MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy ktoś śmiga na Windows MX ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2008-12-05 11:31:29 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-12-03 22:04:35, pawlik_78 napisał(a):
Cytat:

2008-11-29 13:33:27, yanovitz napisał(a):
Polecam Ubuntu Hardy Heron :-) Windows to samo zło :-]

Wiesz co. Wkurza mnie taka gadka. Gdybys dobrze poszperal to przekonasz sie ze do linuxow nie ma zbyt wielu sterownikow i wcale nie dziwie sie. Sama obsluga jest zbyt trudna. A co dopiero jak trzeba bawic sie z instalacja programow.

P.S. Mialem raz testowo linuxa na stacjonarnym kompie. Wyobraz sobie ze twoj najwspanialszy najcudnowniejszy linux mimo genialnosci polegl mi juz przy starcie bootloader'a :P

I po co sie zaraz tak denerwowac? Ja mam Ubuntu i nie powiem musze jeszcze pogrzebac zeby wszystko cacy chodzilo, ale jestem bardzo zadowolony. Nadmienie iz w gry nie gram wiec komputer sluzy glownie do internetu, pracy biurowej itp. A wiec kazdemu wedle potrzeb.

Mowisz ze nie ma sterownikow, przyznam racje ale nie do konca. Opowiem Ci jak przebiegala instalacja mojej drukarki na Ubu. Otuz Wlaczylem drukarke do pradu, kabelek USB do Kompa, wyskoczyl komunikat, wybralem typ drukarki, zakoncz i PRESTO!
Podobnie z karta graficzna - Ubu sam znalazl potrzebny sterownik.

Instalacja programow jest rzeczywiscie 'inna' niz w Windzie ale nie jest to zadna 'czarna magia'. Kazdy, nawet 'sprawny inaczej' informatyk (czyli miedzy innymi ja) moze nauczyc sie instalacji z konsoli bardzo szybko - w necie pelno wszelkiego rodzaju tutkow i pomocy na forum. Ponadto Ubu jest coraz bardziej 'klikalny' i przyjazny uzyszkodnikowi. No i ten Compiz ahhh... moj bratanek jest zachwycony :-]

Po za tym wszelkie oprogramowanie Open Source jest darmowe a co najwazniejsze LEGALNE. Wszyscy wiemy jak to bywa z Windowsem.

I na koniec jeszcze, nie twierdze wcale ze Linux jest jak to ujales 'nawspanialszy i najcudowniejszy' bo to moge tylko powiedziec o swojej zonie
:-]

... tak jak nie probuje nikogo na sile przekonywac, kto wie moze sam bede zmuszony zrobic sobe Dual Boota.

Wiec nie ma sie co agitowac, co do bootloader'a to moze miales skorumpowanego GRUB'a. Ja np. lubie miec mozliwosc pogrzebania, schrzanienia czegos a puzniej ta satysfakcja jak sie uda naprawic he he... ale tak ja mowilem, kazdemu wedle potrzeb.

Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2008-12-06 22:57:27 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Linux autorstwa Richarda Stallmana w1983 GNU for Gnu's Not Unix give it away free to every-one who can user it.System za darmochę dla wszystkich i legalnie możesz sam również tworzyć i poprawiać systemy oparte na kernelu. Linux jako platforma dopiero od paru lat pędzi do przodu i wyprzedza tak rozpowszechnionego WinXX
Ubuntu, Fedora, Mandriva, PCLinuxOS oraz wiele pochodnych, każdy jak by troszeczkę pogrzebać to na pewno każdy znalazł by coś dla siebie. Ja również mam problem ze sterownikiem do mojej drukarki, kierując się wyborem systemu Linux trzeba również zwrócić uwagę na dostępne sterowniki.
Dużo jest uniwersalnych lecz nie wszystkie uniwersalne mogą pracować z tym jednym akurat dokładnie z tym co posiadasz i dla tego właśnie używa się tego wysłużonego Win'a.
Apropo ponoć ukazała się nowa wersja fedory, hmm? to chyba dla mnie wiadomość.

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 07-12-2008 16:30 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2008-12-07 16:55:00 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

No i stało się dzisiaj właśnie dokonałem zakupu, może trafnego? AMDPhenomX4 2,2GHz 9550
Quad-Core oraz Gigabayte GA-M78GM-SH2 DDRII 2GB RAM 800MHz VGA zintegrowana HDMI z możliwością Blu-ray oraz DVI 1920x1080 oraz wszystkie systemy dostępne audio2/4/5.1/7.1Channel Audio i wiele innych bajerów. Teraz muszę wszystko podłączyć zrobić ubdate syst. I testować;-D
Linuxa i Win MX

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 13-12-2008 18:17 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2008-12-10 22:09:26 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

I kula mi na Vista 64bit spoko. Czas teraz na Fedorę10 na szczęście mam sterowniki są dołączone w DVD inst.
Jeszcze muszę zmęczyć WinMX i będzie prawie wszystko.
Pozostaną tylko jeszcze testy z programami, by sprawdzić moc AMD'ka czy faktycznie jet to fenomen wśród procesorów, jako ostatnie osiągnięcie.
8-)

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2008-12-13 18:24:17 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Fedorka10 mi się jąka, muszę grzebnąć w sieci więcej informacji zaciągnąć o sterownikach. À propos przepraszam za błąd, który poprawiłem i płyta główna to MA78M-S2H
a wpis wcześniej zamiast 8 to 6

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #6 Ocena: 0

2008-12-13 18:48:14 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2008-12-13 18:24:17, Korba102 napisał(a):
Fedorka10 mi się jąka, muszę grzebnąć w sieci więcej informacji zaciągnąć o sterownikach. A propos przepraszam za błąd, który poprawiłem i płyta główna to MA78M-S2H
a wpis wcześniej zamiast 8 to 6

Sorry zrobiłem błąd

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 13-12-2008 18:49 ]

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2008-12-20 22:18:59 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Właśnie smigam na Widowsie MX7 spoko:-D Latwo się instaluje posiada nowe sterowniki.

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-12-26 18:06:51 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Zastanawiam się czy jest ktoś tu na MW kto eksperymentuje z softami do fonów. Głównie chodzi o zmianę sof'tu jak i usprawnienia.
8-)

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2008-12-26 21:06:20 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Wiele a z reguły64 bit nie współdziała z systemem 32 dziwię się tym co wcześniej, nie mówiło a tym bardziej nie poruszali ten temat- Vista64bit jest inna a odnośnie 32bit i ludzie którzy nie widzą różnicy pomiędzy są idiotami. nie Fool idiots w tym temacie istnieją wszak odrębny dział w syt.64 oraz 32 lecz to pozostawię tym co dociekają dlaczego tak jest. Mało jest sterowników jak i samych programów obsługujących dział 64bit lecz można eksperymentować w tym temacie. cdn.

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 26-12-2008 21:10 ]

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-12-28 21:33:25 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Polecam przeglądarkę multimedialną z odtwarzaczem, wpisujemy co szukamy np: Władcy much... i mamy
plik
Wszyscy jesteśmy z reguły przyzwyczajeni do WMP lub All. P czy DivX czy inne lecz nikt nie próbował tego podejrzewam

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,