśnie by wziąć na sofę i sobie na nim pykać wygodnie przez sieć. Beata coś kombinuje za to by zmienić HTC HD2 Bo tragedia jeżeli chodzi o łapanie zasięgu :/ na Iphona tyle że ten też z tego co widzę z tym ma problemy, ale poczekamy na koniec kontraktu. może jeszcze coś wymyślą ![]() ![]() A o nowym systemie można sobie pooglądać i posłuchać http://www.apple.com/macosx/whats-new/#video-lion oraz dokładniej i więcej http://events.apple.com.edgesuite.net/11piubpwiqubf06/event/ Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2011-07-21 02:23:50 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-07-21 05:32:27 (14 lat temu) |
o! zapomniałem, to ja Beacie w weekend zainstaluje.
Na jakim sprzęcie zainstalowałaś? wiesz coś o swoim procesorku? ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Twoja-Stara | Post #6 Ocena: 0 2015-05-30 12:47:10 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Berlin |
Dla zainteresowanych nowy 15-inch MacBook Pro with Retina display jest juz w sklepach.
![]() |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2015-05-30 19:51:57 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-05-30 12:47:10, Twoja-Stara napisał(a): Dla zainteresowanych nowy 15-inch MacBook Pro with Retina display jest juz w sklepach. ![]() Wygląda bajecznie, ale już widzę problem. Bateria. Albo niewymienialna wcale, albo za ogromną kwotę, bo na pewno nie za 20. funtów. A przecież bateria ma ograniczoną ilość ładowań. Zabawka na kilka miesięcy, rok, góra dwa. Wierzyć się nie chce Ale my nadal mamy tego starego alusa. Miał kilka przygód, sam sie wyłączał, miał problem z ładowaniem. Wymiana bateri nic nie pomagała.... w serwisie oznajmi ze płyta główna do wymiany. Nie miałem wtedy takiej górki pieniędzy więc laptop poleciał pod łóżko. Poleżał kilka dni, młoda go odpaliła... chodzi ![]() Wymieniliśmy dysk na SSD, dodałem kości pamięci, nowa bateria za 20 funtów, o dziwo oryginalna, z chin. Ma nowy system. Nadal chodzi. ![]() W sumie by mi się przydał, taki mały do przeglądania zdjęć gdzieś na wakacjach, bo Asus Transformer padł :/ ale ... coraz mniej im wierzę, nowa linia produktów starzeje się w ciągu roku Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2015-05-30 20:24:11 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Twoja-Stara | Post #9 Ocena: 0 2015-05-30 22:25:56 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Berlin |
Krak, musze Ci powiedziec, ze mi bateria i w MacBook i w MacBook Pro bardzo dobrze trzyma. Dzis kupilam najnowszy model MBP narazie wszystko sobie ustawiam ale nam nadzieje, ze ten tez bedzie dobrze trzymac. 😊
Jakiego programu do zdjec uzywacie? iPhoto i Aperture juz nie ma teraz jest Photos. Ja wlasnie zainstaliwalam Adobe PhotoShop CC - £9.99 za miesiac. Zobaczymy jak sie sprawi. |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-05-30 23:34:53 (10 lat temu) |
Adobe Light room, jeszcze mam wersję próbną, na razie sie zastanawiam czy warto brać abonament bo mam
DXO do przetwarzania RAW, mam darmową wersję, świąteczną, a potem ew dodatkowe poprawki w PhotoDirector. Cena dość przystępna, też kupiłem w pakiecie z programem do filmów, Adobe chce zbyt dużo za taki pakiet. Choć fakt ze do LR i PS jest masę pomocy jak wykorzystać. I można robić cuda. Ja nie potrafię i nie mam zamiaru spędzać więcej czasu przed kompem niż przy aparacie. Ja jedynie do wywołania zdjęć do jpg potrzebuję użyć profilu pod daną puszkę, skorygować geometrię błędu obiektywu. Nawet nie używam zaawansowanych metod odszumowania, nie robię zdjęć w ciemnościach. A młoda to zupełnie, dla niej ważniejsza jest treść niż sama jakość detali. Potrafi przepościć zdjęcie na jabłku, przeżuci go na telefon, coś tam zrobi na telefonie, znowu na kompa i na bloga. Dla mnie technicznie maskarkra, ale w całości ma sens, bo akurat często niedoskonałości w jej galerii nabierają pozytywnego znaczenia, i zbiera masę like ów ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|