MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

roksana82

Post #1 Ocena: 0

2009-05-15 13:35:09 (16 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

Cytat:

2009-05-15 13:09:55, Superlover napisał(a):
Cytat:

[B]2009-05-15 12:49:25, roksana82 napisał
ale wiecie co-wczoraj wieczorem wlaczylam kompa i wyskoczyl komunikat ze instaluje oprogramowanie sterownika czy cos takiego. nic nie klikalam-samo zaczelo instalowac. po czym wyskoczyl komunikat ze zainstalowano poprawnie sterowniki do karty sieciowej(i tu nazwa)... i o dziwo patrze modem dziala (lampka zaswiecila sie na niebiesko).udalo mi sie polaczyc z netem i bylo ok. ale dzisiaj rano wlaczam kompa i znowu nie dziala:-|
nie mam pojecia co jest...

Może nie wyłączaj komputera? :-)

ja tak robię, zamiast wyłączania używam w dzień uśpienia (spać w dzień, dobre..), a na noc hibernacji.
hehe... tyle ze teraz to i tak juz bez znaczenia bo modem znowu nie dziala:-[ a ja nawet nie wiem dlaczego wtedy sie uruchomila ta instalacja, a teraz znowu jest cos nie tak.
a tak w ogole to jak dlugo moze chodzic komputer bez wylaczania go?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Libbii

Post #2 Ocena: 0

2009-05-15 13:48:26 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

To i ja zapytam:

Kupiłam sobie śliczniusi nowiusi router Netgeara N.
I tu zaczęły się schody, ponieważ instalator twierdzi, że moja karta Ethernet nie istnieje albo jest zepsuta. Stary router działa, system pokazuje, że z sieciówką wszystko ok, nawet ściągnęłam i zainstalowałam świeższe sterowniki.
Nic nie pomaga :-?

Czy ktoś może ma pomysł co z tym fantem zrobić?
Z góry dzięki za wszelkie propozycje :-)

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2009-05-15 14:48:44 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

@ roksana - Az skona :-]

@ libbii - Jaki instalator nie rozpoznaje karty? Zacznij od resetu routera.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-05-15 14:56:06 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-15 13:48:26, Libbii napisał(a):
To i ja zapytam:

Kupiłam sobie śliczniusi nowiusi router Netgeara N.
I tu zaczęły się schody, ponieważ instalator twierdzi, że moja karta Ethernet nie istnieje albo jest zepsuta. Stary router działa, system pokazuje, że z sieciówką wszystko ok, nawet ściągnęłam i zainstalowałam świeższe sterowniki.
Nic nie pomaga :-?

Czy ktoś może ma pomysł co z tym fantem zrobić?
Z góry dzięki za wszelkie propozycje :-)

Routery nie wymagają żadnej instalacji. Podłączasz (kablem albo bezkablowo*) i działa

* right-click ikonkę obok zegara i połącz

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 15-05-2009 14:57 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #5 Ocena: 0

2009-05-15 15:21:43 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Dzięki panowie,

tylko, że problem polega na tym, że w przypadku routera N instalacja jest wymagana (nawet wejścia na kable są zaklejone z informacją, że najpierw instalka).

Hmmm może jeszcze jakieś pomysły? :-[

@Stokesay - do routera dołączona jest płyta z informacją, że zanim zacznie się COKOLWIEK robić należy ją zapuścić. Po uruchomieniu instalacji pierwszym krokiem jest sprawdzenie mojego sprzętu. I tu praca tego instalatora się kończy informacją o braku karty Ethernet :-?

[ Ostatnio edytowany przez: Libbii 15-05-2009 15:26 ]

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #6 Ocena: 0

2009-05-15 15:42:18 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

No dobra, a w pasku zadan (obok zegara na pulpicie) nie znika ikona braku polaczenia z siecia (ewentualnie nie pojawia sie ikonka polaczenia sieciowego)? Spojrz tez na port sieciowy w laptopie - jesli swieci sie dioda to jest polaczenie.

Superlover ma racje. Nie uzywa sie (czytaj nie ma potrzeby) instalki do ustawien routera. Otwierasz przegladarke i wpisujesz adres routera. Chyba to bedzie 192.168.0.1. Warunek : karta sieciowa w laptopie musi miec DHCP nie statyczne IP;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-05-15 15:54:39 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-15 15:21:43, Libbii napisał(a):
Dzięki panowie,

tylko, że problem polega na tym, że w przypadku routera N instalacja jest wymagana (nawet wejścia na kable są zaklejone z informacją, że najpierw instalka).

Hmmm może jeszcze jakieś pomysły? :-[

@Stokesay - do routera dołączona jest płyta z informacją, że zanim zacznie się COKOLWIEK robić należy ją zapuścić.

Ja też miałem taką płytę, zignorowałem ją i po prostu połączyłem z siecią i działa. Płyta zawierała wyłącznie śmieci typu kreator połączenia (dla kucharek), jakieś wersje demo antywirusa itd. czyli same autoinstalujące się pierdoły do zaśmiecania komputera. I woudn't be bothered ale zrobisz jak chcesz
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #8 Ocena: 0

2009-05-15 16:07:51 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Jeszcze raz dzięki Panowie :-P

Tymi dwoma pierwszymi postami daliście mi do myślenia i w międzyczasie olałam tę instalkę!!!! To na cholerę oni zaklejają te porty??? Też się zdziwiłam, bo to nie mój pierwszy router, ale w poprzednich nie było wielkich czerwonych ostrzeżeń, że najpierw płytka :-?

W każdym razie dzięki za poświęcony czas!!!

Ps. Mimo, że mam już wszystko skonfigurowane to ta cholerna płytka nadal nie widzi mojej sieciówki i twierdzi, że jej nie ma :-D Jednak droga na piechotę (jak to zwykle bywa z kompami) okazała się jedyną skuteczną :-]
Ps2. Całe szczęście, że się udało, bo inaczej mąż informatyk by mnie wyśmiał po przyjściu z pracy 8-)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-05-20 23:20:20 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #10 Ocena: 0

2009-05-21 00:00:34 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

2009-05-20 23:20:20, finezja napisał(a):
witam wszystkich mam taki problem z laptopem nie umie zainstalowac windowsa pokazuje mi sie czarny monitor i informacja ktorej zbytnio nie rozumie :-[

Windows could not start because the following file is missing or corrupt : <Windows root>system32hal.dll. Please re-install a copy of the above file.

Jesli ktos byłby w stanie mi pomoc i choc troche mnie pokierowac co dalej robic bylabym wdzieczna

Tutaj krok po kroku co robić w tej sytuacji.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,