wszystko zależy jaki masz system i czy pracujesz w domenie
Str 41 z 71 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2021-03-08 10:20:21 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
możesz nie mieć uprawnień do zapisania profilu albo profil jest uszkodzony i przy każdym uruchomieniu ładuje ci tymczasowy profil
wszystko zależy jaki masz system i czy pracujesz w domenie moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2021-03-08 11:30:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"Nie mieć uprawnień"? Tzn. straciłem je przez noc?
I pracuję w jakiej domenie? |
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-03-08 12:21:27 (4 lata temu) |
zapytam inaczej czy to twój prywatny komputer, bo np polityka firmy może nie pozwalać na zmianę tapety
uprawnienia mogła zmienić jakaś poprawka systemowa która się zainstalowała w nocy Jeśli to twój prywatny komputer i użytkownik na jakim go używasz ma pełne uprawnienia to prawdopodobnie profil jest uszkodzony jaki masz system moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
ListyzArni | Post #4 Ocena: 0 2021-03-08 17:52:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Przypuszczam p opisie ustawien, że to Windows 10?,, Change picture every,, Rozumiem, że sprawdzałeś? Eksperymantalnie zmienić na inną tapetę koniecznie JPG.Pomyślę po robocie po 23,bo teraz z pamięci ogarniam jak to było w Win 10 a siedzę na fonie a androidem. Więc sorry za brak precyzji.
[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 08-03-2021 17:55 ] |
sqlserver | Post #5 Ocena: +1 2021-03-08 20:57:38 (4 lata temu) |
jak ma Shuffle to stawiał bym na win7
poprawka KB4534310 i KB4544314 Ostatnia aktualizacja dla Windowsa 7 to nie tylko poprawki. To także w wielu przypadkach problem z możliwością korzystania z własnej tapety. Poprawki KB4534310 i KB4544314 sprawiają, że tapety ustawiane przez użytkowników systemu zamieniane są na czarne tło. Pewnym jest, że winowajcami są właśnie te łatki, bowiem odinstalowanie ich przywraca działanie tapet do normy. wiecej info rozwiązanie 1. wywołaj edytor rejestru regedit.exe i przejdź do następującej gałęzi HKey_Current_User Control Panel Desktop 2. wybierz wartość WallpaperStyle i ustaw ją na 10. [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 08-03-2021 21:49 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2021-03-08 21:50:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ja mam takie pytanie, raczej dla zaspokojenia mojej ciekawości, a przede wszystkim bezpieczeństwo. Może nie mojego, gdyż ja takich metod nie stosuje.
W dzisiejszych czasach, jak wiemy też z przekazów BBC, program szpiegowski można umieścić w e-maili jako niewidoczną kropkę. Skoro tak, to równiez może być zaszyta w dowolnej aplikacji. Coraz częściej można zauważyć, że gro ludzi trzyma karty płatnicze wraz z telefonem. Telefon, przy użyciu odpowiedniego oprogramowania potrafi czytać chipy. Czy zatem jest możliwe, że komuś trzymającemu kartę razem z telefonem mogą podprowadzać pieniądze z konta za pomocą sekreknie podrzuconego szpiega? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2021-03-08 22:04:09 (4 lata temu) |
Komputer prywatny, Windows 10.
To już mój trzeci profil... |
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2021-03-08 22:05:43 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-03-08 20:57:38, sqlserver napisał(a): jak ma Shuffle to stawiał bym na win7 poprawka KB4534310 i KB4544314 Ostatnia aktualizacja dla Windowsa 7 to nie tylko poprawki. To także w wielu przypadkach problem z możliwością korzystania z własnej tapety. Poprawki KB4534310 i KB4544314 sprawiają, że tapety ustawiane przez użytkowników systemu zamieniane są na czarne tło. Pewnym jest, że winowajcami są właśnie te łatki, bowiem odinstalowanie ich przywraca działanie tapet do normy. wiecej info rozwiązanie 1. wywołaj edytor rejestru regedit.exe i przejdź do następującej gałęzi HKey_Current_User Control Panel Desktop 2. wybierz wartość WallpaperStyle i ustaw ją na 10. [ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 08-03-2021 21:49 ] Ale czy to jest rozwiązanie tylko dla Windows 7? |
sqlserver | Post #9 Ocena: 0 2021-03-08 22:07:21 (4 lata temu) |
Myśle ze możesz śmiało zmienić ten wpis w rejestrze również w 10
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2021-03-08 22:22:19 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-03-08 21:50:32, Gwontownik napisał(a): Ja mam takie pytanie, raczej dla zaspokojenia mojej ciekawości, a przede wszystkim bezpieczeństwo. Może nie mojego, gdyż ja takich metod nie stosuje. W dzisiejszych czasach, jak wiemy też z przekazów BBC, program szpiegowski można umieścić w e-maili jako niewidoczną kropkę. Skoro tak, to równiez może być zaszyta w dowolnej aplikacji. Coraz częściej można zauważyć, że gro ludzi trzyma karty płatnicze wraz z telefonem. Telefon, przy użyciu odpowiedniego oprogramowania potrafi czytać chipy. Czy zatem jest możliwe, że komuś trzymającemu kartę razem z telefonem mogą podprowadzać pieniądze z konta za pomocą sekreknie podrzuconego szpiega? Podstawowy problem to dystrybucja takiego oprogramowania, na telefonach nie instalujesz wszystkiego tylko programy ze sklepu Apple albo googla a tam pojawiają się rzeczy dosyć dokładnie sprawdzone, dodatkowo armia fascynatów ciagle przeszukuje aplikacje w poszukiwaniu wstawek, znalezienie takiego to potencjalna sława i pieniądze. Doklejenie czegoś do programu już zainstalowanego tez jest ciężkie bo wszystko przechodzi przez kontrole wersji i potrzebne są odpowiednie uprawnienia. Co do BBC, to podobnie jak reportaże o Polsce tworzą je ludzie którzy Polski nie widzieli, problem bezpieczeństwa istnieje ale jest przekoloryxowsny takimi artykułami pisanymi po obejrzeniu odcinka robota. Czip możesz przeczytać w karzdej chwili tylko informacje na nim są zaszyfrowane i bez kawałka kodu dostępnego z drugiej strony informacje są śmietnikiem. Bardziej realnym problemem jest to ze ktoś mikropłatnościami pociągnie ci 45 funa bezdotykowo, ale to tez ma krótkie nogi i jest tylko teoretyczne. [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 08-03-2021 22:23 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|