MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-05-21 00:12:39 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2009-05-21 07:40:21 (16 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2009-05-20 23:20:20, finezja napisał(a):
witam wszystkich mam taki problem z laptopem nie umie zainstalowac windowsa pokazuje mi sie czarny monitor i informacja ktorej zbytnio nie rozumie :-[

Windows could not start because the following file is missing or corrupt : <Windows root>system32hal.dll. Please re-install a copy of the above file.

Jesli ktos byłby w stanie mi pomoc i choc troche mnie pokierowac co dalej robic bylabym wdzieczna

moze zacznij od tego, jaki to laptop a przede wszystkim jaki dysk (ata, s-ata)
jesli s-ata, to instalator windowsa nie 'zobaczy' hdd, bo nie ma sterownikow odpowiednich - te trzeba wrzucic z dyskietki wciskajac klawisz F6 od razu na starcie instalocji,

jesli ata lub dysk chodzi w trybie non AHCI, to odpal z cd windowsa i na pierwszym ekranie wybierz napraawe z konsola - wpisz 'fixboot' i 'fixmbr', restart i powinno byc dobrze

dla pewnosci mozesz przekopiowac plik z plyty na dysk - wpisz 'help' i odszukaj copy/insert

Do góry stronyOffline

Cosmique

Post #3 Ocena: 0

2009-05-21 11:18:07 (16 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2009-05-21 00:00:34, Webmaster napisał(a):
Cytat:

witam wszystkich mam taki problem z laptopem nie umie zainstalowac windowsa pokazuje mi sie czarny monitor i informacja ktorej zbytnio nie rozumie :-[

Windows could not start because the following file is missing or corrupt : <Windows root>system32hal.dll. Please re-install a copy of the above file.

Jesli ktos byłby w stanie mi pomoc i choc troche mnie pokierowac co dalej robic bylabym wdzieczna

Tutaj krok po kroku co robić w tej sytuacji.

jezeli chcesz zainstalowac windowsa na nowo to tak naprawde nie powinnas potrzebowac zadnego pliku hal.dll poniewaz jest to plik ktory pomaga w odpaleniu juz instaniejacej instalacji. mysle ze powinnas/nes najpierw wejsc do BIOSA i sprawdzic czy masz ustawiony naped DVD jako pierwszy naped w liscie boot'ujacej. jesli tak to przy starcie komputera i plycie instalacyjnej w DVD powinno ci sie pokazac "Kliknij jakis klawisz by rozpoczac boot z CD..." czy cos takiego. wcisniesz klawisz i rozpocznie sie instalacja, w ktorej mozesz wymazac caly dysk twardy i zainstalowac windowsa na nowo.
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Cosmique

Post #4 Ocena: 0

2009-05-21 11:20:08 (16 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

jesli s-ata, to instalator windowsa nie 'zobaczy' hdd, bo nie ma sterownikow odpowiednich - te trzeba wrzucic z dyskietki wciskajac klawisz F6 od razu na starcie instalocji,

chcesz powiedziec ze instalator windowsa nie widzi dyskow SATA? to cyba bzdura. jesli dysk jest podlaczony do plyty glownej i ustawiony w Biosie jako dysk w trybie IDE to bedzie rozpoznany bez problemu i mozna na niego zainstalowac system operacyjny. ja mam moj OS na dysku SATA i pewnie wiekszosc ludzi w dzisiejszych czasach ma.
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-05-21 11:34:51 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

Chyba nie zainstalować, a odpalić
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

roksana82

Post #6 Ocena: 0

2009-05-21 14:02:18 (16 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

dziekuje wam bardzo za pomoc chlopcy, ale:-( u mnie nadal nic:-( co jakis czas modem sam sie zalacza i wtedy internet bezprzewodowy dziala. posluchalam waszej rady i jak juz sie zalaczyl, to nie wylaczylam komputera na noc. rano wstaje-i niestety modem juz nie dziala. o co w tym chodzi i dlaczego tak sie dzieje. znowu probowalam aktualizowac sterowniki i niby sa najnowsze. nawet nie wiecie jak mnie to denerwuje...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2009-05-23 09:25:29 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

;-)
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2009-05-25 15:51:48 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

danus29

Post #9 Ocena: 0

2009-07-11 18:32:20 (16 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

Witam,czy ktos sie zna na systemie xp?Notebook Toshiba NB100,po wlaczeniu windows zaczyna sie odpalac i po chwili sie zawiesza.Co mam zrobic?z gory dzieki:-)
Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Oqular

Post #10 Ocena: 0

2009-07-11 18:36:52 (16 lat temu)

Oqular

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2006

Troszke malo informacji zeby cos zdiagnozowac :( Jakies szczegoly - moze ostatnio byl podlaczony jakis nowy hardware itp

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,