MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Makówki, czyli posiadacze KOMPUTERKÓW MAC

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

palikocurek

Post #1 Ocena: 0

2009-03-22 17:42:08 (16 lat temu)

palikocurek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-03-2009

Cytat:

2008-12-14 18:49:06, chinczyk napisał(a):
a przekonajcie mnie ze lepiej kupic laptopa mac'a niz pc to sie dolacze

:-):-)

Chinczyk:
Oczywiscie ze lepiej kupic laptopa zwyklego niz z syfem typu Mac, Linux.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-03-22 18:02:02 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-03-22 17:42:08, palikocurek napisał(a):
Cytat:

2008-12-14 18:49:06, chinczyk napisał(a):
a przekonajcie mnie ze lepiej kupic laptopa mac'a niz pc to sie dolacze

:-):-)

Chinczyk:

tak jest 8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2009-03-22 18:22:58 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Juz kilka razy bylem bliski zakupu Mac'a. Moze tym razem sie skusze. Moj laptopik wkrotce bedzie obchodzil trzecie urodzinki wiec pora bedzie sie pozegnac...

Do góry stronyOffline

XSzuflaX

Post #4 Ocena: 0

2009-03-22 18:27:35 (16 lat temu)

XSzuflaX

Mężczyzna

Z nami od: 22-03-2009

Cytat:

Linuxa sie nie kupuje mozna sobie sociaganac o tu :-> http://www.kernel.org

The Straight Edge

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-03-22 20:48:10 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

linux co prawda do komputerów end usera kowalskiego trafia z oporem, choć są powszechnie dostępne laptopy ze skonfigurowanym linuxem, bywa że jest tak graficznie zrobiony ze ludzie się dziwią że ten Windows taki jakiś dziwny, dopiero gdy się siądzie i zacznie czegoś szukać t się okazuje że to fajna nakładka graficzna w stylu Windows.

Poza graczami linux Windows czy mak a nawet BeOs nie ma znaczenia, większość potrzebnych programów do biura, surfowania, obróbki grafiki jest wszędzie dostępna.

Linux od zawsze okupywał serwery, pewnie ze można się sprzeczać, ale po co? z praktyki wiem że gdy potrzeba zarządzać zdalnie wieloma serwerami zmienić ustawienia czy dokonać wielu operacji konfiguracyjnych na wielu serwerach w linuxie mozna zrobić to szybciej z poziomu lini poleceń, zanim się w klikasz w otoczeniu graficznym Windows serwer, na linuxie już jest po robocie.
Inna sprawa ze aby tak pracować w linuxie trzeba troszkę więcej się pouczyć i to wszystko.
Na pewno linux oszczędniej zarządza zasobami, w Windowsie para idzie w gwizdek, najśmieszniejsze to to że system operacyjny potrzebuje procesora dwurdzeniowego i gigabajtów dla samego siebie, i to system stworzony człowieka który stwierdził ze 640KB nigdy nie będzie wykorzystane :)))

funkcjonalność i minimalne wymagania linuxa i jego potężna moc, to daje duże pole do popisu tam gdzie silne grzejące się procesory nie są mile widziane, a potrzeba przeliczyć potężne ilości danych.
I gdzie tak jest?

---ano linuxa mamy w dekoderach satelitarnych, dekodery te nie tylko potrafią dekodować programy Sat,
ja mam dreamboxa 7025+
- odtwarzam mp3 łącząc się np z komputerem,
- bez problemu mogę słuchać radia internetowego
- przeglądanie zdjęć
- filmy z Youtube
- maps google
- informacje o trafikach w wybranych rejonach
- kamery internetowe z całego świata
-odbierać pocztę a nawet pisać emaile
- i .... masę innych pomysłów bo pluginów cała masa

-- linuxa mamy w sprzęcie grającym np Amplitunery, np ONKYO
nie dość ze bardzo elastyczny sposób konfiguracji wejść i wyjść, potężna ilość dekoderów dźwięku i obrazu to do tego również funkcjonalność sieciowa, i znowu można połączyć dysk z dekodera sat, komputera oraz słuchać muzyki z radia, dzięki elastycznemu systemowi, bez problemu możemy zorganizować z jednego miejsca 3 imprezy w 3 pokojach i w każdym inna muzyka! np mój Onkyo 906

widziałem juz Linux w lodówce, kosiarce do trawy, odkurzaczu, w kosmos też lata specjalna odmiana linuxa bo tam wykorzystuje się procesory z przed 10 lat a nawet starsze :)

