Po takim czyszczeniu pewnie 8ka by dała rade się zainstalować.
Testuje od wczoraj ten złom i 10ka jest zbyt ciężka.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 11-03-2021 09:24 ]
Str 46 z 71 |
|
---|---|
tesstickle | Post #1 Ocena: 0 2021-03-11 09:22:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Najchętniej to bym zrobił deep cleanig ale ta bestia nie daje się podłączyć jako zewnętrzny.(chyba że liveboot z usb)
Po takim czyszczeniu pewnie 8ka by dała rade się zainstalować. Testuje od wczoraj ten złom i 10ka jest zbyt ciężka. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 11-03-2021 09:24 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2021-03-11 09:43:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2021-03-10 20:59:55, sqlserver napisał(a): Ogień zniszczył serwery (i dane) klientów w bloku SBG2 serwerowni OVH w Strasburgu, a blok SGB1 jest częściowo uszkodzony. Pożar pojawił się w nocy, przyczyny nie są jeszcze znane. Octave Klabe, twórca OVH w wiadomości na Twitterze uspokoił, że w pożarze nikt nie zginął a klientom zalecił, aby wdrożyli swoje plany awaryjne. Robilam kiedys migracje do vcloud w OVH, ale to bylo do data centre w Irlandii. Ciekawe czy klienci OVH zatrzesli teraz portkami. No i zastanawia mnie jak poszlo im to z dymem, jak server rooms maja swoje wlasne systemy duszenia ognia. Chyba, ze zaczeli palic sie poza server rooms. Carpe diem.
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-03-11 10:04:18 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
jak zobaczysz zdjęcia to ta serwerownia bardziej przypomina jakaś hurtownie mrożonek , nawet budynki jeden obok drugiego.
Oczywiście pojawiło się dużo informacji i nie wiadomo które są prawdziwe ale czytałem to nie mieli DRC a oni twierdza ze nie zadziałało i mieli problem bo serwery zasilane z upc działały jak rozbiegany diesel i gasili to jakimś piachem. Generalnie firma słynąca z "po taniości" dla firm sprzedający systemy gaśnicze zaczął się sezon u mnie już poszło pytanie do hosta o audyt, chociaż są tylko popierdolki bo wszystko w chmurze edit: autentyczne zdjęcie z akcji gaśniczej ![]() [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 11-03-2021 10:51 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2021-03-11 11:15:23 (4 lata temu) |
Ogladalam wczoraj zdjecia, bo intrygowalo mnie od czego zaczal sie pozar. Moj klient zostal klientem OVH, bo VMware sprzedal vCloud. Nie mieli wyboru. Podpisali umowe z VMware, a pare miesiecy pozniej info o tym, ze produkt sprzedany do OVH.
Robilismy migracje do serwerowni VMware, a potem musielismy wszystko migrowac do serwerowni OVH. Podwojna robota. Carpe diem.
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2021-03-11 11:40:03 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-03-11 11:15:23, Richmond napisał(a): Ogladalam wczoraj zdjecia, bo intrygowalo mnie od czego zaczal sie pozar. Moj klient zostal klientem OVH, bo VMware sprzedal vCloud. Nie mieli wyboru. Podpisali umowe z VMware, a pare miesiecy pozniej info o tym, ze produkt sprzedany do OVH. Robilismy migracje do serwerowni VMware, a potem musielismy wszystko migrowac do serwerowni OVH. Podwojna robota. jeśli widziałaś w necie film jak się pala elektryczne samochody to już wiesz jak się zaczął pożar, wczoraj czytałem opis ze to pic na wodę fotomontaż i takie ogniwa pala się nawet bez tlenu bo same go sobie w reakcji dostarczają i można dusić Budynki przylegają do siebie a palił się środkowy moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
ListyzArni | Post #6 Ocena: 0 2021-03-11 18:42:14 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-11 08:19:15, tesstickle napisał(a): Dwa pytania - czy jeżeli na jednym dysku obok Windows 10 zainstaluję Linuxa a potem będę chciał zrobić czystą instalację Windowsa od nowa czy to usunie Linuxa? Nie usunie linuxa,o ile czysta instalacja windows będzie na osobnej partycji ale usunie lilo, czyli bootmenagera linuxowego. I nie będzie go można wybrać przy starcie kompa. Więc nie będzie można systemu uruchomić. . Pytanie drugie - jeżeli w tej chwili na dysku jest Windows 10 czy mogę na to zainstalować Windowsa 8.1 mając klucz. downgrade? Nie sądzę..Postaw windows 7 pro, choć wsparcie MŚ się skonczylo w tym roku w styczniu. [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 11-03-2021 18:52 ] |
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2021-03-11 23:09:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Zasadnicze pytanie; w jakim celu instalowac starszy system? Może wystarczy użycie VirtualBox'a?
Przy okazji zyskujesz możliwość zainstalowania i przetestowania prawie każdego systemu wraz z możliwością posiadania kilku. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-03-2021 23:10 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2021-03-11 23:27:12 (4 lata temu) |
Starszy system: bo ma mniejsze wymagania, bo ktoś woli interface, itp.
Carpe diem.
|
ListyzArni | Post #9 Ocena: 0 2021-03-11 23:46:39 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@tesstickle , absolutnie bym wyczyscił go MHDD
MHDD poradniki W sumie , na słabszy komputer można spróbować modyfikacji Windows, których sporo w sieci. Sa zazwyczaj znacznie odchudzone i mniej zasobożerne. Owszem, mogą być mniej stabilne.Ale do eksperymentowania na sprzęcie , fajne ![]() ![]() Bawiłem sie kiedyś Windows Pe, robiąc ,,własny ,,system,,.Polecam ![]() Poniższy link w ramach prezentacji , o co w tym chodzi. Pewnie mozna znaleźć lepsze poradniki. Windows PE ,tworzenie obrazu i dodawania własnych aplikacji. www.youtube.com/watch?v=EwtyW_Iv1aA Windows 10 Extreme Lite [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 11-03-2021 23:57 ] |
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2021-03-12 07:48:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2021-03-11 23:46:39, ListyzArni napisał(a): @tesstickle , absolutnie bym wyczyscił go MHDD MHDD poradniki W sumie , na słabszy komputer można spróbować modyfikacji Windows, których sporo w sieci. Sa zazwyczaj znacznie odchudzone i mniej zasobożerne. Owszem, mogą być mniej stabilne.Ale do eksperymentowania na sprzęcie , fajne ![]() ![]() Bawiłem sie kiedyś Windows Pe, robiąc ,,własny ,,system,,.Polecam ![]() Poniższy link w ramach prezentacji , o co w tym chodzi. Pewnie mozna znaleźć lepsze poradniki. Windows PE ,tworzenie obrazu i dodawania własnych aplikacji. www.youtube.com/watch?v=EwtyW_Iv1aA Windows 10 Extreme Lite ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 12-03-2021 07:49 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|