MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 46 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

Str 46 z 71

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2021-03-11 09:22:06 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Najchętniej to bym zrobił deep cleanig ale ta bestia nie daje się podłączyć jako zewnętrzny.(chyba że liveboot z usb)

Po takim czyszczeniu pewnie 8ka by dała rade się zainstalować.

Testuje od wczoraj ten złom i 10ka jest zbyt ciężka.:-8

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 11-03-2021 09:24 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2021-03-11 09:43:56 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-03-10 20:59:55, sqlserver napisał(a):
Ogień zniszczył serwery (i dane) klientów w bloku SBG2 serwerowni OVH w Strasburgu, a blok SGB1 jest częściowo uszkodzony. Pożar pojawił się w nocy, przyczyny nie są jeszcze znane. Octave Klabe, twórca OVH w wiadomości na Twitterze uspokoił, że w pożarze nikt nie zginął a klientom zalecił, aby wdrożyli swoje plany awaryjne.

Robilam kiedys migracje do vcloud w OVH, ale to bylo do data centre w Irlandii. Ciekawe czy klienci OVH zatrzesli teraz portkami. No i zastanawia mnie jak poszlo im to z dymem, jak server rooms maja swoje wlasne systemy duszenia ognia. Chyba, ze zaczeli palic sie poza server rooms.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-03-11 10:04:18 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

jak zobaczysz zdjęcia to ta serwerownia bardziej przypomina jakaś hurtownie mrożonek , nawet budynki jeden obok drugiego.
Oczywiście pojawiło się dużo informacji i nie wiadomo które są prawdziwe ale czytałem to nie mieli DRC a oni twierdza ze nie zadziałało i mieli problem bo serwery zasilane z upc działały jak rozbiegany diesel i gasili to jakimś piachem. Generalnie firma słynąca z "po taniości"

dla firm sprzedający systemy gaśnicze zaczął się sezon u mnie już poszło pytanie do hosta o audyt, chociaż są tylko popierdolki bo wszystko w chmurze

edit:
autentyczne zdjęcie z akcji gaśniczej
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 11-03-2021 10:51 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2021-03-11 11:15:23 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Ogladalam wczoraj zdjecia, bo intrygowalo mnie od czego zaczal sie pozar. Moj klient zostal klientem OVH, bo VMware sprzedal vCloud. Nie mieli wyboru. Podpisali umowe z VMware, a pare miesiecy pozniej info o tym, ze produkt sprzedany do OVH.

Robilismy migracje do serwerowni VMware, a potem musielismy wszystko migrowac do serwerowni OVH. Podwojna robota.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-03-11 11:40:03 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-03-11 11:15:23, Richmond napisał(a):
Ogladalam wczoraj zdjecia, bo intrygowalo mnie od czego zaczal sie pozar. Moj klient zostal klientem OVH, bo VMware sprzedal vCloud. Nie mieli wyboru. Podpisali umowe z VMware, a pare miesiecy pozniej info o tym, ze produkt sprzedany do OVH.

Robilismy migracje do serwerowni VMware, a potem musielismy wszystko migrowac do serwerowni OVH. Podwojna robota.

jeśli widziałaś w necie film jak się pala elektryczne samochody to już wiesz jak się zaczął pożar, wczoraj czytałem opis ze to pic na wodę fotomontaż i takie ogniwa pala się nawet bez tlenu bo same go sobie w reakcji dostarczają i można dusić
Budynki przylegają do siebie a palił się środkowy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #6 Ocena: 0

2021-03-11 18:42:14 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-11 08:19:15, tesstickle napisał(a):
Dwa pytania - czy jeżeli na jednym dysku obok Windows 10 zainstaluję Linuxa a potem będę chciał zrobić czystą instalację Windowsa od nowa czy to usunie Linuxa?

Nie usunie linuxa,o ile czysta instalacja windows będzie na osobnej partycji ale usunie lilo, czyli bootmenagera linuxowego. I nie będzie go można wybrać przy starcie kompa. Więc nie będzie można systemu uruchomić.
.

Pytanie drugie - jeżeli w tej chwili na dysku jest Windows 10 czy mogę na to zainstalować Windowsa 8.1 mając klucz.

downgrade? Nie sądzę..Postaw windows 7 pro, choć wsparcie MŚ się skonczylo w tym roku w styczniu.

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 11-03-2021 18:52 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-03-11 23:09:01 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Zasadnicze pytanie; w jakim celu instalowac starszy system? Może wystarczy użycie VirtualBox'a?
Przy okazji zyskujesz możliwość zainstalowania i przetestowania prawie każdego systemu wraz z możliwością posiadania kilku.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-03-2021 23:10 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2021-03-11 23:27:12 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Starszy system: bo ma mniejsze wymagania, bo ktoś woli interface, itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #9 Ocena: 0

2021-03-11 23:46:39 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

@tesstickle , absolutnie bym wyczyscił go MHDD
MHDD poradniki
W sumie , na słabszy komputer można spróbować modyfikacji Windows, których sporo w sieci. Sa zazwyczaj znacznie odchudzone i mniej zasobożerne. Owszem, mogą być mniej stabilne.Ale do eksperymentowania na sprzęcie , fajne :) Do poczytanai na forum Win Club,o ktorym wspominam ale nie spamuje, mam nadzieje *DONT_KNOW*
Bawiłem sie kiedyś Windows Pe, robiąc ,,własny ,,system,,.Polecam :)
Poniższy link w ramach prezentacji , o co w tym chodzi. Pewnie mozna znaleźć lepsze poradniki.
Windows PE ,tworzenie obrazu i dodawania własnych aplikacji.
www.youtube.com/watch?v=EwtyW_Iv1aA
Windows 10 Extreme Lite

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 11-03-2021 23:57 ]

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2021-03-12 07:48:10 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2021-03-11 23:46:39, ListyzArni napisał(a):
@tesstickle , absolutnie bym wyczyscił go MHDD
MHDD poradniki
W sumie , na słabszy komputer można spróbować modyfikacji Windows, których sporo w sieci. Sa zazwyczaj znacznie odchudzone i mniej zasobożerne. Owszem, mogą być mniej stabilne.Ale do eksperymentowania na sprzęcie , fajne :) Do poczytanai na forum Win Club,o ktorym wspominam ale nie spamuje, mam nadzieje *DONT_KNOW*
Bawiłem sie kiedyś Windows Pe, robiąc ,,własny ,,system,,.Polecam :)
Poniższy link w ramach prezentacji , o co w tym chodzi. Pewnie mozna znaleźć lepsze poradniki.
Windows PE ,tworzenie obrazu i dodawania własnych aplikacji.
www.youtube.com/watch?v=EwtyW_Iv1aA
Windows 10 Extreme Lite

*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 12-03-2021 07:49 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 46 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,