MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 65 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

Str 65 z 71

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafald

Post #1 Ocena: 0

2023-12-22 21:47:23 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Dobry sprzęt, niecałe 5 lat, kolejne 5 jeszcze posłuży.
Windows możesz ponownie zainstalować - oryginalnie miał 10-kę, więc albo 10-kę albo 11-kę w wersji Pro.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2023-12-22 23:19:53 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

To zależy co kto lubi. Czy raz na 5 lat eydac mało i wiecznie na sprzęcie z poprzedniej epoki się bawić, czy raz na dziesięć wydać więcej i mieć przez chwilę z aktualnej epoki.
To tak samo jak z samochodem.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 22-12-2023 23:30 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2023-12-23 01:00:37 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2023-12-22 21:47:23, rafald napisał(a):
Dobry sprzęt, niecałe 5 lat, kolejne 5 jeszcze posłuży.
Windows możesz ponownie zainstalować - oryginalnie miał 10-kę, więc albo 10-kę albo 11-kę w wersji Pro.

Miałam tego Della z pracy lata temu i sprzedałam go w styczniu 2020 na eBay za 220 funtów. Czasami żałowałam, że nie zatrzymałam go, bo był dobry. Nie pamiętam już jaki procek tam był.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 23-12-2023 01:05 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2023-12-23 01:09:16 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2023-12-23 01:00:37, Richmond napisał(a):

Co do konfiguracji, to można wybrać do 2TB dysk i dopiero dodanie systemu podwyższa cenę do 269.

To jest sposób działania strony.
Jeśli wybierasz po kolei ram, dysk, screen i os to faktycznie maksymalna cena wyskakuje po dodaniu ostatniej pozycji. Idźmy w drugą stronę. Wybierz maksymalne opcje, a następnie redukuj je po koleji z pominięciem oesa i niestety się zmieniają. Podobnie jest przy wyborze opcji minimalnych i podnoszeniu ich po otrzymaniu ceny. Strona podaje cenę koncowa po otrzymaniu wszystkich danych. Tak wiec nie jest tak jak piszesz ze niby screen, ram, ssd kosztują tyle samo nie zaleznie od wlasciwosci.

Ale zaznaczam, ze ja sie nie znam a wszystko co napisalem to tylko moje zdanie, a kazdy sam ponosi odpowiedzialnosc za swoje decyzje.

Co do instalowania linuksa to wiem ze dobry rabat można uzyskac kupujac bez oesa. W zwiazku z powyzszym kupie od kazdego ten komputer w stanie jak na aukcj, z maksymalnym wyposazeniem bez oesa za wspomniana kwote 149.00 minus cena oesa.
Warto dodać ze cena ta to mniej wiecej x2 ceny ssd dorej marki.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 23-12-2023 01:25 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2023-12-23 04:07:14 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

To chyba trzebaby pisać do sprzedawcy, kiedyś szukałem nowych laptopów, bez OS i nie było nic ciekawego, ceny kompletnych zestawów na Amazonie i w innych dużych dystrybucjach już z winem były niższe niż bez.
Jeszcze do niedawna uważałem, że nigdy nie pozbędę się biurka i stacjonarnej komputera, ale jakoś doszło do tego, że się pozbyłem tego sprzętu, raczej bez możliwości powrotu, bo ilość gratów w domu przybywa.
Odnoście tego co warto kupić to jest bardzo indywidualna sprawa i nie wynika tylko z potrzeb - niektórzy lubią mieć Porsche, mimo że jeżdżą nim wolniej niż prawo drogowe pozwala i nic nikomu do tego. Tak samo z telewizorami - mi wystarczy za 300-400 funtów, ale znam takich którzy wydają 2 tyś i zmieniają telewizory dość często.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2023-12-23 07:53:05 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Sposób aktywacji Windowsa sprzedawanego z fabrycznym laptopem obecnie powoduje, że nie da się go oddzielić od sprzętu i np. sprzedać osobno. Microsoft „pamięta” jaki system był na danym sprzęcie aktywowany.
W najprostszej specyfikacji - z 8GB Ramu - windows też spokojnie będzie działał, jeżeli trzeba. W pracy dopiero w tym roku wymienialiśmy lapki z Core i5 Gen8, a z reguły są stosowane nie tylko do przeglądania netu.

[ Ostatnio edytowany przez: rafald 23-12-2023 07:55 ]

Do góry stronyOnline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2023-12-25 15:56:15 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Licencja jaką mam na Windowsa to Microsoft Authorised Refurbisher Program. Chcę wykasować wszystko co jest na dysku, jednak skoro mam licencje to jej nie tracę? Chcę zrobić bootowalny usb, do tej pory zawsze robiłem na usb jakiegoś live linuxa. Znalazłem jednak program (Ventoy) który pozwoli mi mieć wiele bootowalnych linuxów i mogę mieć też instalacje windowsa. Jak go sciągnę ze strony Microsoft to później bez żadnego problemu zainstaluję?

Do góry stronyOffline

rafald

Post #8 Ocena: 0

2023-12-25 18:55:21 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Ściągnij windows media creation tool tu: Media Creation Tool
Potrzebny będzie 8GB USB stick - najlepiej już w USB 3.0. Tool krok po kroku przygotuje tego sticka.

Sprawdź na Dellu jaka była oryginalna specyfikacja (Windows Home czy Pro): DELL

Odpal z USB i zainstaluj odpowiednią wersję - powinna się zaktywować. Normalnie instalator powinien sam rozpoznać jaką wersję ma zainstalować. Jeżeli zapyta o klucz i wersję - odhacz, że nie masz klucza i wybierz taką, jaką pokazuje stronka Della.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2023-12-25 20:16:38 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Sprawdziłem. Nie dopłacałem nic a i tak mam Windows 11 Pro. Nie wiem czy tak było, czy samo się zaaktualizowało. Ogólnie to co mi się w Win nie podoba to te nachalne prośby o udostępnianie danych. W linuxie tego nie ma.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2024-01-11 16:15:21 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Probuje wypelnic i wyslac formularz. Tutaj jest intrukcja:

1.Downloaded and opened in a PDF reader in a MS Windows equipped computer – the recommended version is the Adobe Acrobat
Reader DC (version 2022.001.20169. You may download this free version here: https://get.adobe.com/uk/reader/). Opening the file
and working only in a browser or in MacOS is not supported and such an application might be refused by the automated processing
system.
2. The form is digitally signed and protected against any manipulation or changes. Therefore, applicants shall not try to
manipulate and/or alter it – in such a case the digital signature will disappear, and the application form will become invalid for
subsequent processing resulting in an automatic rejection of such a submission.

I cos chyba rovbie zle, bo jak wszystko wypelnione i chce wyslac, to pojkazuje, ze ja jednak signed ta form i nie da rady wyslacv. Co robie zle, nie da sie tego formularza inaczej wypelnic, bez manipulation or changes. Wypelnienie formularza, to jest change samo w sobie.

Musze sciagnac to z tego linka do gory i wtedy na nowo przepisac wszystko?

ONCE YOU COMPLETE AND VERIFY YOUR APPLICATION DO NOT SIGN OR SCAN THIS APPLICATION FORM.
 SAVE IT IN A PDF FILE (INDICATING YOUR SURNAME IN THE NAME OF THE FILE) AND
 SUBMIT IT TO XYZ (preferably well before the deadline for submission of applications) BY UPLOADING IT TO THIS URL XYZ

no i jak wysylam, to nie da sie, bo jest documenrt signed.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 65 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,