A czy komuś sie podoba czy nie to kwestia gustu i potrzeby

MAC OS to oryginał systemu który został skopiowany przez MS, MACOS i Amiga Dos były w czasach gdy PCty miały rubinowy monitor, znakowy tekst i popiskiwały wnerwiając wszystkich :-]
Jednym się podoba innym nie, ja lubię w Mac os-ie to ze gdy otwieram pokrywę kilka sekund i jest gotowy do pracy, gdy jest w trybie uśpienia to nawet nie zauważam ze system się przywrócił z uśpienia, nawet gdy leży na pościeli kilka godzin i oglądamy TV przez sieć lokalną z dekodera SAT to nie słychać wentylatora, odkąd kupiłem go tylko raz słyszałem ze się włączył wentylator.

O BeOs nie bede pisał, w sumie odmiana Linuxa pomyślana głownie dla stacji telewizyjnych.
Windows jest fajny, ale to nie znaczy ze jest najlepszy i nie zastąpiony.

Do góry stronyOffline

palikocurek

Post #6 Ocena: 0

2009-03-22 21:32:58 (16 lat temu)

palikocurek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-03-2009

Gufno prawda :P
Linux nie jest taki idealny.
Bankomaty, tablice z odlotami/przylotami dzialaja pod kontrola Windowsem XP.
Tak samo jak komputery na lodziach podwodnych u Cioci Eli.

Gdyby bylo jak wielu linuxowcow mowi to mielibysmy 100% komputerow zgodnych tylko i wylacznie z linuxem.

Ostatnio byl konkurs polegajacy na wlamaniu sie do systemow operacyjnych.
Okazalo sie ze MAC polegl w ciagu kilkudziesieciu sekund mimo iz mial wszystkie aktualizacje, zabezpieczania, itp.
A tu macie sznureczeknt.interia.pl/komputery/programy/news/najgorszy-system-operacyjny,1278024

[ Ostatnio edytowany przez: palikocurek 22-03-2009 21:50 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-03-22 22:08:36 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

wiesz, ja kiedyś zrobiłem system informacji mulimedialnej, łącznie z klipami wideo i zdjęciami! Czyli taki kiosk informacyjny na Amidze 1200, co prawda dotykowy ekran był jeszcze zbyt ekstrawagancki ale kilka firm stosowało go z powodzeniem. w tym niektóre oddziały telekomunikacji polskiej, telewizja kraków, oparłem się na programie SCALA.

Tak że to ze Windows jest wyświetlaczem na lotnisku to na prawdę żadna rewelacja.
Co do bankomatów, to masz racje i to czasami chodzi o windowsa 98,
gdybym chciał być złośliwy to bym powiedział że dlatego tak często łykają karty, albo są out of order :P
co do okrętów podwodnych to nie jestem pewien, co prawda obiło mi się o uszy, wiem że odmianę Windowsa mieli zaimplementować w samolotach ale na bank go nie wprowadzili.
Linux idealny nie jest, tak samo jak Windows i każdy inny system.
każdy za to ma swoje plusy za które się go lubi i ceni.
ja używam w domu 3 systemy w tym Windows XP, kupiłem Viste64 bo chciałem wykożystać całe 64 bity procesora do obróbki video, ale po 3 dniach poszła do szuflady, na razie kasa w błoto. niby mam dwa rdzenie i 64 a wykorzystuje połowę mocy na XP bo są braki w sterownikach a te które są są strasznie niestabilne, żenada
Sprawdź sam, zainstaluj sobie kilka systemów operacyjnych, kup laptopa MAC i popracuj przez kilka miesięcy i zobaczysz co dla ciebie najlepsze, a nie cytuj plotek, bo właściwie dyskusja jest bez sensu

Do góry stronyOffline

Cosmique

Post #8 Ocena: 0

2009-03-22 23:20:54 (16 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

nie posiadam Maca, i mimo ze jestem zwolennikiem tanich rozwiazan co powinno mnie postawic po stronie PC, przyznam ze nie pozalowalbym Mac'a Pro z jednego powodu = produkcja muzyki/obrobka dzwieku. Logic Pro ktory dziala tylko na Mac'ach jest po prostu przemyslowym standardem w tej dziedzinie i kazde studio na nim dziala. Widzialem go kiedys w akcji i szczenka mi opadla, co tez potwierdzil moj znajomy ktory stydiuje inzynierie dzwieku i zajmuje sie nim na codzien.
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-03-22 23:33:01 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

No tak jak jest wiele rodzajów młotków do różnych zastosowań tak samo jest wiele rodzajów komputerów i systemów które mają swoje zastosowanie.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-06-13 18:00:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »