z dodatkami Visty MiX udany jak do tej pory

|
---|---|
Korba102 | Post #1 Ocena: 0 2008-11-29 10:24:45 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Czy ktoś śmigał na Windows MX ? Jest ok, jak do tej chwili nie mogę narzekać. Muszę troszeczkę poeksperymentować z programami. Nadmienię że to jest okrojona i przerobiona wersja W.XP.SP2
z dodatkami Visty MiX udany jak do tej pory ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
yanovitz | Post #2 Ocena: 0 2008-11-29 13:33:27 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Polecam Ubuntu Hardy Heron
![]() ![]() Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
Korba102 | Post #3 Ocena: 0 2008-11-29 17:51:24 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-11-29 13:33:27, yanovitz napisał(a): Polecam Ubuntu Hardy Heron ![]() ![]() Ja smigam też na Fedorze9, polecam równiez lecz MX tez zasługuje na gorącą uwagę ![]() Zastanawiam się na podwójnym AMD'ku a może trypelka nie wiem na razie zastanawiam się czy warto, muszę troszeczkę grzebnąć w necie, odnośnie cen i sterowników. Nie sposób kupić i mieć trzeba również zabezpieczyć się ze strony technicznej. Jak wiadomo nie zawsze można znaleźć sterownika do tego co się posiada. Teraz jdę na podwójnym Intelku i z PClinuxOS przesiadłem się na fedorę gdyż niema sterownika w tamtym, do mojej płyty głównej. Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Korba102 | Post #4 Ocena: 0 2008-12-02 21:20:07 (17 lat temu) |
Różnica między org.Windows XP a MX
-całkowicie zmieniony graficzny interfejs użytkownika; ikony, style, tapety, ekrany logowania, bootowania oraz instalacji. -system działa bezkonkurencyjnie szybciej od zwykłego WindowsXP, jest przy tym mniej awaryjny, praktycznie nie odnotowuje się na nim zwiech czy BSOD -nie wymaga się na nim optymalizacji jakie wielu z was przeprowadza po instalacji systemu, a zbędne usługi i komponenty wyłączone bądź usunięte -jest w pełni zaktualizowany, najnowsze łaty bezpieczeństwa oraz poprawki wpływające na stabilność systemu zostały zintegrowane. Łaty pochodzą z ostatniego pakietu Autopatcher ([*] ![]() -podczas instalacji wypełniamy tylko pola ‘Nazwa użytkownika’ oraz ‘Nazwa Komputera’, po instalacji tworzymy tylko konto na którym będziemy pracować (OOBE). Sama instalacja trwa ok. 20 minut (P4 2GHz, 512RAM), po instalacji system zajmuje na dysku ok. 1,1 GB -posiada zintegrowane Driver Packs ze strony http://driverpacks.net: • DriverPack Chipset • DriverPack LAN • DriverPack MassStorage (pełne wsparcie SATA) • DriverPack Sound A -system przechodzi pozytwnie testy WGA na stronie M$ Oraz standardowo: -wsparcie niepodpisanych motywów .msstyles - częstotliwość pracy portu UBS = 500Hz (odnosi się do myszy USB, uwaga! Programy diagnostyczne błędnie wykazują wartość 125Hz) - wyłączona systemowa ochrona plików (SFC) - masa innych predefiniowanych ustawień systemowych poprawiających wydajność oraz stabilność systemu -elementy usunięte: DR Watson Samouczek systemu Windows MSN Explorer Netmeeting Messenger Usługa indeksowania docs support valueadd Agent MS Asystent wyszukiwania Kreator transferu plików i ustawień Windows Messenger Raportowanie błędów ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
chinczyk | Post #5 Ocena: 0 2008-12-03 16:10:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
a jak z kwestia legalnosci?
ja mam oryginalnego xp. yyy
|
|
|
Korba102 | Post #6 Ocena: 0 2008-12-03 18:15:37 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-12-03 16:10:29, chinczyk napisał(a): a jak z kwestia legalnosci? ja mam oryginalnego xp. ja też, lecz mx jest faktycznie stabilny. ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
grzesiek402 | Post #7 Ocena: 0 2008-12-03 18:55:19 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2008 Skąd: Northamptonshire |
mam mx już ługo długo i nie mogę narzekać. Kiedyś miałem jakiś problem z WMP ale nie wiem czy to wina Windowsa - w każdym razie w internecie można znaleźć informacje jak wszystko naprawić. A legalność? hmmm. Miałem legalną Viste razem z laptkiem i ostatnio nawet chciałem wgrać ją na nowo ale na płytce jest tylko product recovery więc zostaje przy xp
|
Korba102 | Post #8 Ocena: 0 2008-12-03 20:54:53 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-12-03 18:55:19, grzesiek402 napisał(a): mam mx już ługo długo i nie mogę narzekać. Kiedyś miałem jakiś problem z WMP ale nie wiem czy to wina Windowsa - w każdym razie w internecie można znaleźć informacje jak wszystko naprawić. A legalność? hmmm. Miałem legalną Viste razem z laptkiem i ostatnio nawet chciałem wgrać ją na nowo ale na płytce jest tylko product recovery więc zostaje przy xp Ja również mam problemy z WMP próbowałem zrobić downloada lecz micrus nie wykrył mojej wersji. Muszę manualnie zrobić downa z materiałów które mam gdzieś na jakimś HDD ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
pawlik_78 | Post #9 Ocena: 0 2008-12-03 22:04:35 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2008 |
Cytat: 2008-11-29 13:33:27, yanovitz napisał(a): Polecam Ubuntu Hardy Heron ![]() ![]() Wiesz co. Wkurza mnie taka gadka. Gdybys dobrze poszperal to przekonasz sie ze do linuxow nie ma zbyt wielu sterownikow i wcale nie dziwie sie. Sama obsluga jest zbyt trudna. A co dopiero jak trzeba bawic sie z instalacja programow. P.S. Mialem raz testowo linuxa na stacjonarnym kompie. Wyobraz sobie ze twoj najwspanialszy najcudnowniejszy linux mimo genialnosci polegl mi juz przy starcie bootloader'a ![]() |
Korba102 | Post #10 Ocena: 0 2008-12-04 18:30:21 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-12-03 22:04:35, pawlik_78 napisał(a): Cytat: 2008-11-29 13:33:27, yanovitz napisał(a): Polecam Ubuntu Hardy Heron ![]() ![]() Wiesz co. Wkurza mnie taka gadka. Gdybys dobrze poszperal to przekonasz sie ze do linuxow nie ma zbyt wielu sterownikow i wcale nie dziwie sie. Sama obsluga jest zbyt trudna. A co dopiero jak trzeba bawic sie z instalacja programow. P.S. Mialem raz testowo linuxa na stacjonarnym kompie. Wyobraz sobie ze twoj najwspanialszy najcudnowniejszy linux mimo genialnosci polegl mi juz przy starcie bootloader'a ![]() Częściowo zgodzę się z Tobą chociaż są argumenty przeciwko, jak domniemam próbowałeś , jednego typu. Ja przedtem hulałem na PclinuxOS doputy nie zmieniłem płyty głównej, po zmianie płyty PclinuxOS w odstawkę ponieważ nie miałem sterowników do tej płyty. Zainstalowałem Fedora9 i jedzie bez zarzutów , w tym sofcie jest b dużo sterowników najnowszych a poza tym, to kwestia prób, by dobrać odpowiedni soft, by być zadowolonym. Ubuntu jest może najbardziej rozpowszechnionym, a w sumie sam Linux nie jest ciężki jest stabilnym i co ważne dostępny za friko o dużych możliwościach. Ja dużo eksperymentuje odnośnie softów systemowych i na każdy z osobna mam dobre i zarazem złe zdanie. W każdym bądź razie, teraz przyszedł czas na MX, może on jest alternatywą? Teraz myślę nad AMD dwu lub trzy rdzeniowym. W chwili obecnej ciągnę na Intelku 2 rdz ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|