MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 40 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ] - Skocz do strony

Str 39 z 40

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2018-09-26 09:37:13 (2 lata temu)

stanislawski

Posty: 6825

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

A ja nan takie pytanie. Bywa, z włącza mi się ekran w połowie niebieski, w połowie szary. I jakiś komunikat, którego nie da się odczytać. Parę resetów - i powraca do normalności. Niemniej rzecz niepokoi.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2018-09-26 11:11:52 (2 lata temu)

kik1976

Posty: 6424

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

Agent, a jaki jest nie szpiegowski? amerykanski?
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2019-10-10 15:28:30 (6 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6424

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

znowu ja... czym sie rozni hexa core od quad core i co znaczy 2.6 GHz/4GHz? wiem ze ghz to predkosc, ale co znaczy 2.6/4
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malben1

Post #4 Ocena: 0

2019-10-11 10:40:18 (6 miesięcy temu)

malben1

Posty: 377

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Skąd: Stafford

Cytat:

2019-10-10 15:28:30, kik1976 napisał(a):
...czym sie rozni hexa core od quad core i co znaczy 2.6 GHz/4GHz? wiem ze ghz to predkosc, ale co znaczy 2.6/4

...nie widac/slychac mozgow... :-]
...to ja sprobuje...:
..........
-quad - 4
-hexa - 6
czyli hexa procesor ma extra 2 niezalezne rdzenie/moduly - moze wykonac wiecej zadan jednoczesnie
..........
-2.6 - predkosc zegara wykorzystywana do 'normalnych'/codziennych zadan
-4 - predkosc wykorzystywana do bardzo wymagajacych aplikacji, np. zwiazanych z przetwarzaniem wysokiej jakosci grafiki... (wlacza sie automatycznie - tzw. turbo boost)

[ Ostatnio edytowany przez: malben1 11-10-2019 10:43 ]

Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2019-10-11 21:25:17 (6 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6424

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

dzieki.. z laciny to wiem co to znaczy, chodziło mi o te rdzenie, i jak to sie przeklada ogólnie na prace kompa..bo wlasnie robie duzo rzeczy na raz, to by nawet pasowalo..

co do predkosci, to musze sobie kompa wymienic i patrze po ofertach i wlasnie podawane sa przyblizone predkosci.. moj ma stala 3.4 chyba.. i jak na 7 latka idzie w miare...momentami moze wlasnie nie nadąża za grafika..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 11-10-2019 21:31 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2020-02-19 13:20:44 (miesiąc temu)

tesstickle

Posty: 148

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Skąd: Dolna szuflada

Takie coś mi się zrobiło :-(
Przeniosłem dysk SSD z systemem z jednego Pc do drugiego.

Teraz mam monit żeby aktywować windowsa:-8
Bo niby jest problem bo był na innym kompie.
Why? *DONT_KNOW*
Dysk z oryginalną windą z kluczem.
Ja rozumiem że bebechy Pc-ta się zmieniły, no ale żeby aż tak się awanturować?:-(

Droga redakcjo, co mam robić?:-[

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 19-02-2020 13:21 ]

大王叫我来巡山​自由万岁

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

graphium

Post #7 Ocena: 0

2020-02-19 14:50:47 (miesiąc temu)

graphium

Posty: 134

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Skąd: Cambridge

Lincencje windowsa są teraz domyślnie przypisywane do płyty głownej po pierwszej aktywacji (od o ile dobrze pamiętam windowsa 8 wzwyż).
Tak wieć Twój windows jest aktywowany i przypisany do poprzedniego sprzętu.
Jeżeli była to wersja "Retail", możesz reaktywować na innym sprzęcie - info tutaj: https://support.microsoft.com/en-gb/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change

[ Ostatnio edytowany przez: graphium 19-02-2020 14:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2020-02-19 15:59:52 (miesiąc temu)

tesstickle

Posty: 148

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Skąd: Dolna szuflada

Cytat:

2020-02-19 14:50:47, graphium napisał(a):
Lincencje windowsa są teraz domyślnie przypisywane do płyty głownej po pierwszej aktywacji (od o ile dobrze pamiętam windowsa 8 wzwyż).
...


Czyli że *SORRY* jesli płyta padnie i ją wymieniam to musze kupić nową winde?!?!:-U

Chyba wróce do linuxa :-8


edit:cały czas komunikat odsyła mnie do setingsów, a co sie stanie co ? jesli tam podam klucz ...:-8

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 19-02-2020 16:27 ]

大王叫我来巡山​自由万岁

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

graphium

Post #9 Ocena: 0

2020-02-19 16:47:18 (miesiąc temu)

graphium

Posty: 134

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Skąd: Cambridge

Jeżeli windows nie był wersją OEM, to możesz reaktywować tak jak w linku powyżej:

"If Windows 10 wasn't pre-installed on your device when purchased and you used a product key to install Windows 10, then you'll need that same product key after the hardware change.

Select the Start  button, then select Settings  > Update & Security  > Activation  > Change Product Key, then enter the product key.
"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2020-02-19 17:15:30 (miesiąc temu)

tesstickle

Posty: 148

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Skąd: Dolna szuflada

No to nadal nic nie wiem.
Kupiłem Pceta z drugiej ręki, płytka którą dostałem nie jest oryginalna.:-(

ALE! żeby obraz był pełny.
Z tej samej płyty win był instalowany i na Pc i laptopie.
I to kilka razy i na różnych dyskach.
Był nawet moment że PC i laptop pracowały jednocześnie.
I żadnych akcji z windą nie było.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 19-02-2020 17:19 ]

大王叫我来巡山​自由万岁

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 39 z 40 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,